KOULUTUS Koira 

Ready to train your dog? Read below for helpful information & articles.

0 TULOKSET JÄRJESTETTY SEURAAVAN MUKAISESTI:

Merkityksellisyys

Kuinka koulutat koiraasi

Koirat haluavat ennen kaikkea tehdä sinut onnelliseksi — siksi useimmat niistä on helppo kouluttaa. Ennen kuin ryhdyt toimeen, kirjoita luettelo peruskomennoista, jotka haluat sen oppivan: ”istu”, ”paikka”, ”tule”, ”maahan” ja ”ei” (komento, josta on aina hyötyä). Ehkä haluat myös rajoittaa sen haukkumista ja opettaa sen olemaan kerjäämättä ruokaa ja välttämään vahinkoja kotona. Kaikki tämä on toteutettavissa. Se vaatii vain johdonmukaisuutta, kiitosta, satunnaisia makupaloja, paljon kärsivällisyyttä ja positiivista asennetta. Lue lisää koiran koulutusvinkeistä ja -neuvoista. 

Sisäsiistiksi kouluttaminen

Kun alat kouluttaa pentua sisäsiistiksi, valmistaudu onnettomuuksiin ja siihen, että kärsivällisyytesi ja positiivinen asenteesi joutuvat koetukselle. Tämä on yksi tärkeimmistä asioista, joita koirallesi opetat, joten aloita luomalla aikataulu. Koirat ovat tavoilleen uskollisia, joten aikatauluun on hyvä merkitä ulkoilutusaika ruokailun, leikkihetken ja päiväunilta heräämisen jälkeen sekä ennen koiran laittamista häkkiin ja aina, kun se nuuskii ympäriinsä etsien pissauspaikkaa. Kun koira tekee jätöksensä oikeaan paikkaan, kehu sitä kunnolla. Voit jopa antaa pennulle makupalan pissaamisen jälkeen, sillä se motivoi sitä seuraavalla kerralla. Näin ei kulu aikaakaan, ennen kuin pentusi tietää jo minne ja milloin sen pitää mennä. Muista, että kaikki pennut eivät ole täydellisiä. Saatat joutua siivoamaan sotkun aika monta kertaa. Yllä olevista artikkeleista löydät lisää koulutusvinkkejä.

Koirasi sosiaalistaminen

Tärkein keino pennun sosiaalistamiseksi on altistaa se niin monille ihmisille, eläimille ja paikoille kuin mahdollista. Oletko koskaan tavannut koiria, jotka pelkäävät ihmisiä, joilla on parta tai hansikkaat kädessä? Tai oletko huomannut, kuinka jotkut koirat kauhistuvat joutuessaan menemään autoon tai haukkuvat aina toisen koiran nähdessään? Nämä persoonallisuushäiriöt voidaan korjata sosiaalistamalla varsinkin, jos koira on vielä nuori. Lue lisätietoja sosiaalistamista käsittelevistä artikkeleista.