Allergiset ihmiset ja kissat

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Haluat kissan, mutta olet huolissasi mahdollisista allergioista, joita sinulla tai perheenjäsenilläsi saattaa olla. Tai ehkä sinulla on jo kissa ja olet todennut, että allergiasi on ongelma.

Hyvä uutinen on se, että allergiset ihmiset ja kissat voivat elää yhdessä! Kissa-allergian aiheuttaa reaktio tietynlaisille proteiineille, joita on kissojen ihossa ja syljessä.

Älä luota immuniteettiin

Joidenkin ihmisten on raportoitu kehittäneen immuniteetin itselleen kissastaan, eli he ovat 'parantuneet' allergiastaan. Vaikka tämä on varmasti totta joissakin tapauksissa, älä kuitenkaan luota siihen kun olet hankkimassa uutta kissaa.

On mahdollista, että allergiset reaktiot pahenevat enemmällä altistamisella. Jos olet hankkimassa uutta kissaa ja allergiat huolestuttavat sinua, valitse mieluummin lyhytkarvainen pitkäkarvaisen rodun sijaan, koska niistä irtoaa vähemmän karvaa kotiympäristöön. Jos olet kiinnostunut rotukissoista, harkitse Devon tai Cornish Rexiä. Näiltä kissoilta puuttuu joitakin karvakerroksia, joita muilla roduilla on, ja näin ne saattavat aiheuttaa vähemmän reaktioita.

Sfinksi on täysin karvaton ja erittäin rakastava rotu. Pidä mielessä, että kissat siistivät itseään ja että sylki aiheuttaa allergisen reaktion samalla tavalla kuin karvakin. Kun sinulla on kissa, sitkeys on avain allergioiden käsittelyyn. Pyyhi kodin pehmeät pinnat säännöllisesti ja imuroi usein. Pese myös säännöllisesti tekstiilit, joilla kissa nukkuu.

Rajoita pääsyä tiettyihin paikkoihin

Voi olla parempi rajoittaa kissan liikkumista tietyissä osissa kotia. Allergisen ihmisen makuuhuone on ehdottomasti kissavapaa alue. Parkettilattia kerää vähemmän allergeeneja ja on helpompia puhdistaa kuin matto. Jos sinulla on vain muutamassa huoneessa matto, sinun olisi hyvä pitää kissa poissa niistä.

Verhoiltuihin huonekaluihin kertyy paljon allergeeneja, joten on hyvä pitää kissat poissa niistäkin huoneista. Mitä enemmän harjaat kissaasi, sitä helpompaa on vähentää allergisia reaktioita, koska harjaaminen estää irtonaisen karvan leviämistä ympäriinsä.

On hyvä harjata kissa ainakin kerran viikossa - mitä useammin, sitä parempi. Harjaa erityisen huolellisesti keväällä, kun kissa pudottaa talviturkkinsa. Aina kun mahdollista, harjaaminen tehdään ulkona ja harjaajana on henkilö, joka ei ole allerginen kissoille.

Myös hiekka-astian säännöllinen puhdistaminen auttaa, koska syljessä, karvassa ja hilseessä olevia reaktioita aiheuttavia proteiineja löytyy virtsastakin.

Keskustele lääkärisi kanssa siitä, millaisia allergialääkkeitä voit ottaa helpottaaksesi elämääsi sekä muista mahdollisista keinoista ongelman käsittelyyn.

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet