KÄYTÖS JA ULKONÄKÖ Koira

Opi ymmärtämään koirasi persoonallisuutta tutustumalla artikkelikokoelmaamme. 

0 TULOKSET JÄRJESTETTY SEURAAVAN MUKAISESTI:

Merkityksellisyys

Lue koirasi ajatuksia

Kyselemme itseltämme koiran käytöstä koskevia kysymyksiä lähes päivittäin, kuten: Voitko hyvin? Miksi tykkäät kaivaa kuoppia? Onko sinun pakko haukkua niin paljon? Koirien psykologia on kiistämättä monimutkaista, mutta on vaivan arvoista yrittää ymmärtää, mitä ne ajattelevat ja miksi ne käyttäytyvät niin kuin käyttäytyvät. Vaikka koirat hyödyntävät useita ääntelytapoja ja signaaleja, voit oppia puhumaan ”koiran kieltä” tarkkailemalla sen kehon asentoja ja kasvojen ilmeitä. Tämä ei ainoastaan lähennä sinua ja koiraasi vaan se myös pitää koirasi turvassa ja terveenä. 

Koiran käytös ja psykologia 

Koirasi käytös voi kertoa sinulle paljon siitä, miltä siitä tuntuu. Vaikka et puhuisikaan ”koiran kieltä”, koiran käytöksen ymmärtäminen on olennainen osa hyvän koiranomistajan taitoja. Mistä johtuu esimerkiksi se, että opetettuasi koirasi sisäsiistiksi se alkaa uudestaan rikkoa sääntöjä? Tämä voi olla merkki terveysongelmista, joten eläinlääkärin pitäisi tarkistaa asia. Pureskelu taas voi olla yleistä pennuilla, kun ne opettelevat kommunikoimaan. Joskus koirat kuitenkin purevat ollessaan ahdistuneita, peloissaan tai aggressiivisia. Nämä negatiiviset käytöstavat on paras käsitellä heti, kun ne ilmenevät. Kysy aina eläinlääkärin neuvoa, jos olet huolissasi koirasi käytöksestä. Lyhyesti sanottuna on olemassa monia terveysongelmia, jotka voivat aiheuttaa outoa tai epätoivottua käyttäytymistä. Jos kuitenkin kiinnität tarkkaa huomiota koirasi käytökseen, voit pitää sen terveenä ja tyytyväisenä.  

Koiran kehonkieli

Koirat ilmaisevat valtavasti kehonsa avulla. Tähän luetaan kasvot, korvat, häntä ja koiran asento ylipäätään. Kun koiran häntä esimerkiksi on jalkojen välissä ja vartalo matalana, kuono kurtussa, korvat taaksepäin ja huulet hieman kääntyneet, se on varma merkki siitä, että koira on varuillaan. Jos koiran häntä taas roikkuu rennosti alaspäin ja korvat ovat pystyssä, pää ylhäällä, suu auki (kieli hieman esillä) ja asento on leppoisa, koira tuntee olonsa rennoksi ja haluaa leikkiä. Koirallasi on monta mielialaa, joita ilmentävät useat kehon asennot. Ne ovat kaikki tärkeitä viestejä.