RAVITSEMUS JA RUOKINTA: Kissa

Mietitkö, mitä sinun pitäisi syöttää kissallesi? Näistä artikkeleista on varmasti apua.  

0 TULOKSET JÄRJESTETTY SEURAAVAN MUKAISESTI:

Merkityksellisyys

Terve elämä alkaa ruoasta

Jos olet vasta hankkinut kissan tai kissasi on aloittanut uuden elämänvaiheen, puntaroit varmasti lemmikinruokahyllyjen keskellä, saako kissasi kaiken tarvitsemansa ravinnon. On totta, että laadukkaan, oikein tasapainotetun ruoan syöttäminen on yksi parhaista tavoista, jolla voit auttaa kissaasi elämään pitkään ja terveenä.   

Paras ravinto kissallesi

Onnellisen elämän takaaminen kissallesi on olennainen osa sen hoitoa, ja kaikki alkaa oikeanlaisesta ravinnosta. Kissa tarvitsee paljon vettä mutta myös oikean ruokavalion, joka sopii sen elämänvaiheeseen. Varmista aina, että ruoka sisältää proteiinia ja hiilihydraatteja, vitamiineja, kivennäisaineita ja tiettyjä rasvoja. Jos kissasi kärsii ruoansulatus- tai virtatievaivoista tai ihoallergioista tai jos se tarvitsee erityistä hammashoitoa, voit tutustua erityisruokiin, jotka on valmistettu kyseisten ongelmien hoitamista varten. 

Kissanruoan vaihtaminen

Monet uskovat, että kissojen täytyy syödä samaa ruokaa koko elämänsä ajan. Totuus on, että kissojen ravitsemustarpeet voivat muuttua ja muuttuvatkin elämänvaiheen, aktiivisuustason ja yleisen terveydentilan mukaan. Ikääntyville kissoille tarkoitettu ruoka, joka sisältää vähemmän natriumia, proteiinia ja rasvoja, voi olla erinomainen vaihtoehto vanhemmille kissoille, joiden olisi hyvä laihduttaa hieman. Sama ruoka ei kuitenkaan olisi riittävä kissanpennuille, jotka tarvitsevat lisäravinteita riittävän kasvun tukemiseksi. 

Vältettävät ruoat

Osaat varmasti sanoa, miksi kissan ei pitäisi istua kanssasi illallispöydässä. Ensiksikin ihmisten ruoka ei ole hyväksi kissojen terveydelle, koska siinä on pienelle eläimelle liikaa kaloreita. Lisäksi jotkin ruoat ovat kissoille myrkyllisiä. On olemassa monia selvästi myrkyllisiä ruokia ja kotitaloustarvikkeita, joita tulee välttää, mutta seuraavista yleisistä ruoka-aineista on hyvä olla tietoinen: Sipulit ja valkosipulit ovat kissoille myrkyllisiä, ja ne saattavat johtaa anemiaan. Alkoholi, myös aivan pieninä määrinä, on myrkyllistä kissoille. Jos huomaat kissasi käyttäytyvän oudosti näiden ruokien nielemisen jälkeen, ota välittömästi yhteys eläinlääkäriin.