Kissan kiima-aika

Published by
Min. lukemista

Kissa vaatii kiima-aikana erityistä huolenpitoa ja huomiota. Jos kissa on jo käynyt läpi kiiman, et varmasti unohda sen ulvontaa ja jatkuvaa huomion tarvetta.

Jos kissa ei pysty pariutumaan, voi se olla turhauttavaa ja epämiellyttävää aikaa teille molemmille. Jos sen sijaan se voi pariutua, sinun on oltava valmis mahdollisesti kahteen pentueeseen vuodessa! Jollet suunnittele jalostusta, kissa on parasta neuteroida. Se on helpompaa kissalle, ja sinulle.

Hedelmällisyys

Kiima-aika on hedelmällistä aikaa kissan lisääntymiskierrossa ja kissa odottaa pariutumista. Kissan kiima-aika on yleensä keväällä ja syksyllä, ja se voi kestää muutamasta päivästä muutamaan viikkoon. Ensimmäinen kiima on yleensä noin kuuden kuukauden iässä, mutta joillakin se voi olla jo nelikuukautisena.

Oireet

Kiima-aikana kissa voi olla hellempi, hangata itseään huonekaluja, seiniä ja lempi-ihmisiä vasten. Se luultavasti hankaa erityisesti takapuolellaan ja saattaa usein näyttää paritteluasentoja takapuolellaan ja häntää nostamalla.

Hankalin oire kissan kiimassa omistajalle on ulvominen ja virtsaaminen. Kiima-aikana kissa ulvoo äänekkäästi ja jatkuvasti yrittäessään houkutella uroksia pariutumaan. Se voi myös merkata seiniä ja huonekaluja voimakkaan hajuisella virtsalla osoittaakseen halunsa pariutua.

Jos sinulla on sisäkissa, se saattaa yrittää epätoivoisesti päästä ulos, jopa ikkunoita tai ovia vasten heittäytymällä.

Neuterointi

Eläinlääkärisi voi mahdollisesti määrätä lääkettä vähentämään oireita, mutta paras tapa estää kissan kiima on neuterointi. Neuteroinnin jälkeen kissa ei tule kiimaan ja on vähemmän reviiritietoinen sekä raapii ja merkkaa virtsalla vähemmän.

Useimmat eläinlääkärit haluavat odottaa, kunnes kissan kierto on päättynyt ennen neuterointia. Kissan neuteroinnin ajankohta (varhain vai vasta ensimmäisen kiiman jälkeen) herättää keskustelua. Eläinlääkärisi neuvoo sinua mielellään asiassa.

Liittyvät tuotteet

  • Hill's™ Science Plan™ Kitten Healthy Development™ Chicken

    Hill's&#153;</cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Kitten Chicken (kana) on suunniteltu vahvistamaan immuunijärjestelmää ja ylläpitämään ruuansulatuskanavan terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen määrän kalaöljystä saatavaa DHA:ta.
  • Tarkasti tasapainotettua, herkullista kananmakuista ravintoa tukemaan kissanpentujen vastustuskykyä ja normaalia kasvua.
  • Kissanpennut (yhden vuoden ikään asti), Kissanpennut (yhden vuoden ikään asti), Kissanpennut (yhden vuoden ikään asti), Kissanpennut (yhden vuoden ikään asti), Kissanpennut (yhden vuoden ikään asti), Tiineys ja imetys, Tiineys ja imetys
  • Science Plan™ Kitten with Ocean Fish

    Pidä kissanpentusi tyytyväisenä Hill'sin™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Tender Chunks in Gravy with ocean fish (merikala) -annospussiruuan avulla. Jokainen annospussi sisältää täydellistä ravintoa, jossa vitamiinit ja mineraalit ovat juuri oikeassa suhteessa. Ruoka auttaa pitämään kissanpennun terveenä ja hyväkuntoisena. <BR><BR><B>Tärkeimmät vaikutukset</B> <LI>Äidinmaidostakin saatava tärkeä ravintoaine DHA auttaa kissanpentuja oppimaan ja kehittymään. <LI>Ainutlaatuinen immuunijärjestelmää tukeva koostumus sisältää tehokkaan yhdistelmän antioksidantteja ja vitamiineja, jotka yhdessä ylläpitävät pennun immuunijärjestelmää. <LI>Sisältää runsaasti E- ja C-vitamiineja. Terveydelle välttämättömät vitamiinit auttavat kissanpentua kehittämään vastustuskykyä. <UL></UL><BR></LI>