Kissanpennun opettaminen hiekka-astialle

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Kissanpennun opettaminen hiekka-astialle

Kissat ovat luonnostaan hyvin siistejä, ja on mahdollista, että kissanpentusi on jo oppinut emoltaan kuinka hiekka-astiaa käytetään. Kaikki mitä sinun tarvitsee tehdä, on ostaa muovinen hiekka-astia, jossa kissanpentu mahtuu liikkumaan. Kaada laatikkoon hiekkaa niin paljon, että sen pohja peittyy.Voit käyttää samaa kissanhiekkamerkkiä mitä talossa josta kissan hankit käytettiin, jolloin pentu tunnistaa tutun hajun ja rakenteen. Näytä pennulle missä sen hiekka-astia sijaitsee ja nosta se sinne aterioiden jälkeen. Tee näin myös silloin kun huomaat pennun nuuhkivan ja kyykistelevän tai muuten käyttäytyvän niin, että sillä on hätä.

Siisteyskasvatuksen sallitut ja kielletyt asiat

Sijoita hiekka-astia kauas kissan pedistä ja ruuasta sellaiseen paikkaan, jossa pentu saa olla rauhassa.

Tyhjennä hiekka-astia säännöllisesti – kissanpentu ei halua käyttää likaista laatikkoa. Jotkut desinfiointi- ja valkaisuaineet ovat kissoille myrkyllisiä, joten on parasta käyttää hiekka-astian pesuun vain kuumaa vettä ja pesuainetta. Jos olet raskaana, pyydä jotakuta muuta puhdistamaan astia, tai käytä ainakin suojakäsineitä ja pese kätesi huolella astian puhdistuksen jälkeen. Tämä vähentää riskiä saada toksoplasmoosi, joka onneksi on harvinainen, mutta voi aiheuttaa vakavia ongelmia sikiölle.

Kun pentu on tarpeeksi vanha uskaltautumaan ulos, voit halutessasi luopua koko hiekka-astiasta ja sen sisällöstä. Älä kuitenkaan hävitä sitä liian nopeasti. Kissanpentusi ei ehkä suostu astumaankaan ulos jos siellä on oikein kylmä!

Vahinkoja sattuu

Fiksuinkin pentu saattaa jossain vaiheessa lirautella muualle kuin hiekka-astiaan. Jos näin käy, pentua ei saa rangaista. Kehu sitä aina, kun se käyttää hiekka-astiaa. Voit antaa sille pienen palkkionkin, ja pian pennun siisteys palaa entiselleen.

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet

  • Hill's™ Science Plan™ Kitten Healthy Development™ Chicken

    Hill's&#153;</cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Kitten Chicken (kana) on suunniteltu vahvistamaan immuunijärjestelmää ja ylläpitämään ruuansulatuskanavan terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen määrän kalaöljystä saatavaa DHA:ta.
  • Tarkasti tasapainotettua, herkullista kananmakuista ravintoa tukemaan kissanpentujen vastustuskykyä ja normaalia kasvua.
  • Kissanpennut (yhden vuoden ikään asti), Kissanpennut (yhden vuoden ikään asti), Kissanpennut (yhden vuoden ikään asti), Kissanpennut (yhden vuoden ikään asti), Kissanpennut (yhden vuoden ikään asti), Tiineys ja imetys, Tiineys ja imetys
  • Science Plan™ Kitten with Ocean Fish

    Pidä kissanpentusi tyytyväisenä Hill'sin™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Tender Chunks in Gravy with ocean fish (merikala) -annospussiruuan avulla. Jokainen annospussi sisältää täydellistä ravintoa, jossa vitamiinit ja mineraalit ovat juuri oikeassa suhteessa. Ruoka auttaa pitämään kissanpennun terveenä ja hyväkuntoisena. <BR><BR><B>Tärkeimmät vaikutukset</B> <LI>Äidinmaidostakin saatava tärkeä ravintoaine DHA auttaa kissanpentuja oppimaan ja kehittymään. <LI>Ainutlaatuinen immuunijärjestelmää tukeva koostumus sisältää tehokkaan yhdistelmän antioksidantteja ja vitamiineja, jotka yhdessä ylläpitävät pennun immuunijärjestelmää. <LI>Sisältää runsaasti E- ja C-vitamiineja. Terveydelle välttämättömät vitamiinit auttavat kissanpentua kehittämään vastustuskykyä. <UL></UL><BR></LI>