Aikuisen kissan adoptoiminen

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Aikuisesta kissasta voi päätellä nopeasti millainen luonne sillä on. Kissanpennun käytös saattaa muuttua paljonkin silloin, kun se kasvaa aikuiseksi  ( eikä aina parempaan suuntaan! ) Aikuisen kissan persoonallisuus on johdonmukaisempi ja tarkkailemalla sen vuorovaikutusta hoitokodin työtekijöiden kanssa, voit huomata millaisia luonteenpiirteitä ja oikkuja kissalla on.  

Hiljaa hyvä tulee 

Toinen syy miksi on parempi valita aikuinen kissa pennun sijaan, on se että siitä on suoraan sanottuna vähemmän vaivaa. Kissanpennut vaativat paljon huomiota, jos haluat pitää ne pirteinä ja poissa hankaluuksista. Aikuinen kissa sopii paremmin ihmiselle, jolla ei ole aikaa tai energiaa viihdyttää kissanpentua.  

Hoitokodin aikuiset kissat ovat harvoin siellä siksi, että niissä tai niiden persoonallisuudessa olisi jotakin vikaa. Suurimmassa osassa tapauksista omistajan elinolosuhteet ovat muuttuneet tai alkuperäisessä kodissa on ilmennyt allergioita. Yleensä nämä ovat ystävällisiä ja sosiaalisia kissoja, jotka haluaisivat mieluusti olla osa uutta perhettä.

Persoonallisuus 

Ensimmäinen askel kissan adoptoinnissa on löytää yksilö, jonka persoonallisuus sopii sinulle. Hoitokodin henkilökunta osaa antaa sinulle hyvän kuvauksen kissan luonteesta. He osaavat sanoa tuleeko se toimeen muiden eläinten kanssa vai paremmin yksinään. He kertovat sinulle myös, onko kissa hyvin läheisriippuvainen vai rauhallisempi. Jos aiot ottaa uuden kissan kotiin, jossa on jo kissoja tai koiria, etsi yksilö, joka on jo aiemmin asunut muiden eläimien kanssa. Jokainen kissa, riippumatta sen taustasta, on onnellisempi hyvässä kodissa kuin suojakodissa.  

Tutustuminen 

Varmista, että vietät aikaa kahden kissan tai kissojen kanssa, jotka haluat ottaa kotiisi. Kysy hoitokodin henkilökunnalta rauhallista paikkaa, joka on kaukana muiden kissojen oleskelutiloista ja jossa voit olla kissan kanssa. Hoitokodissa oleminen voi olla kissalle äärimmäisen stressaavaa ja pelottavaa, joten voi viedä pari minuuttia ennen kuin se rauhoittuu ja sen todellinen persoonallisuus pääsee esiin.  

Useimmat hoitokodit ovat jo käyttäneet kissan terveystarkastuksessa ja sen rokotukset ovat yleensä voimassa ja se on jo leikattu. Tarkasta kissa kuitenkin nenästä hännänpäähän huomataksesi mahdolliset terveydelliset huolenaiheet. 

Tarkista pienellä painettu teksti 

Jotkut hoitokodit vaativat, että allekirjoitat sopimuksen, kun olet valmis adoptoimaan. Varmista, että luet sen kokonaan läpi. Siinä voi olla vaatimuksia kuten, että kissa ei saa antaa eteenpäin pois lahjaksi. Jos suunnittelet kissan antamista lahjaksi, järjestä tulevalle omistajalle vierailu hoitokotiin ja osallistuminen adoptioon.

Yleisesti ottaen, valitse kissa (tai kissat), johon tunnet eniten viehätystä. Onnea matkaan ja onnittelut uudesta jäsenestä perheessä.

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet

 • Hill's™ Science Plan™ Kitten Healthy Development™ Chicken

  Hill's&#153;</cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Kitten Chicken (kana) on suunniteltu vahvistamaan immuunijärjestelmää ja ylläpitämään ruuansulatuskanavan terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen määrän kalaöljystä saatavaa DHA:ta.
 • Hill's Science Plan YOUTHFUL VITALITY MATURE ADULT CAT FOOD with CHICKEN & RICE

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Youthful Vitality has been scientifically developed with cutting edge food science to deliver nutrition that helps fight the signs of aging in your adult 7+ yrs cat.
 • Hill's Science Plan FELINE ADULT URINARY HEALTH with CHICKEN

  <p><strong>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Urinary Health Sterilised Cat</strong> is formulated to support the health of your cat's urinary system for a longer, happier life.<br>With a unique Weight Management Formula that helps sterilised cats keep fit and healthy.</p>
 • Hill's™ Science Plan™ Feline Adult Sensitive Stomach & Skin Chicken

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Sensitive Stomach -sarjan tuotteet auttavat ruoansulatuksen toimintaa. Sisältää kliinisesti tutkittuja antioksidantteja, sekä erittäin helposti sulavaa proteiinia ja hellävaraisia kuituja ihanteellisessa suhteessa. Soveltuvat jokapäiväiseksi ravinnoksi.