Näkevätkö kissat pimeässä?

Published by
Min. lukemista

Kissamyyttejä kumoamaan

Nyt kun sinulla on uusi kissanpentu, kissoista vuosien aikana kuulemasi väittämät alkavat tuntua yhtäkkiä ajankohtaisilta. Mutta myyteistä ja sananparsista, joiden kanssa on kasvanut, on vaikea saada tolkkua. Tämä lista auttaa sinua erottamaan tosiseikat hölynpölystä.

Putoavatko kissat aina jaloilleen?

Valitettavasti vastaus tähän on 'ei'. Kissat ovat kyllä ketteriä ja korjaavat putoamisasentoaan vaistomaisesti, mutta suuri määrä kissoja loukkaantuu ja kuolee putoamisten vuoksi joka vuosi. Pidä kissanpentusi turvassa asentamalla ikkunoihin ja parvekkeille verkot. Älä myöskään yritä testata tämän teorian paikkansapitävyyttä käytännössä!

Mikä olisi kissasta parempaa kuin lautasellinen maitoa?

Tässä toinen myytti. Jos kissa on hyvin ravittu ja saa täysipainoista ruokaa, se tarvitsee juotavaksi vain vettä. Tosiasiassa, vaikka kissa pitäisikin maidosta, liika maito ei ole hyväksi. Monien kissojen on vaikea sulattaa lehmänmaidossa olevaa laktoosia ja se saattaa aiheuttaa niille ripulia.

Hieromalla voita kissan tassuihin eksynyt kissa löytää takaisin kotiin

Jos haluat katsella rasvaisia tassunjälkiä ympäri taloa, siitä vain tassuja voitelemaan. Jos kuitenkin todella haluat varmistua siitä, että kissa löytää aina takaisin kotiin, mikrosirun asentaminen on paljon järkevämpi ratkaisu. Jos se joskus eksyy ja löytäjä vie sen eläinlääkärille tai eläinsuojeluyhdistykseen, sen tiedot voidaan lukea mikrosirusta. Näin kissa pääsee jälleen turvallisesti kotiin.

Kissat näkevät pimeässä

Kissanpentusi kykene näkemään täydellisessä pimeydessä. Tämä myytti on saanut varmaankin alkunsa siitä, että kissoilla on erittäin hyvä hämäränäkö. Niiden silmäterät laajenevat ja ne pystyvät hyödyntämään kaiken vallitsevan valon.

Raskaina olevien naisten on vältettävä kontaktia kissojen kanssa

Joillakin kissoilla voi olla toksoplasmoositartunta. Tämä tauti voi satunnaisesti tarttua myös ihmiseen kissan ulosteiden kautta hiekka-astialta tai puutarhasta ja aiheuttaa vakavia sikiövaurioita. Raskaana olevien ei kuitenkaan tarvitse vältellä kissoja, heidän tarvitsee vain tehdä muutama yksinkertainen varotoimenpide. Jos odotat lasta, pyydä jotakuta muuta tyhjentämään ja puhdistamaan kissan hiekka-astia. Jos sinun on tehtävä se itse, käytä suojakäsineitä ja pese kätesi perusteellisesti jälkikäteen.

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet

 • Science Plan™ Feline Mature Adult 7+ NeuteredCat

  Kastroiduilla kissoilla on kolminkertainen todennäköisyys saada ylipainoa ja virtsatieongelmia muihin verrattuna. <br>Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; NeuteredCat Young Adult on suunniteltu erityisesti kastroitujen kissojen tarpeisiin. Ruuan ainutlaatuinen painonhallintakoostumus sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja.
 • Science Plan™ Feline Adult 7+ Youthful Vitality Multipack

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Youthful Vitality has been scientifically developed with cutting edge food science to deliver nutrition that helps fight the signs of aging in your adult 7+ yrs cat.
 • Hill's™ Science Plan™ Feline Adult Sensitive Stomach & Skin Chicken

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Sensitive Stomach -sarjan tuotteet auttavat ruoansulatuksen toimintaa. Sisältää kliinisesti tutkittuja antioksidantteja, sekä erittäin helposti sulavaa proteiinia ja hellävaraisia kuituja ihanteellisessa suhteessa. Soveltuvat jokapäiväiseksi ravinnoksi.
 • Hill's Science Plan FELINE ADULT URINARY HEALTH with CHICKEN

  <p><strong>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Urinary Health Sterilised Cat</strong> is formulated to support the health of your cat's urinary system for a longer, happier life.<br>With a unique Weight Management Formula that helps sterilised cats keep fit and healthy.</p>