Kissanpennun psykologiaa

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Kissanpennun ymmärtäminen

Sinun on hyvä yrittää ymmärtää kissanpennun ajattelumaailmaa ja sitä, miksi se käyttäytyy niin kuin käyttäytyy. Näin sinulla on mahdollisuus luoda siihen entistäkin syvempi suhde. Lisäksi pystyt kouluttamaan sen pois vahingollisista käyttäytymistavoista, jolloin siitä kasvaa kissa, jonka kanssa haluat jakaa kotisi.

Kuinka kissasta tulee välkky

Kissanpennut oppivat kokeilemalla. Jos kokemus on myönteinen, se haluaa kokea sitä uudestaan. Epämiellyttäviä kokemuksia ne pyrkivät sen sijaan välttämään. Mitä tulee kissan kouluttamiseen, tärkeintä on muistaa, että palkinnot toimivat. Huutaminen ei mitä todennäköisemmin tee vaikutusta,se vain pelottaa pentua.

Jos haluat kouluttaa pennun pois jostakin tavasta, luo ensin myönteinen ympäristö sellaiselle asialle, jota pentu saa tehdä. Esimerkiksi, jos et halua pennun kynsivän huonekaluja, rohkaise sitä käyttämään  raapimispuuta niiden sijaan. Raapimispuusta voi kehittää hauskan leikkikeskuksen, laita siihen pennun leluja ja hiven kissanminttua, ja muista kehua kissaa puun käytöstä.

Jos suhteesi pentuun on leikkisän iloinen ja vietät aikaasi sen kanssa ja annat sille paljon mielenkiintoisia leluja, pennulle ei edes juolahda mieleen käyttäytyä huonosti. Huono käytös johtuu yllättävän usein tylsistymisestä.

Miksi ihmeessä se tekee noin?

Se normaalista käytöksestä. Joskus pentu kuitenkin tekee sellaista, mikä tuntuu vähän hullulta. Tässä joitakin selityksiä.

Miksi kissanpentuni imeskelee tavaroita?

Joskus kissanpentu imeskelee huopaa tai lelua, jotkut omistajat ovat jopa heränneet siihen, että se imee heidän korviaan! Tälle ei ole selkeää selitystä, mutta on mahdollista, että varhain emosta vieroitetut pennut etsivät mielihyvää imeskelemällä. Se voi johtua myös tylsistymisestä; kokeile pistää kissan leluja liikkeelle jotta pentu kiinnostuisi niistä. Kun kissat syövät syötäväksi kelpaamattomia esineitä, sitä kutsutaan pica-oireyhtymäksi.

Pica voi olla vaarallista, jos kissa syö esineitä, kuten kangasta tai lankaa, jotka voivat tukkia ruoansulatuskanavan. Myös jotkut huonekasvit voivat olla kissalle myrkyllisiä. Ruohon syöminen on normaalia kissoilla, siitä ei kannata huolestua. Pica voi joskus liittyä tiettyihin sairauksiin, joten jos olet huolissasi, käänny eläinlääkärin puoleen.

Miksi kissanpentu nukkuu niin paljon?

Monet kissat nukkuvat 13-18 tuntia päivässä, vaikka unen määrä liittyy myös kissan persoonaan ja ikään. Oma kissanpentusi voi nukkua vieläkin enemmän. Vastasyntyneet kissanpennut nukkuvat lähes koko ajan. Näin ne pysyvät lähellä emoaan eivätkä joudu kadoksiin ja mahdollisiin vaaroihin.

Kissat ovat yöeläjiä, joten yleensä ne nukkuvat päivisin ja ovat aktiivisempia öisin. Tämä voi olla hankalaa, varsinkin jos sinulla on pieniä lapsia, jotka haluaisivat päivällä leikkiä pennun kanssa, tai jos pentu on taipuvainen touhuamaan omiaan yöaikaan. Jos leikit kissanpennun kanssa päiväsaikaan ja erityisesti ennen nukkumaan menoa, on enemmän mahdollisuuksia, että se nukkuu yöllä.

Liittyvät tuotteet

  • Hill's™ Science Plan™ Kitten Healthy Development™ Chicken

    Hill's&#153;</cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Kitten Chicken (kana) on suunniteltu vahvistamaan immuunijärjestelmää ja ylläpitämään ruuansulatuskanavan terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen määrän kalaöljystä saatavaa DHA:ta.
  • Tarkasti tasapainotettua, herkullista kananmakuista ravintoa tukemaan kissanpentujen vastustuskykyä ja normaalia kasvua.
  • Kissanpennut (yhden vuoden ikään asti), Kissanpennut (yhden vuoden ikään asti), Kissanpennut (yhden vuoden ikään asti), Kissanpennut (yhden vuoden ikään asti), Kissanpennut (yhden vuoden ikään asti), Tiineys ja imetys, Tiineys ja imetys
  • Science Plan™ Kitten with Ocean Fish

    Pidä kissanpentusi tyytyväisenä Hill'sin™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Tender Chunks in Gravy with ocean fish (merikala) -annospussiruuan avulla. Jokainen annospussi sisältää täydellistä ravintoa, jossa vitamiinit ja mineraalit ovat juuri oikeassa suhteessa. Ruoka auttaa pitämään kissanpennun terveenä ja hyväkuntoisena. <BR><BR><B>Tärkeimmät vaikutukset</B> <LI>Äidinmaidostakin saatava tärkeä ravintoaine DHA auttaa kissanpentuja oppimaan ja kehittymään. <LI>Ainutlaatuinen immuunijärjestelmää tukeva koostumus sisältää tehokkaan yhdistelmän antioksidantteja ja vitamiineja, jotka yhdessä ylläpitävät pennun immuunijärjestelmää. <LI>Sisältää runsaasti E- ja C-vitamiineja. Terveydelle välttämättömät vitamiinit auttavat kissanpentua kehittämään vastustuskykyä. <UL></UL><BR></LI>