Erossaoloaika

Yksin kotona ei ole vaihtoehto

Sinun ei koskaan tulisi jättää koiranpentua pitkäksi ajaksi yksin kotiin. Eläinsuojeluyhdistysten tilastojen mukaan huomattava määrä koirista stressaantuu, meluaa, tuhoaa ja sotkee paikkoja jäätyään yksin kotiin. Jos siis olet lähdössä lomalle, vaikka vain viikonlopuksi, älä anna omien suunnitelmiesi mennä lemmikkisi tarpeiden edelle. On järkevää järjestää asiat kuntoon etukäteen.

Kennelit: Voit viedä koiran hyvämaineiseen koirahoitolaan. Näin voit olla varma luotettavasta hoidosta ja huolenpidosta lemmikkiystävällisessä ympäristössä, jossa työskentelevät ihmiset ovat koirarakkaita, ja tietävät, mitä tekevät. Sinulta vaaditaan ainoastaan voimassa oleva rokotustodistus. Varmista myös, että heillä tai itselläsi on lemmikkivakuutus, sen varalta, jos lemmikkisi sattuu tarvitsemaan lääkärin hoitoa poissaolosi aikana.

Eläinlääkärisi pystyy antaa tietoa hyvämaineisista kenneleistä alueellasi. Ystävät: Saatat olla niin onnekas, että ystävät tai sukulaiset tarjoutuvat vahtimaan kotiasi ja lemmikkiäsi poissa ollessasi. Tarkista, että he tietävät mitä koiran hoito vaatii ja, että he tulevat toimeen lemmikkisi kanssa. Tämä on ihanteellinen ratkaisu, jos lemmikin pois kotoa vieminen huonolta ratkaisulta.