Aggressiivisen käytöksen kitkeminen  

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Älä anna söpön pentusi muuttua aggressiiviseksi koiraksiDog image

Monet ihmiset luulevat koirien purevan "koska niiden kuuluukin purra". Koirasta ei kuitenkaan tule aggressiivista ilman hyvää syytä, ja useimmat koirat ilmaisevat aggressiota stressaavissa tilanteissa. On siis perusteltua sanoa, että paras tapa ehkäistä pennun kasvamista vihaiseksi tai aggressiiviseksi koiraksi, on auttaa sitä välttämään tai sietämään stressaavia tilanteita. Lisäksi sinun on opeteltava tunnistamaan pelon merkit, kuten peräytyminen nurkkaan tai talutushihnan kiristyminen.

Yleisin tekijä on pelko

Koirat eivät tule pelokkaiksi ainoastaan ikävän kokemuksen vuoksi. Pelokkaita koiria ovat ne, jotka eivät ole saaneet sosiaalistua riittävästi ihmisten kanssa. Joten sosiaalistaminen on hyvin tärkeää - neuvoja sosiaalistamiseen saat tästä. IJos pentu kasvatetaan niin, että se pitää ihmisiä (sekä aikuisia että lapsia) hauskojen asioiden tuottajina, jotka antavat kehuja ja herkkuja, sen ei tarvitse käyttäytyä uhkaavasti.

Altista koiranpentu varhaisessa vaiheessa myös äänille ja tilanteille, jotka voivat saattavat sitä. Näin ne oppivat voittamaan pelkonsa. Näin pelottavista asioista, kuten pölynimurista, liikenteestä tai postinkantajasta tulee jokapäiväisiä tapahtumia pennun elämässä.

Koiranpentu ja toiset ihmiset

Kaikki ihmiset ovat erilaisia, ovat he sitten ystäviä, perhettä tai tuntemattomia. Koiranpennun silmissä eri ikäiset, muotoiset ja kokoiset voivat olla hämmentäviä. Joten varmista, että se tapaa niin monia ihmisiä kuin mahdollista pienesta saakka. Näin tuntemattomat tuntuvat vähemmän vierailta ja koiranpentu oppii olemaan rauhallisempi ja luottavaisempi. Varo kuitenkin, etteivät kaikki nämä uudet ystävät hämmennä lemmikkiäsi innokkailla kiintymyksen osoituksillaan.

On tärkeää, että pentusi tutustuu myös lapsiin. Harva lapsi pystyy vastustamaan koiranpennun ympärillä touhottamista ja vaikka he eivät tarkoita pahaa, pentu saattaa hätääntyä. On hyvä idea viedä sitä koulun lähettyville - lapsia ei kahta kertaa tarvitse pyytää tulla tervehtimään lemmikkiäsi. Koiranpennut kuitenkin väsyvät nopeasti. Pidä toisten ihmisten tapaamiset aluksi lyhyinä ja anna pennulle aikaa levätä.

Leikkiessä näykkiminen ei saa karata käsistä

Ennen kuin koiranpentu saapui kotiisi, se oli tottunut leikkimään muiden pentueen jäsenten kanssa. Näykkiminen on pennun luonnollista leikkimiskäytöstä. Kun se on asettunut uuteen kotiinsa, se varmasti haluaa leikkiä näykkimisleikkiä kanssasi. Välttääksesi kuitenkin liiallista näykkimistä, sinun täytyy harhauttaa sen huomio pois itsestäsi ja käsistäsi leluihin.

Kun vietät aikaa koiranpentusi kanssa, silittelet sitä ja hassuttelet sen kanssa, on mahdollista, että se haluaa näykkiä kättäsi. Pidä silloin jotakin pennun lelua valmiina. Tee kätesi puraisemisesta vaikeaa puristamalla se nyrkkiin ja tarjoamalla tilalle lelua heiluttamalla sitä pennun edessä. Pian se oppii, että leluja on paljon hauskempi pureskella kuin suurta nyrkkiä.

Vain oma koiranpentusi tietää mitä sille opetat

On tärkeää muistaa, että kaikki mitä opetat pennullesi, on sille täysikasvuisena normaalia käytöstä. Joten kun se leikkii ollessaan pentu, ajattele sitä täysikasvuisena ja arvioi onko sen käytös hyväksyttävää vai ei. Jos pentu alkaa murista tai yrittää purra kättä, jossa on lelu tai se jahtaa pientä lasta leikkiessään, lopeta leikki siihen paikkaan ja vie lelu pois. Pentu oppii pian, miksi hauskanpito loppui ja välttää käytöstä, joka sen aiheutti.

Jos jokin koiran käytöksessä huolestuttaa sinua tai jos haluat lisätietoa esimerkiksi asiaa käsittelevistä kirjoista, kasvatuskursseista tai -kouluista, eläinlääkärisi neuvoo sinua mielellään.

Liittyvät tuotteet

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Dog Food with Turkey

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Turkey (kalkkuna) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult with Chicken

  <P>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Savoury Chicken(kana) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.<BR><BR><B>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Adult Dog Food with Chicken

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Chicken™ (kana) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti tutkittuja antioksidantteja, vähärasvaista proteiinia ja omega-3-rasvahappoja.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Healthy Mobility Small & Mini Adult Dog Food with Chicken

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult <span class='nowrap'>Healthy Mobility</span> Mini Chicken on erityisesti tarkoitettu tukemaan aktiivista liikkuvuutta ja nivelten terveyttä koirilla, jotka pitävät pienemmistä ruokanappuloista. Sisältää omega-3-rasvahappoja ja kliinisesti todistettuja antioksidantteja.