KISSA KÄYTÖS JA ULKONÄKÖ

Tutustu kissan persoonallisuustyyppeihin lukemalla alla olevia artikkeleita. 

0 TULOKSET JÄRJESTETTY SEURAAVAN MUKAISESTI:

Merkityksellisyys

Mitä kissasi kertoo sinulle

Jos kissat osaisivat puhua, niiden omistajat kysyisivät niiltä liudan kysymyksiä, kuten: Oletko nälkäinen? Miksi tykkäät piiloutua paperipusseihin? Onko sinun pakko käyttää sohvaa raapimispuuna? Kissat ovat eittämättä salaperäisiä, mutta on vaivan arvoista yrittää ymmärtää, mitä ne ajattelevat ja miksi ne käyttäytyvät niin kuin käyttäytyvät. Voit oppia puhumaan ”kissan kieltä” kiinnittämällä huomiota moniin signaaleihin, kuten kehon asentoon, kasvon ilmeisiin ja ääntelyyn. Tämä ei ainoastaan lähennä sinua ja kissaasi vaan se myös opettaa kissasi pois pahoista tavoista.

Kissan psykologia ja käytös 

Riippumatta siitä, minkätyyppinen persoonallisuus kissallasi on, se on varmastikin vahva. Ärhäkkä, rauhallinen, leikkisä — jokaisella kissalla on aivan oma persoonallisuutensa, johon liittyy aimo ripaus salaperäisyyttä. Kaikki kissanomistajat ovat samaa mieltä siitä, että kissat tekevät outoja ja samalla koomisia asioita. Ne saattavat piiloutua lavuaariin, tökkiä ja hieroa päätäsi, kun olet nukkumassa, tai syöksyä arvaamatta kissanruokapalasen kimppuun. Vaikka kissan käytös näyttää mielestäsi hassulta ja viihdyttävältä, todellisuudessa kissa vain noudattaa vaistojaan. Jos kissallasi kuitenkin on käytösongelmia, muista, että se saattaa yrittää kertoa sinulle jotakin. Yksi tapa selvittää kissasi kertoma viesti on kuunnella tarkasti sen ääntelyä. Jokainen kissan äännähdys — nau'unta, kehräys, sihinä, vongunta tai jopa sirkutus — valottaa tarkemmin sen ajatusprosessia. 

Kissan kehonkieli

Kissat käyttävät kehonkieltä lähes yksinomaan viestittääkseen tarpeistaan ja tunteistaan. Eri mielialat käyvät hyvin ilmi hännästä, kuten silloin kun kissa haluaa sanoa ”leiki kanssani” tai ”älä häiritse minua”. Häntä voi kertoa esimerkiksi seuraavaa: kysymysmerkin lailla kiemuralla oleva häntä tarkoittaa, että kissa haluaa huomiotasi. Suoraan alaspäin osoittava häntä voi ilmaista aggressiota. Jotkin muut toimet, kuten kasvojen hankaaminen jalkaasi vasten tai kierähtäminen selälleen tarkoittavat, että kissa tuntee olonsa mukavaksi ja luottaa sinuun. Jos kissan korvat ovat litteinä päätä vasten, se kertoo kissan olevan vihainen. Jos ne ovat pystyssä ja kenossa eteenpäin, kissa on rentoutunut ja onnellinen.