Kuinka toivottaa koiralle hyviä juhlapyhiä ilman painonnousua

Julkaisija
min luku

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Omistajat rakastavat koiriensa hemmottelua. Pidämme herkuista ja hyvästä ruoasta, joten haluamme antaa lemmikeillemmekin maistiaisia. On ihanaa nähdä niiden nauttivan jostakin antamastamme. Ongelmana on, että se, mikä meistä näyttää pieneltä herkkupalalta, voi olla koiralle isoa juustohampurilaista vastaava herkku! 

Valitettavasti koirien lihavuus on yhä yleisempää, ja noin 40 prosenttia eurooppalaisista koirista on ylipainoisia tai lihavia. Moni ihmisravinto voi olla kaiken lisäksi vaarallista koirille, etenkin juhlapyhien aikaan, kun herkkuja on kaikkialla. Seuraavaksi muutamia hyödyllisiä vinkkejä juhlapyhien ajalle:

Valpas omistaja

Ehkä kaikkein tärkein ennaltaehkäisevä toimenpide on rakkautesi ja huolenpitosi! Sinun on oltava valppaana ja kiinnitettävä huomiota siihen, mitä esimerkiksi lapset saattavat syöttää koiralle. Muistuta heitä siitä, että koirat eivät tarvitse kaloreita, ja sen lisäksi suklaa, rusinat, sipulit ja moni muu ihmisravinto on vaarallisia koirille.

Kuka vahtii herkkuja? Varmista, että olet lemmikkisi ruokinnassa samoilla linjoilla muiden niistä huolehtivien kanssa, jotta lemmikkisi ei saa herkkuja kahteen kertaan. Voit puuttua vain huomaamiisi asioihin, joten pidä silmällä kotitaloudessasi majailevia kavalia syöttäjiä!

Pidä tassut liikkeessä

Yksi tehokkaimmista vinkeistä on yksinkertaisesti pysyä aktiivisena. Kaikkien pikkujoulujen, perhetapaamisten, koulutapahtumien, kylmän sään ja lokaisten teiden vuoksi kävelylenkit jäävät helposti lyhyemmiksi tähän aikaan vuodesta. Vastusta kiusausta jäädä kotiin! Aktiivisena pysyminen ja säännöllisten positiivisten rutiinien noudattaminen auttaa sekä sinua että koiraasi polttamaan ylimääräisiä kaloreita. Pieni sade tuo uteliaalle nelijalkaiselle ystävällesi uusia tuoksuja tutkittavaksi, ja mutaiset tassut on helppo pestä. Koiran kanssa lenkille lähteminen voi olla merkittävä ero talven aikana kertyneen painon ja uudenvuodenlupauksessa onnistumisen välillä!

Kalorien laskeminen

Älä huoli, sillä kalorien laskeminen on melko yksinkertaista! Jos lemmikkisi saa koko päivittäisen kalorimääränsä ruoastaan ja sen lisäksi vielä lisää kaloreita herkuista ja välipaloista, se on liikaa! 

Herkut eivät saisi koskaan olla yli 10 % koiran päivittäisestä kalorimäärästä, joten yritä pitää ne niin vähäisenä kuin mahdollista. Mittaa oikea päivittäinen määrä raksuja koiran koon, iän ja elämäntapojen mukaan pakkauksen ohjeiden mukaisesti (pidä annostus pienempänä, jos painonpudotusta tarvitaan), mutta yritä olla syöttämättä kaikkea kerralla. Jaa päivittäinen määrä sen sijaan neljään annokseen: aamiaiseen, lounaaseen ja päivälliseen, ja syötä loput yksitellen herkkuina, jotta koirasi pysyy tyytyväisenä koko päivän ajan!

Anna lemmikillesi rakkautta kaloreiden sijaan! Kun koirasi kerjää herkkuja, anna sille sen sijaan ylimääräistä huomiota, hellyyttä tai leikkiä. Hyvä rapsutus korvien takaa kertoo koiralle, että rakastat sitä, ja se on paljon parempi tapa osoittaa hellyyttä kuin mikään nopea herkku.

Tarkistanut Tri Hein Meyer, DVM, PhD, Dipl-ECVIM-CA ja Tri Emma Milne BVSc FRCVS

Aiheeseen liittyvät tuotteet

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Dog Food with Turkey

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Turkey (kalkkuna) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult with Chicken

  <P>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Savoury Chicken(kana) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.<BR><BR><B>
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Adult Dog Food with Chicken

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Chicken™ (kana) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti tutkittuja antioksidantteja, vähärasvaista proteiinia ja omega-3-rasvahappoja.
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Healthy Mobility Small & Mini Adult Dog Food with Chicken

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult <span class='nowrap'>Healthy Mobility</span> Mini Chicken on erityisesti tarkoitettu tukemaan aktiivista liikkuvuutta ja nivelten terveyttä koirilla, jotka pitävät pienemmistä ruokanappuloista. Sisältää omega-3-rasvahappoja ja kliinisesti todistettuja antioksidantteja.
  Buy Now »