Kun pureskelu muuttuu tuhoisaksi

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Koirat käyttävät suutaan pitkälti samalla tavalla kuin me käsiämme - työkaluna ympäristön tutkimiseen. Tämä tarkoittaa sitä, että ne tutkivat kaikkea mikä vaikuttaa mielenkiintoiselta, pureskellen ja näykkien sitä. Valitettavasti joillakin koirilla pureskelusta tulee tuhoisaa ja näin ollen ongelma.

Miksi ne pureskelevat?

Useimmat koiranpennut pureskelevat kun hampaat kasvavat. Kun pennut tulevat vanhemmiksi ne saattavat pureksia esineitä, joilla leikkivät, tai siksi, että ne ovat tylsistyneitä - tai vain vaistonvaraisesti. Pureskelu voi olla seurausta siitä, että koira kärsii eroahdistuksesta vieraassa ympäristössä. Selvittämällä koirasi pureskelun syyn voit lopettaa tällaisen käytöksen. Jos koirasi pureskelee useita kodin tavaroita riippumatta siitä oletko kotona vai et, se luultavasti pureksii ollessaan tylsistynyt. Koirasi kaipaa luultavasti lisää leikkiä, liikuntaa ja fyysisiä aktiviteetteja kuluttaakseen ylimääräistä energiaa. Myös tarkoitukseen sopivien purulelujen hankkiminen auttaa koiraasi pääsemään eroon tuholaismaisesta purutavasta.

Ongelmia hampaiden kasvamisesta

Jos koirasi hampaat ovat vaihtumassa se on sellainen asia, että sinun täytyy vain odottaa, että tämä vaihe menee ohi. Kun pennuille tulee uusia hampaita on hyvä ohjata ne pureskelemaan asiaankuuluvia asioita. Kokeile jäädytettyjen herkkujen valmistamista mehujäämuoteissa tai pidä joitakin koirasi leluja pakastimessa ennen kuin annat niitä sille leikittäväksi. Näin sinulla on juuri tarkoitukseen sopivan lelu, joka myös rauhoittaa koirasi hampaita. Joidenkin koirien pureskelu voi olla seurausta eroahdistuksesta. Ne saattavat pureksia ja raapia pyrkiäkseen pakenemaan paikasta, jonne ne on jätetty. Kiellettyjen tavaroiden pureskelu saattaa olla myös hermostunut reaktio poissaoloosi. Tällaista pureskelua on luultavasti kaikkein vaikein lopettaa, koska se tapahtuu poissa ollessasi ja hoidon tulisi kohdistua itse ongelmaan. Koirien käyttäytymisasiantuntijalta voi kysyä apua erosta johtuviin ongelmiin.

Ajoitus on kaikki kaikessa

Ainoa hetki jolloin voit tehokkaasti kurittaa koiraasi pureskelemisesta on silloin, kun saat sen kiinni itse teosta. Jos löydät pureskellun kengän tunnin päästä siitä, kun koira on tehnyt tekosensa koira ei osaa yhdistää rangaistusta pureksimiseen. Koirasi saattaa vaikuttaa 'syylliseltä' kun heilutat kenkää sen naaman edessä, mutta tämä on vain alistuvaa käyttäytymistä. Kun saat koirasi kiinni itse teossa kiellä sitä verbaalisesti tai kovalla äänellä. Kun se lopettaa anna sille sen purulelu. Kun koira alkaa pureskella purulelua palkitse se. Useimpaan pureskelutyyppiin sinun pitäisi voida vaikuttaa ohjaamalla koira pureksimaan asiaankuuluvia asioita.
Oikeanlaisen purulelun hankkiminen on ensimmäinen askel. Älä koskaan anna koiralle mitään mikä muistuttaa jotakin mitä et halua sen pureskelevan. Jos annat sille vanhoja kenkiä tai vaatteita se ei ymmärrä eroa niiden ja sellaisten vaatekappaleiden välillä, joita se ei saisi pureksia. On olemassa tuotteita, joita levittämällä kodin esineisiin voit estää koiraasi pureskelemasta niitä. Näissä tuotteissa on maku tai haju, joka on vastenmielinen koiralle, mutta huomaamaton ihmiselle. Kuten aina, kysy eläinlääkäriltäsi. He osaavat antaa hyviä neuvoja ja ehdotuksia.

Liittyvät tuotteet

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Dog Food with Turkey

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Turkey (kalkkuna) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult with Chicken

  <P>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Savoury Chicken(kana) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.<BR><BR><B>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Adult Dog Food with Chicken

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Chicken™ (kana) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti tutkittuja antioksidantteja, vähärasvaista proteiinia ja omega-3-rasvahappoja.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Healthy Mobility Small & Mini Adult Dog Food with Chicken

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult <span class='nowrap'>Healthy Mobility</span> Mini Chicken on erityisesti tarkoitettu tukemaan aktiivista liikkuvuutta ja nivelten terveyttä koirilla, jotka pitävät pienemmistä ruokanappuloista. Sisältää omega-3-rasvahappoja ja kliinisesti todistettuja antioksidantteja.