Kissan vieminen eläinlääkäriin

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Jossain vaiheessa sen elämää kissa tekee käynnin eläinlääkärissä. Koska tämä on yleensä stressaava tapahtuma, on olemassa lukuisia asioita mitä voit tehdä tehdäksesi helpottaaksesi sitä teidän molempien osalta.

Kun kuljetat kissaasi minne tahansa kodin ulkopuolella, käytä kissan kantolaatikkoa, siinäkin tapauksessa, että kissa yleensä haluaa olla sylissä. Kissasi voi helposti pelästyä vieraassa paikassa tai tuntemattomien ihmisten ympäröimänä. Jopa ystävällinen kissa voi purra, raapia tai yrittää karata. Kissasi saattaa myös virtsata tai ulostaa kun se on peloissaan.

Kantolaatikon kanssa voit varmistaa, ettei tämä sotku päädy sinun päällesi tai odotushuoneen lattialle. Vuoraa kantokoppasi tutuilla ja mukavilla pehmusteilla - käytä jotakin, jonka päällä se yleensä nukkuu tai vanhaa vaatetta, jossa on sinun tuoksusi. Laatikon peittäminen huovalla tai pyyhkeellä saattaa myös auttaa pitämään kissasi rauhallisena. Kissat mielellään piiloutuvat, kun ne ovat peloissaan tai epävarmoja ja peitteen luoma pimeys ja suoja saavat sen tuntemaan olonsa varmaksi ja turvalliseksi.

Tutustuttaminen

Kissat eivät yleensä pidä vierailusta eläinlääkärissä, missä niitä testataan ja ne ovat outojen asioiden, hajujen, ihmisten ja eläinten ympäröimiä. Jos ainoa hetki, jolloin kissa näkee kantolaatikon, on juuri ennen kuin se viedään eläinlääkäriin, se ymmärrettävästi kehittää vahvan vastenmielisyyden sitä kohtaan.

Kissa saattaa piiloutua joka kerta, kun kantolaatikko ilmaantuu näkyviin tai taistella kynsin hampain vastaan, jotta sitä ei laitettaisi sen sisään. Voit ehkäistä tällaista käytöstä jättämällä kantolaatikon aina esille. Varmista, että se on tuttu osa kissasi ympäristöä. Voi olla hyvä laittaa silloin tällöin kantolaatikkoon herkkupaloja kissaa varten, jotta se ajattelisi, että laatikko on 'hyvä paikka'.

Jos kissasi on kehittänyt voimakkaan vastenmielisyyden kantolaatikkoa kohtaan, voi olla vaikeaa suostutella sitä menemään sisälle. Kokeile taivutella kissaa kantolaatikkoon herkkujen avulla, tai pyydä jotakuta pitämään laatikkoa pystyssä kun laitat kissan sen sisälle. Jos kissasi on päättänyt olla astumatta sisään, älä pakota sitä, vaan laita kantolaatikko syrjään. Anna kissasi rentoutua hetken ja kääri se sitten peittoon tai pyyhkeeseen ja sujauta nopeasti kantolaatikkoon.

Kun olet eläinklinikalla, pidä kantolaatikko peitettynä. Tämä pitää kissasi olon turvallisena. Jos et voi välttää istumista lähellä muita eläimiä, niin yritä ainakin pysyä kaukana meluisista ja riehakkaista yksilöistä.

Pyydä apua

Kun on konsultoinnin aika, pyydä eläinlääkäriäsi pitelemään kissaasi. Muista kuitenkin, että eläinlääkäri ja eläinhoitajat ovat hyvin kokeneita pitelemään levottomia ja pelästyneitä eläimiä ja osaavat välttää haavoittumisia ja kissasi satuttamista.

Joten älä huolehdi, kissasi on hyvissä käsissä. Eläinlääkäri saattaa peittää kissasi pään pyyhkeellä, tämäkin antaa sille käsityksen, että se on piilossa. Eläinklinikat voivat olla kiireisiä paikkoja. Jos haluat ylimääräistä aikaa puhuaksesi eläinlääkärisi kanssa kissastasi, suunnittele se etukäteen. Varaa pidempi aika tai vältä ruuhka-aikoja.

Eläinklinikat ovat yleensä kiireisimpiä aikaisin aamulla ja iltaisin, kun ihmiset eivät ole töissä. Käytä kissaasi eläinlääkärissä säännöllisesti. Tämä ei vain salli sitä tottumaan kokemukseen, vaan antaa myös eläinlääkärille mahdollisuuden tottua kissaasi! Mitä enemmän eläinlääkäri tapaa kissaasi, sitä paremmin hän osaa arvioida sen tarpeet.

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet

 • Hill's™ Science Plan™ Kitten Healthy Development™ Chicken

  Hill's&#153;</cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Kitten Chicken (kana) on suunniteltu vahvistamaan immuunijärjestelmää ja ylläpitämään ruuansulatuskanavan terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen määrän kalaöljystä saatavaa DHA:ta.
 • Hill's Science Plan YOUTHFUL VITALITY MATURE ADULT CAT FOOD with CHICKEN & RICE

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Youthful Vitality has been scientifically developed with cutting edge food science to deliver nutrition that helps fight the signs of aging in your adult 7+ yrs cat.
 • Hill's Science Plan FELINE ADULT URINARY HEALTH with CHICKEN

  <p><strong>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Urinary Health Sterilised Cat</strong> is formulated to support the health of your cat's urinary system for a longer, happier life.<br>With a unique Weight Management Formula that helps sterilised cats keep fit and healthy.</p>
 • Hill's™ Science Plan™ Feline Adult Sensitive Stomach & Skin Chicken

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Sensitive Stomach -sarjan tuotteet auttavat ruoansulatuksen toimintaa. Sisältää kliinisesti tutkittuja antioksidantteja, sekä erittäin helposti sulavaa proteiinia ja hellävaraisia kuituja ihanteellisessa suhteessa. Soveltuvat jokapäiväiseksi ravinnoksi.