LEIKKI JA LIIKUNTA: Kissa

Mietitkö, miten saat pidettyä kissasi aktiivisena? Tutustu näihin artikkeleihin. 

0 TULOKSET JÄRJESTETTY SEURAAVAN MUKAISESTI:

Merkityksellisyys

Kissan terveyden ylläpito leikin keinoin 

Yksi tärkeimmistä asioista, joita voit tehdä kissasi hyväksi, on leikkiä sen kanssa. Se auttaa ylläpitämään kissan terveyttä, vahvistaa välillänne olevaa sidettä ja saattaa jopa parantaa hieman omaa terveyttäsi. Onneksi kissat rakastavat leikkimistä, joten niiden motivointi ei ole yhtä vaikeaa kuin kuntosalille lähtö aamuviideltä. Tarvitset ainoastaan kissalle sopivia leluja, ääniä tuottavia ärsykkeitä ja pelejä! Lyhyesti: kissojen leikittäminen liittyy lähes ainoastaan niiden metsästys- ja jahtausvietin stimulointiin.  

Tee liikunta-ajasta leikkiaikaa 

Ulkokissat saavat runsaasti liikuntaa, ja ne leikkivät ja metsästävät. Sisäkissoista tulee valitettavasti helpommin sohvaperunoita. Onneksi kissoille ei ole vaikeaa järjestää liikuntaa — se on lisäksi todella hauskaa! Se myös auttaa vahvistamaan suhdettanne ja ylläpitää samalla kissan henkistä ja fyysistä terveyttä.

Pelit ja lelut

Kissat ovat hulluina peleihin. Niiden järjestäminen vaatii sinulta vain hieman luovuutta. Kokeile ensiksi herkkupalojen piilottamista ympäri kotia, jolloin kissasi saa metsästää niitä. Kissat ovat luonnostaan metsästäjiä, joten ne rakastavat yllätysten etsimistä. Voitte myös leikkiä piilosilla oloa. Liiku kodissasi huoneesta toiseen ja kutsu kissaasi nimeltä. Muista palkita se aina, kun se löytää sinut. Kissojen lelut ovat myös erinomainen tapa saada kissasi liikkeelle. Kokeile keppimallisia leluja, joiden päässä on höyheniä, tai pieniä kauko-ohjattavia autoja tai kulkusia. Voit myös yksinkertaisesti sitoa kissan leluun langan ja vetäistä lankaa niin, että lelu näyttää liikkuvan — kissasi ponnahtaa välittömästi liikkeelle. Muista, että et koskaan anna kissasi käyttää käsiäsi ja sormiasi saaliina! Muuten opetat sille, että ihmisten jahtaaminen on soveliasta. Tällainen käytös on parasta lopettaa, ennen kuin kissa tottuu siihen. On sanomattakin selvää, että kerran opittua tapaa on vaikea muuttaa.