Hauskoja leikkejä kissasi aktivointiin

Published by
min read

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Ota taikasauva esiin

Kaikki tietävät, että kissat rakastavat lintuja. Tai pikemminkin ne rakastavat lintujen saalistamista. Kissan huiska eli keppi, jonka päässä on höyheniä, saattaa loihtia sohvaperunakissastasi piinkovan metsästäjän kuin taikaiskusta. Kissan huiskoja on helppo löytää sekä verkosta että lemmikkikaupoista. Voit myös tehdä oman huiskan puukepistä ja vahvasta narusta tai nauhasta – sido vain höyheniä tai höyhenlelu narun päähän!

Vrrrm!

Tämä saalis puolestaan tarjoaa metsästäjälle hieman sykettä nostattavaa väijyttävää. Pieni (hiiren kokoinen!) kauko-ohjattava auto voi tarjota hauskaa viihdettä kissallesi – ja sinulle, kun katselet kissaa säntäilemässä lelun perässä! Jäljittele aitoa hiirtä ajamalla auto hetkeksi tuolin alle tai sohvan taakse ”piiloon”. Muista valvoa kissasi erittäin tarkasti, kun leikitte millään moottoroidulla lelulla; turvallisuus on kaikki kaikessa!

Piilosilla

Tämä hauska leikki sopii muillekin kuin koirille! Aloita helpoilla piiloilla, jotta leikki pysyy hauskana ja palkitsevana kissallesi. Kutsu kissaasi (ruoka-aika on paras hetki aloittaa, jos et ole vielä leikkinyt piiloa kissasi kanssa) ja katsele, miten se kiiruhtaa paikalle. Siirry sitten eri huoneisiin ja lisää vaikeustasoa vähitellen. Palkitse kissan vaivannäkö parilla kuivanaksulla. Sen lisäksi, että peli on hauskaa ajanvietettä, kissasi oppii, että sinun etsimisesi on hauskaa – pystyt samalla opettamaan kissalle kutsusta saapumista!

Salaperäisesti liikkuvat esineet

Tämä hauska leikki kutkuttaa kissasi luonnollista uteliaisuutta, ja se soveltuu kaikille! Sido pitkä naru johonkin kissasi suosikkileluista kissan huomaamatta (täytetty hiiri toimii hyvin, tai jopa rapiseva paperitollo tai pomppiva lelu). Pidä kiinni narun toisesta päästä ja sijoita lelu huoneen keskelle. Terävä narun nykäisy saa lelun tanssimaan – ja kiinnittää kissasi huomion nopeasti! Voit myös vetää lelua hitaasti lattian yli, jolloin kissasi juoksee tutkimaan tilannetta. Pidä kissasi liikkeessä, mutta anna sen tarttua leluun, ennen kuin laitat sen pois.

Kissan ongintapeli

Kuten yllä kuvatussa leikissä, tässäkin käytetään suosikkilelua ja pitkää narunpätkää. Heitä lelu tällä kertaa oven yli ja piiloudu oven toiselle puolelle. Kuten suositussa lasten ongintapelissä, mutta tällä kertaa toisessa päässä on kissasi, joka yrittää tavoitella lelua! Laita kissasi loikkimaan lelua kohti ja nykäise se viime hetkellä pois, mutta anna kissan saada saalis kiinni ennen leikin loppumista, jotta se lähtee leikkiin mukaan mielellään seuraavallakin kerralla. Kaikki naruilla varustetut lelut pitää varastoida turvallisesti kisun ulottumattomiin leikkikertojen välillä, jotta se ei pääse syömään narua tai sotkeutumaan siihen.

Kissaparaati

Sen sijaan, että laitat ruokakulhot heti tarjolle, kierrä ensin taloa ympäri ja ota kissasi mukaan ”kävelylle” seuraamaan ruokaansa. Makupala tai kaksi muutaman minuutin välein palkitsee kissan seuraamisestasi, jotta se ei menetä kiinnostusta. Vielä parempi on antaa kävelyn lopuksi kissalle kuivaruokaraksuja aktivointipallosta tavallisen kulhon sijasta ja syöttää muina aikoina tölkki- tai pussiruokaa matalasta astiasta. (Kissat haluavat syödä useita kertoja päivässä, mutta pidä määrät kohtuullisina, jotta kissasi ei liho.)

Ihmiset eivät ole koskaan saalista: Muista – älä koskaan anna kissasi saalistaa sormiasi, varpaitasi, nilkkojasi jne. Muuten opetat kissallesi, että ihmistä voi metsästää. Kissan hyökkäily tekee kipeää ja voi nopeasti muuttua vaaralliseksi, ja lisäksi siitä on vaikea päästä eroon, jos se ehtii tulla tavaksi. Älä siis anna kissasi edes aloittaa. Leikki saattaa tuntua söpöltä, kun kissa on vielä pentu, mutta täysikokoisen aikuisen metsästäjän pitkien hampaiden ja terävien kynsien saaliiksi joutuminen on kaikkea muuta kuin suloista!

Muista aitous: Tee lelujen liikkeistä todentuntuisia – tarkkaile aitoa hiirtä tai lintua saadaksesi selville, miten saaliit oikeasti toimivat ja liikkuvat, ja tee sitten samoin leluilla kissan kanssa leikkiessäsi. Videoista on paljon apua, ja yksinkertaisella verkkohaulla saat jo tuhansia esimerkkejä.

Ala askarrella: Yksinkertaisia leluja voi tehdä muutamassa sekunnissa käyttämällä kotoa valmiiksi löytyviä tarvikkeita. Kissat kyllästyvät helposti, joten pyörivä lelu tai vain muutaman minuutin leikkimiseen suunnitellun lelun antaminen on kätevä ratkaisu. Katso ympärillesi, niin löydät rutkasti upeita ilmaisen hauskanpidon lähteitä! Muovinen pullonkorkki sopii hetken telmimiseen, ja voit kierrättää sen kissan väsyessä. Pahvilaatikoista voi tulla valloitettavia linnoja, ja tyhjä muovipullo (tietysti puhdas ja kuiva) voi toimia makupalojen yleisannostelijana ja henkisenä virikkeenä. Vain mielikuvitus on rajana! Nopea verkkohaku tuottaa runsaasti tuloksia, jos omat ideat tuntuvat loppuvan kesken.

Pidä leikit hauskoina ja vaihtelevina, mutta ennen kaikkea – muista turvallisuus.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Aiheeseen liittyvät tuotteet