Huonoja tapoja

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Olet koirasi kanssa ulkona ja olet juuri kertonut naapurillesi kuinka hyväkäytöksinen koirasi on, kun yhtäkkiä huomaat sen syövän koirankakkaa. Yäk! Koprotagie (ulosteensyönnin lääketieteellinen nimi) on epämiellyttävää, mutta ei harvinaista käytöstä koirien parissa. Hyvä uutinen on, että ulosteen syöminen ei yleensä vahingoita koiraa. Huonot uutiset jo tiedätkin; se on inhottavaa, sotkuista ja tekee hengityksen pahanhajuiseksi. On olemassa myös loistartunnan riski, jos koira syö muiden eläinten jätöksiä. Uteliaisuus Kukaan ei ole täysin varma, miksi koirat tekevät näin, mutta on pari mahdollista syytä. Voi yksinkertaisesti olla, että ne nauttivat siitä. Koirat ovat vuorovaikutuksessa ympäristöönsä suun kautta; ne pitävät keppien kantamisesta ja lelujen ja luiden pureskelusta. Koirat pitävät myös asioista, joilla on voimakas haju, ja uloste kuuluu ehdottomasti tähän kategoriaan. Voi vaikuttaa oudolta, mutta jätösten syöminen voi hyvin olla vain koiran tapa tutkia jotain, mikä kiinnostaa sitä. Hämmentyneet pennut Koiranpennut syövät joskus omia jätöksiään sisäsiisteyskasvatuksen aikana. Sitä tapahtuu koska ne ovat vielä epävarmoja siitä minne sopii ulostaa ja minne ei. Pelätessään tehneensä jotain väärin ne "hävittävät todistusaineiston". Tämänkaltaista siivouskäyttäytymistä voi esiintyä sisätiloissa myös aikuisilla koirilla. Emokoirat syövät usein pentujensa ulosteita puhdistaessaan niitä. Tämä on mahdollisesti jäänne vaistomaisesta toiminnasta. Luonnossa pentujen jätösten syönti vähentäisi saalistajien mahdollisuuksia löytää emon puolustuskyvyttömät jälkeläiset. Puutteet ruokavaliossa Yksi yleisimmistä teorioista, miksi koirat käyttäytyvät näin on, että ne täydentävät puutteita ruokavaliossaan. Kasvissyöjäeläinten ulosteista voi saada vitamiineja, jotka eivät kuulu koiran tavanomaiseen ruokavalioon. Kissanruuassa on paljon proteiinia, joten kissan jätökset voivat vaikuttaa koirasta kiinnostavilta. Tällaista käytöstä tulee rajoittaa välittömästi sillä kissan jätökset voivat olla myrkyllisiä koiralle. Ehkäisy Helpoin tapa ratkaista ongelma on yksinkertaisesti yrittää kerätä jätökset heti kun koirasi on tehnyt tarpeensa. Koiran ruokaan on olemassa myös lisäaineita, jotka maistuvat hyvältä syödessä, mutta muuttuvat kitkeriksi ruoansulatuksessa tehden ulosteesta pahanmakuista. Valitettavasti nämä keinot eivät toimi kaikkien koirien kohdalla. Koprotagien hoitamiseksi yleensä paras ratkaisu on kieltää lempeästi, mutta lujasti ja johdonmukaisesti. Puhu myös eläinlääkärisi kanssa, joka kykenee havaitsemaan onko koirallasi ruokavalioon liittyviä lisätarpeita.

Liittyvät tuotteet

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Dog Food with Turkey

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Turkey (kalkkuna) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult with Chicken

  <P>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Savoury Chicken(kana) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.<BR><BR><B>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Adult Dog Food with Chicken

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Chicken™ (kana) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti tutkittuja antioksidantteja, vähärasvaista proteiinia ja omega-3-rasvahappoja.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Healthy Mobility Small & Mini Adult Dog Food with Chicken

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult <span class='nowrap'>Healthy Mobility</span> Mini Chicken on erityisesti tarkoitettu tukemaan aktiivista liikkuvuutta ja nivelten terveyttä koirilla, jotka pitävät pienemmistä ruokanappuloista. Sisältää omega-3-rasvahappoja ja kliinisesti todistettuja antioksidantteja.