Voivatko koirat syödä vesimelonia?

Published by
min luku

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Voivatko koirat syödä vesimelonia? Se on herkullinen kesäherkku meille, mutta onko vesimeloni turvallinen koirille? Jos nautit tästä mehukkaasta herkusta, mutta pelkäät, että se ei välttämättä ole hyväksi karvaturrillesi, vaistosi ovat osittain oikeassa. Vesimeloni voi itse asiassa olla terveellinen herkku koiralle — jos se syötetään sille oikein.

Voivatko koirat syödä vesimelonia?

Jackrusselinterrieri syö vesimelonia.Vesimelonin lihainen vaaleanpunainen keskusta on täynnä terveellisiä ravintoaineita, jotka ovat yhtä hyödyllisiä koirakumppaneillemme kuin ihmisille.

Vesimeloni ei sisällä kolesterolia eikä juuri lainkaan natriumia tai rasvaa. PDSA: n mukaan se on hyvä kaliumin sekä C-, A- ja B6 -vitamiinin lähde. Se sisältää myös runsaasti kuitua, joka tukee tervettä ruoansulatusta. Sen korkea vesipitoisuus (92 %) pitää koirat myös viileinä ja nesteytettyinä – täydellinen makea kesäherkku! Vesimeloni sisältää paljon sokeria, mutta ei aiheuta epäterveellisiä piikkejä verensokerissa, koska sen kuitupitoisuus auttaa sokeria imeytymään hitaasti koirien verenkiertoon.

Onko vesimeloni turvallinen koirille?

Vesimelonin liha on turvallista ja ravitsevaa koirille, mutta sen liiallinen syöminen voi aiheuttaa koirallesi vatsavaivoja. Vesimeloni sisältää myös sokeria, vaikka korkea vesipitoisuus tarkoittaa, että sen ei pitäisi aiheuttaa epäterveellisiä piikkejä verensokerissa.

On parasta, jos koirasi nauttii vesimelonista pienenä välipalana tai satunnaisena herkkuna!

Entä siemenet ja kuori? Battersea Dogs Home varoittaa, että muut hedelmän osat voivat olla vaarallisia koirallesi. He sanovat, että koirat eivät pysty sulattamaan vesimelonin siemeniä kunnolla, mikä voi aiheuttaa suolistotukoksia koiraystävillemme.

Vaikka siemen tai kaksi ei todennäköisesti aiheuta terveysongelmia suurille koirille, niitä ei tarvita montaakaan, jotta ne aiheuttavat tukoksia pienille koirille.

Tämä ei ole koirallesi ainoastaan tuskallista, vaan vakavimmillaan tukos voi vaatia leikkausta. On myös järjetöntä antaa koirallesi vesimelonin kovaa, vihreää ulkokuorta. Tämä voi myös aiheuttaa tukoksia tai antaa koirallesi ruoansulatuskanavan häiriöitä, jotka johtavat oksenteluun tai ripuliin.

Ohjeet koirasi ruokkimiseen vesimelonilla (ja mitä tulee välttää)

Kultaisen noutajan pentu nuolee vesimelonisiivua haarukasta.Miten tämä herkku pitäisi siis antaa koiraystävällesi? Seuraavassa on muutamia ohjeita, joita on noudatettava syötettäessä vesimelonia koirallesi:

 • Anna koirallesi vain siemenetöntä vesimelonia tai vesimelonipaloja, joista on poistettu kaikki siemenet.
 • Kaavi hedelmät melonilusikalla tai leikkaa ne pieniksi paloiksi poistaen varovasti kuoren kaikki osat.
 • Anna koirallesi vain oikeaa vesimelonia. Keinotekoisesti maustetut vesimeloniherkut tai -makeiset voivat sisältää muita ainesosia, lisättyä sokeria tai keinotekoisia makeutusaineita, jotka voivat vahingoittaa koiraasi.

Kaikenlaisten herkkujen tulisi muodostaa enintään 10 % koiran päivittäisestä kalorimäärästä The Dogs Trustin suositusten mukaan. Riippumatta koirasi koosta, noudata tätä sääntöä määrittäessäsi, kuinka paljon vesimelonia saa antaa. Pidä mielessä, että 100 g annosta vesimelonia sisältää noin 30 kaloria. Vaikka koirasi saattaa luoda sinuun hellyttävän koiranpennun katseen, muista, että ne ovat täysin tyytyväisiä syödessään tavallista koiranruokaansa päivästä toiseen. Joten vaikka sinulla saattaa olla houkutus antaa periksi ja antaa koirallesi herkkuja silloin tällöin, se saa paremmin ravinteita päivittäisestä lemmikkieläintenruoasta.

Ennen kuin syötät koirallesi mitään ihmisruokaa, voi olla hyvä tarkistaa eläinlääkäriltäsi, että se soveltuu koirallesi. Vaikka vesimeloni voi olla terveellinen herkku monille koirille, on parasta varmistaa, että se ei vaikuta negatiivisesti koirasi ainutlaatuiseen ruoansulatusjärjestelmään

Joten kun olet seuraavan kerran piknikillä, voit antaa koirallesi turvallisesti muutaman palan siemenetöntä vesimelonia. Niin kauan kuin sitä annetaan turvallisesti ja kohtuudella, vesimelonia parempaa koiran herkkua on vaikea löytää.

Jean Marie Bauhaus

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Aiheeseen liittyvät tuotteet

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Dog Food with Turkey

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Turkey (kalkkuna) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult with Chicken

  <P>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Savoury Chicken(kana) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.<BR><BR><B>
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Adult Dog Food with Chicken

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Chicken™ (kana) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti tutkittuja antioksidantteja, vähärasvaista proteiinia ja omega-3-rasvahappoja.
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Healthy Mobility Small & Mini Adult Dog Food with Chicken

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult <span class='nowrap'>Healthy Mobility</span> Mini Chicken on erityisesti tarkoitettu tukemaan aktiivista liikkuvuutta ja nivelten terveyttä koirilla, jotka pitävät pienemmistä ruokanappuloista. Sisältää omega-3-rasvahappoja ja kliinisesti todistettuja antioksidantteja.
  Buy Now »