Kuinka toimia, kun koiranpentu on kiimassa

Published by
Min. lukemista

Dog imageJos pentuasi ei ole neuteroitu, sen ensimmäinen kiima-aika koittaa 5-8 kuukauden ikäisenä. Ellet halua teettää koirallasi jälkeläisiä, lemmikin tulemisesta kiimaan ei ole hyötyä ja monet omistajat valitsevat koiranpennun neuteroinnin, ennen kuin se tapahtuu. 21 päivää kestävä kiima voi aiheuttaa isoja muutoksia lemmikin päivittäisissä rutiineissa. Kiimainen naaras vetää puoleensa uroskoiria, ja jos olet huolimaton, sinulla on pian liuta ei-toivottuja koiranpentuja.

 

Kiima-ajan alkamisen merkit

Saatat huomata, että sukuelinten alueelta valuu pieniä määriä verta. Pentu saattaa nuolla aluetta jatkuvasti, ja se on varma merkki kiima-ajan alkamisesta. Kiimaa kutsutaan myös juoksuajaksi.

Oikea toiminta

Ensinnäkin, ellet halua koiranpentusi olevan urosmagneetti, sinun tulee pitää se sisällä koko kiiman ajan. Jos viet kiimaista narttuasi ulos, sinun tulee olla hyvin varovainen ja pitää se aina talutushihnassa poissa uroskoirien lähettyviltä. Hormoniensa takia koira voi olla hvvinkin vallaton kierron aikana, eikä ehkä niin hyvätapainen kuin normaalisti.

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet