Miten ja milloin ruokkia kissanpentua?

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Miten ja milloin ruokkia kissanpentua

On tärkeää, että kissanpentusi saa oikean määrän ruokaa oikeina aikoina, mutta tämä voi olla vaikeaa - ruokkimisen vaatimukset vaihtelevat suuresti kissanpennusta toiseen. Ohjeet ruokien pakkauksissa ovat vasta lähtökohta. Kissanpentusi terveydelle on olennaisen tärkeää, että sen fyysistä kuntoa seurataan säännöllisesti ja ruoan määrää säädetään tarvittaessa.

Jotta kissanpentusi pysyisi terveenä, Hill's suosittelee seuraavia yksinkertaisia toimia tässä järjestyksessä:

 • Punnitse kissanpentu
 • Ruoki kissanpentua pakkausten ohjeiden ja eläinlääkärin suositusten mukaan
 • Arvioi kissanpentusi fyysistä kuntoa verkosta löytyvän kasvuseurantataulukkomme avulla. Syötä vain päivämäärä ja lemmikkisi paino ja voit määrittää kissanpentusi kuntopisteet
 • Säädä ravinnon määrää kissasi kasvun mukaisesti

Ravinnon vaihtaminen

Jos kissanpentusi ravinnoksi vaihtuu Hill's Science Plan Feline Adult Optimal Care, ota se käyttöön asteittain 7 päivän aikana. Sekoita uutta ravintoa vanhaan päivä päivältä enemmän, kunnes koko ravinto on Science Plania. Tämän jälkeen kissanpentusi pääsee nauttimaan täysin niistä mausta ja eduista, jotka Science Plan Kitten Healthy Development tarjoaa.

Sinä ja eläinlääkärisi

Eläinlääkärisi on paras informaation lähde kissanpentusi terveyttä ja hyvinvointia koskien. Pyydä eläinlääkäriäsi säännöllisesti neuvomaan sinua kissanpentusi painoa koskien. Ihannepainoon pääseminen ja sen säilyttäminen ei vain vähennä terveysriskejä vaan voi myös auttaa kissanpentuasi energisempään, pitempään ja terveempään elämään.

Kysy eläinlääkäriltäsi, mikä seuraavista ruokintamenetelmistä sopii kissanpennullesi parhaiten:

Vapaa valinta:

Ruokaa on tarjolla aina.

Ajallisesti rajoitettu ruokinta:

Ruokaa on tarjolla kissanpennullesi rajoitetun ajan.

Ateriaruokinta:

Tietty määrä ruokaa on tarjolla kissanpennullesi päivittäin tiettyinä ateria-aikoina.

Vesi

Kissanpennullesi on oltava tarjolla riittävä määrä puhdasta vettä kaikkina aikoina. Jos kissanpentusi ei saa pitempiä aikoja riittävästi vettä juodakseen, sen terveys vahingoittuu.

Palkinnot & makupalat:

Vaikka on houkuttelevaa antaa kissanpennulle erityisiä herkkupaloja ruokapöydästä, ne eivät tarjoa vaadittavaa ravitsemustasapainoa. Koeta antaa niitä säästeliäästi, jotta pennun paino ei nouse tai ravitsemuksen tasapaino häiriinny.

Seuraava askel

Kun kissasi tulee aikuiseksi yhden vuoden iässä, sen ravitsemustarpeet muuttuvat. Kissan on siirryttävä aikuisten ruokaan, joka tarjoaa sille vitamiineja ja mineraaleja iän vaatimassa tasapainossa. Hill's Science Plan tarjoaa kissalle juuri tämän. Elämänvaiheisiin sovitetun ravinnon valikoima on suunniteltu pitämään kissasi terveenä koko elämän ajan rodusta tai elämäntavasta riippumatta.

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet

 • Science Plan™ Kitten with Turkey

  Pidä kissanpentusi tyytyväisenä Hill'sin™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Tender Chunks in Gravy with Turkey (kalkkuna) -annospussiruuan avulla. Jokainen annospussi sisältää täydellistä ravintoa, jossa vitamiinit ja mineraalit ovat juuri oikeassa suhteessa. Ruoka auttaa pitämään kissanpennun terveenä ja hyväkuntoisena. <BR><BR><B>Tärkeimmät vaikutukset</B> <LI>Äidinmaidostakin saatava tärkeä ravintoaine DHA auttaa kissanpentuja oppimaan ja kehittymään. <LI>Ainutlaatuinen immuunijärjestelmää tukeva koostumus sisältää tehokkaan yhdistelmän antioksidantteja ja vitamiineja, jotka yhdessä ylläpitävät pennun immuunijärjestelmää. <LI>Sisältää runsaasti E- ja C-vitamiineja. Terveydelle välttämättömät vitamiinit auttavat kissanpentua kehittämään vastustuskykyä. </LI>
 • Hill's™ Science Plan™ Kitten Healthy Development™ Chicken

  Hill's&#153;</cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Kitten Chicken (kana) on suunniteltu vahvistamaan immuunijärjestelmää ja ylläpitämään ruuansulatuskanavan terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen määrän kalaöljystä saatavaa DHA:ta.
 • Tarkasti tasapainotettua, herkullista kananmakuista ravintoa tukemaan kissanpentujen vastustuskykyä ja normaalia kasvua.
 • Kissanpennut (yhden vuoden ikään asti), Kissanpennut (yhden vuoden ikään asti), Kissanpennut (yhden vuoden ikään asti), Kissanpennut (yhden vuoden ikään asti), Kissanpennut (yhden vuoden ikään asti), Tiineys ja imetys, Tiineys ja imetys