Koirat, jotka kaivavat

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Jos koirasi on pikkuhiljaa muuttamassa pihasi kraattereiden peittämäksi kuumaisemaksi älä vaivu epätoivoon, koska koirat, jotka kaivavat toimivat vain luonnollisten viettiensä mukaan.
Ensimmäinen asia, joka sinun pitäisi tehdä on selvittää syy, miksi koira kaivaa. Koirat saattavat kaivaa metsästyksen vuoksi tai ne saattavat kaivaa haudatakseen luita tai leluja. Se on vaistonvaraista käyttäytymistä, jonka tarkoitus on piilottaa ruoka toisilta pedoilta. Kaivaminen voi olla myös osa pesäntekovaistoa erityisesti jos koirasi on raskaana. Ne voivat myös kaivaa kuopan jos ilma on liian kuuma, koska kaivaminen paljastaa viileän maan ja kuoppa tarjoaa pienen varjoisan suojan. Jos koirasi kaivaa aidan alta tai portin vierestä se saattaa yksinkertaisesti yrittää päästä ulos pihasta. Jotkut koirat kaivavat välttääkseen tylsistymästä tai vain huvin vuoksi. Toisilla taas voi olla perinnöllinen taipumus kaivamiseen. Terrierit esimerkiksi ovat kuuluisia kaivajia. Mitä voit tehdä? Kun olet selvittänyt syyn miksi koirasi kaivaa ongelma on helpompi ratkaista. Kaikki mitä tulet tarvitsemaan on vain hieman kärsivällisyyttä ja sinnikkyyttä. Jos koirasi kaivaa jahdatakseen villejä eläimiä sinun täytyy keksiä keino pitää ne loitolla. Voisit ehkä rakentaa jonkunlaisen suojan tai aidan, jolloin koira ei kykene näkemään muita eläimiä - jos se ei näe niitä, se ei tunne houkutusta jahdata niitä.
Jos villit eläimet ovat koiran puolella aitaa mahdollisuudet, että se saisi ne kiinni ovat joka tapauksessa pienet. Koira on liian hidas - oravat ja linnut ovat yleensä aivan liian vikkeliä keskivertokoiralle, vaikka poikkeuksiakin on. Myös rotat ja hiiret yleensä voittavat koiran kirkkaasti ajojahdissa. Ole varovainen kaikkien tuholaismyrkkyjen kanssa, koska ne vaikuttavat myös koiraasi. Energian kuluttaminen Jos koirasi näyttää yksinkertaisesti kuluttavan ylimääräistä energiaa sinun pitäisi yrittää harrastaa enemmän liikuntaa sen kanssa. Tee pidempiä tai useammin lenkkejä ja yritä järjestää 'leikkihetkiä', jotka sisältävät pelejä, kuten kepin noutamista mikä uuvuttaa koirasi. Älä koskaan rankaise koiraasi kuopan kaivamisesta, ellet saa sitä kiinni itse teosta. Vaikka veisitkin koirasi kuopan luo se ei osaa yhdistää kaivamistaan rangaistukseen.

Liittyvät tuotteet

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Dog Food with Turkey

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Turkey (kalkkuna) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult with Chicken

  <P>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Savoury Chicken(kana) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.<BR><BR><B>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Adult Dog Food with Chicken

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Chicken™ (kana) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti tutkittuja antioksidantteja, vähärasvaista proteiinia ja omega-3-rasvahappoja.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Healthy Mobility Small & Mini Adult Dog Food with Chicken

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult <span class='nowrap'>Healthy Mobility</span> Mini Chicken on erityisesti tarkoitettu tukemaan aktiivista liikkuvuutta ja nivelten terveyttä koirilla, jotka pitävät pienemmistä ruokanappuloista. Sisältää omega-3-rasvahappoja ja kliinisesti todistettuja antioksidantteja.