Lentäminen koiran kanssa

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Avain koiran kanssa lentämiseen on hyvä valmistelu. Varmista, että tiedät kohdemaan karanteenivaatimukset. Vaatimus voi olla jopa 6 kuukautta, mikä on paljon enemmän kuin useimmilla ihmisillä on lomaa! Lemmikkieläinten matkustuslainsäädäntö on voimassa EU:n alueella. Lisää tietoa löydät: www.evira.fi

Matkustamo vai ruuma?

Jos sinulla on hyvin pieni koira, voit mahdollisesti ottaa sen matkustamoon, mikäli lentoyhtiö hyväksyy kuljetuskopin ja se on käsimatkatavaran kokoinen. Suurin osa koirista joutuu kuitenkin matkustamaan ruumassa omassa kopissaan. Lentoyhtiön vaatimusten mukaan kopin tulee olla tarpeeksi iso, niin, että koira voi nousta seisomaan ja kääntyä ympäri. Tarkista lentoyhtiöltäsi kuljetuskopin vaadittavat mitat.

Ilmoita etukäteen

Varmista, että keskustelet koirasi mukaantulosta lentoyhtiön kanssa etukäteen. Itse asiassa on suositeltavaa tiedustella lentoyhtiön politiikkaa koirien suhteen ennen lippujen varaamista. Jotkut niistä eivät kuljeta koiria tiettyyn aikaan vuodesta tai edes tiettyyn aikaan päivästä. Varmista, että koira menee koneeseen ennen sinua On tärkeää, että koira on tehnyt tarpeensa ja kunnon kävelylenkin ennen lentoa. Vuoraa kuljetuskoppi revityillä sanomalehdillä, koska on todennäköistä, että se virtsaa matkan aikana, vaikka se ei tekisikään sellaista normaalisti. Lentäminen voi olla pelottava kokemus ja koira usein menettää kontrollin, kun se on hädissään.

Ruoka ja juoma

Onko hyvä idea laittaa ruokaa ja vettä kuljetuskoppiin? Toisaalta se tuntuu järkevältä, koska koiralle saattaa tulla nälkä tai jano, varsinkin jos kone on myöhässä. Kupit saattavat kuitenkin läikkyä ja sotkea kopin. Se saattaa lisätä koiran tarvetta ulostaa ja virtsata. Stressin ja ruuan yhdistelmä saattaa myös sekoittaa vatsan. Koira selviää useita tunteja ilman ruokaa ja vettä, mutta jos epäilet, kysy eläinlääkäriltäsi mitä hän suosittelee ja tiedustele lentoyhtiön käytäntöä. Jos tarjoat vettä, harkitse sen jäädyttämistä ennen kuin lähdet. Se ei läiky niin helposti, kun koppia lastataan.

Selkeä nimilappu ja näkyvä kuljetuskoppi

Varmista, että koppisi on selkeästi merkitty ulkopuolelta. Laita siihen heijastinteippiä ja tarroja, jotta se olisi helpompi tunnistaa ja varmista, että kiinnität siihen nimilapun, jossa on omat tietosi sekä koiran nimi. Usko tai älä, on myös hyvä merkitä mikä puoli tulee ylöspäin! Liitä koppiin hoito-ohjeet pitkien viivästysten varalta. Jotkut lentoyhtiöt sallivat sinun katsoa kun lemmikkisi lastataan; toiset ilmoittavat sinulle kun koirasi on saatu koneeseen.

Muita huomioita

Jos sinulla on jatkolento, ota selvää, onko sinulla mahdollisuutta viedä koiraasi nopeasti tarpeilleen lentojen välillä. On mahdollista rauhoittaa koira lääkkeillä lennon ajaksi, mutta sinun ei tulisi koskaan antaa rauhoittavia lääkkeitä lemmikillesi ilman, että ensin keskustelet eläinlääkärisi kanssa.

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Dog Food with Turkey

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Turkey (kalkkuna) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.
 • Science Plan™ Canine Adult Sensitive Skin with Chicken

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Sensitive Skin on suunniteltu ehkäisemään ihon kuivumista, hilseilyä ja kutinaa. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja omega-3- ja omega-6-rasvahappoja.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult with Chicken

  <P>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Savoury Chicken(kana) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.<BR><BR><B>
 • Science Plan™ Puppy Healthy Development™ Mini Chicken

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Mini on suunniteltu koiranpennuille, jotka pitävät pienistä ruokanappuloista. Ruoka vahvistaa immuunijärjestelmää ja edistää liikkuvuutta. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja DHA:ta.