Kuinka toimia, kun koiranpentu on kiimassa

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Dog imageJos pentuasi ei ole neuteroitu, sen ensimmäinen kiima-aika koittaa 5-8 kuukauden ikäisenä. Ellet halua teettää koirallasi jälkeläisiä, lemmikin tulemisesta kiimaan ei ole hyötyä ja monet omistajat valitsevat koiranpennun neuteroinnin, ennen kuin se tapahtuu. 21 päivää kestävä kiima voi aiheuttaa isoja muutoksia lemmikin päivittäisissä rutiineissa. Kiimainen naaras vetää puoleensa uroskoiria, ja jos olet huolimaton, sinulla on pian liuta ei-toivottuja koiranpentuja.

 

Kiima-ajan alkamisen merkit

Saatat huomata, että sukuelinten alueelta valuu pieniä määriä verta. Pentu saattaa nuolla aluetta jatkuvasti, ja se on varma merkki kiima-ajan alkamisesta. Kiimaa kutsutaan myös juoksuajaksi.

Oikea toiminta

Ensinnäkin, ellet halua koiranpentusi olevan urosmagneetti, sinun tulee pitää se sisällä koko kiiman ajan. Jos viet kiimaista narttuasi ulos, sinun tulee olla hyvin varovainen ja pitää se aina talutushihnassa poissa uroskoirien lähettyviltä. Hormoniensa takia koira voi olla hvvinkin vallaton kierron aikana, eikä ehkä niin hyvätapainen kuin normaalisti.

Liittyvät tuotteet

 • Science Plan™ Puppy Healthy Development™ Mini Chicken

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Mini on suunniteltu koiranpennuille, jotka pitävät pienistä ruokanappuloista. Ruoka vahvistaa immuunijärjestelmää ja edistää liikkuvuutta. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja DHA:ta.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Puppy Food with Lamb and Rice

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Lamb & Rice (lammas ja riisi) on suunniteltu vahvistamaan koiranpennun immuunijärjestelmää ja ylläpitämään ruuansulatuskanavan terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen määrän omega-3- ja omega-6-rasvahappoja.<BR><BR><B>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Puppy Food with Chicken

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Small & Miniature on suunniteltu tukemaan pennun vastustuskykyä ja aivojen, lihasten ja luiden tervettä kehitystä. Sisältää runsaasti tehokkaiksi todistettuja antioksidantteja ja kalaöljystä peräisin olevaa DHA:ta.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • Hill's Science Plan NO GRAIN PUPPY FOOD -KANARUOKA

  Tukee koiranpentujen vastustuskykyä ja terveellistä kasvua