Ruoansulatuskanavan häiriöt ovat yksi yleisimmistä syistä eläinlääkärissä käyntiin

Published by
Min. lukemista

On tärkeää olla tietoinen oman koiran ruoansulatuskanavan terveydestä, ja viedä se eläinlääkäriin jos epäilet koirallasi olevan ruoansulatuksellisia ongelmia tai huomaat merkkejä, kuten ripulointia tai oksentelua.

Jokaiselle eläimelle - kissoille, koirille, kuten ihmisillekin - sulava ruoka ja ravintoaineet ovat tärkeitä kokonaisvaltaiselle terveydelle ja hyvinvoinnille. Termi 'ruoansulatuskanavan häiriö' viittaa sellaiseen tilaan, joka estää oikean ruoansulatuksen, tai joka muuttaa nopeutta, jolla ruoka kulkee ruoansulatuskanavan läpi.

Ruoansulatuskanavan häiriöt ovat yksi yleisimmistä syistä eläinlääkärissä käyntiin. Kaksi selkeää merkkiä ovat oksentelu tai ripuli. On kuitenkin olemassa muita vähemmän näkyviä oireita, kuten laihtuminen, muutokset ruokahalussa, ilmavaivat, vatsan murina tai äkillinen joutilaisuus.

Jos havaitset jotain seuraavia muutoksia, kannattaa käydä eläinlääkärillä niin pian kuin mahdollista. Jos ruoansulatuskanavan häiriö diagnosoidaan, eläinlääkärisi keskustelee mieluiten syistä sinun kanssa. Yleisimpiä syitä ovat:

• Tulehdus ja ärsytys vatsan (gastriitti)

• Vastareaktion kehittyminen ruokaan, tai koirasi syö yksinkertaisesti jotain, joka ei sovi sille

• Ohutsuoli voi olla tulehtunut tai siellä on bakteerien liikakasvua (Small Intestine Bacterial Overgrowth eli SIBO)

• Paksusuolen tulehdus (koliitti), mikä seuraa usein toistuvasta ripuloinnista, jossa on usein verta tai limaa

• Haima voi olla tulehtunut (pankreatiitti) tai se ei voi tuottaa riittävästi ruoansulatusentsyymeitä, jotka käsittelevät ruokaa oikein

Eläinlääkärisi voi määrätä lääkityksen, mutta voi myös suositella koirallesi terapeuttisia ruokavaliota, jotta koirasi saadaan terveeksi nopeammin. Tämä siksi, että oksentelu ja ripuli voi johtaa nesteen menetykseen (nestehukka) kuten myös vitamiinien ja kivennäisaineiden menetykseen. Myös suolen seinämä on usein tulehtunut ja tarvitsee oikeanlaisia ravintoaineita palautuakseen nopeasti.

Terapeuttinen ruoka, kuten Hill's ™ Prescription Diet ™ Canine i/d™ on erityisesti suunniteltu auttamaan koiraasi parantumaan ja palautumaan tehokkaasti. Itse asiassa, Prescription Diet Canine i/d -ruoan avulla parantumista on ollut havaittavissa jo kolmessa päivässä.*

Eläinlääkärisi saattaa suositella Hill's Prescription Diet i/d:tä, koska se:

• on hyvän makuista, jota koira syö mielellään uudelleen

• on hellä vatsalle, ei-ärsyttävä koostumus auttaa suoliston palautumista

• on hyvin sulavaa, kohtalaisella rasvapitoisuudella, auttaen tärkeiden ravintoaineiden imeytymistä

• sisältää oikean tason tärkeitä kivennäisaineita, jotka korvaavat oksentelun ja ripulin aiheuttamia puutoksia

• sisältää ainutlaatuisen antioksidanttikoostumuksen, joka tukee tervettä immuunijärjestelmää

• sopii pitkäaikaisruokintaan

• on ihanteellinen niin koiranpennuille kuin aikuisille koirille

• on saatavana säilykkeenä ja kuivaruokana

Kun syy ruoansulatuskanavan häiriöön on diagnosoitu, eläinlääkärisi saattaa suositella sinua vaihtamaa lemmikkisi ruokavalio toiseen Hill's Prescription Diet -valikoiman tuotteeseen. Joka tapauksessa, ruoki koiraasi vain ruoalla, jota eläinlääkärisi on suositellut - älä sorru kotitekoiseen ruokaan tai sekoita eri tuotemerkkien kanssa. Voit myös kysyä eläinlääkäriltäsi neuvoja useamman pienen aterian ruokkimiseen päivässä, ja pidä tarjolla aina runsaasti puhdasta, raikasta vettä.

Noudattamalla eläinlääkärisi suositusta, voit auttaa koiraasi tervehtymään pian. Jos paranemisen merkkejä ei näy (tai jos niitä on ollut, mutta ne ovat palautuneet) sinun tulee aina ottaa yhteyttä eläinlääkäriisi.

* A Multi-centre Feeding Study of the Influence of Dietary Intervention in Dogs with Gastrointestinal Disorders. Hill's Pet Nutrition, Inc. Pet Nutrition Centre, 2003.

Liittyvät tuotteet

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Dog Food with Turkey

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Turkey (kalkkuna) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.
 • Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ Mini with Chicken

  Hill's&#153; </cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Mini with Chicken (kana) on suunniteltu koirille, jotka pitävät pienistä ruokanappuloista. Ruoka pitää yllä hyvää lihaskuntoa ja tukee elimistön terveyttä. Sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.
 • Science Plan™ Canine Adult Sensitive Skin with Chicken

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Sensitive Skin on suunniteltu ehkäisemään ihon kuivumista, hilseilyä ja kutinaa. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja omega-3- ja omega-6-rasvahappoja.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult with Chicken

  <P>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Savoury Chicken(kana) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.<BR><BR><B>