Kissan hoito

Opi lisää kissasi hoidosta tutustumalla näihin artikkeleihin. 

0 TULOKSET JÄRJESTETTY SEURAAVAN MUKAISESTI:

Merkityksellisyys

Oman kissan hoito  

Kissanomistajan pitää ottaa monia asioita huomioon. Kannattaa kuitenkin muistaa, että yksikään kissanomistaja ei ole täydellinen! Useimmat kissanomistajat oppivat tarpeelliset taidot käytännössä. Täältä löydät lisäksi monia vastauksia polttaviin kysymyksiisi. 

Asianmukainen kotihoito

Kotisi saattaa olla mukavin paikka, missä kissasi on koskaan ollut, mutta se saattaa myös olla vaarallisin, jos et huolehdi tarvittavista varotoimista. Varmista, että kotisi sopii kissalle, katsomalla joka koloon ja nurkkaan kissan näkökulmasta. Jos huomaat avoimia kaappeja, lukitse ne pitääksesi myrkylliset kemikaalit (kuten pakkasnesteet) poissa kissan ulottuvilta. Kissa saattaa myös helposti nykiä roikkuvia naruja ja lankoja, mikä voi johtaa täydelliseen sekasotkuun tai jopa vammautumiseen. Sijoittele kasvit pois kissan ulottuvilta, koska osa niistä on myrkyllisiä kissoille. Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä mahdollisista vaaroista. Tutki tämän osion artikkeleita oppiaksesi aiheesta lisää.

Matkustaminen kissojen kanssa

Useimmat kissat eivät pidä matkustamisesta. Itse asiassa ne pysyvät mieluiten omalla reviirillään ja tuntevat olonsa epämiellyttäväksi poissa kotoa. Jos silti päätät matkustaa tai muutat kissojen kanssa uuteen kotiin, hanki sopiva kantokassi ja pidä kissa sisätiloissa, kunnes se on kunnolla tottunut uuteen reviiriinsä. Lentäminen kissojen kanssa vaatii suunnittelua, koska jotkin lentoyhtiöt haluavat kissojen matkustavan lentokoneen erillisessä osassa, joka on lämmitetty ja paineistettu. 

Kissan turkinhoito

Kuten varmasti jo tiedätkin, useimmat kissat kuluttavat paljon aikaa pesten ja hoitaen turkkiaan. Joskus ne saattavat silti tarvita lisäapua esimerkiksi silloin, kun karvat takkuuntuvat. Varmista aina kissan turkkia hoitaessasi, että kissa on rentoutunut. Jos turkki pitää harjata, aloita harjaamalla kissalle mieluisista kohdista ja etene sitten muihin kohtiin hellävaraisesti ja rauhallisesti niin, että kokemus on miellyttävä teille molemmille.