Miten ja milloin koiranpentua ruokitaan?

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

On tärkeää, että ruokit koiranpentuasi oikealla määrällä sopivin väliajoin. Koiranpentusi terveyden kannalta on erityisen tärkeää, että sen fyysistä kuntoa tarkkaillaan säännöllisesti, ja ravinnon määrää muutetaan sitä mukaa kun se kasvaa.

Pitääksesi koiranpentusi terveenä, Hill's suosittelee tässä vaiheessa seuraavia toimia:

 • Punnitse koiranpentusi
 • Ruoki sitä ruokintasuositusten ja eläinlääkärin suositusten mukaan.*
 • Arvioi koiranpentusi fyysinen kunto käyttämällä kasvunseurantakaaviota sivustollamme. Syötä vain päivämäärä, lemmikkisi paino, ja kuntopisteytystä käyttämällä voit selvittää koiranpentusi kunnon.
 • Muuta ruoka-annosten määrää sitä mukaa kun pentu kasvaa.

*Suurikokoisten rotujen pennut, jotka tulevat painamaan aikuisena enemmän kuin 25kg, tarvitsevat erityistä ravintoa, jotta niillä olisi terve luiden ja nivelien kehitys.

Ruoan vaihtaminen

Jos olet vaihtamassa Hill's Science Plan Puppy -ruokaan, tee se vähitellen 7 päivän jaksossa. Sekoita uutta ravintoa koiranpentusi aikaisempaan ruokaan, lisäämällä uuden ruuan osuutta, kunnes ruokit ainoastaan Science Plan -tuotetta. Siten koirasi voi nauttia täysillä Science Plan Canine Puppy -ruuan mausta ja korkealaatuisen ravinnon eduista.

Sinä jä eläinlääkärisi

Eläinlääkärisi on paras tietolähde mitä tulee koiranpentusi terveyteen ja hyvinvointiin. Kysy eläinlääkäriltäsi säännöllisesti opastusta koiran painonhallintaan. Lemmikin ihannepainon saavuttaminen ja ylläpitäminen vähentää tiettyjä terveysriskejä ja sallii koirasi elää energisemmän, pidemmän ja terveemmän elämän.

Kysy eläinlääkäriltäsi mikä näistä kolmesta ruokintametodista sopii parhaiten sinun koiranpennullesi:

Vapaa valinta: Ruokaa on saatavilla koko ajan
Rajattu Ruokkiminen:Ruokaa on tarjolla vain määrätyn ajan
Ateriaruokkiminen:Harkittu määrä ravintoa tarjoillaan tiettyinä ruoka-aikoina joka päivä Vesi Koiranpennullesi tulee aina olla tarjolla raikasta vettä. Liian pitkä aika ilman juomavettä vahingoittaa sen terveyttä.

Herkut & makupalat

On houkuttelevaa antaa lemmikille ruuantähteitä, mutta ne eivät kuitenkaan tarjoa koiranpennullesi oikeanlaista ravintoaineiden tasapainoa. Yritä olla säästeliäs herkkujen suhteen, koska liian suuri määrä voi johtaa lihomiseen tai ravinteelliseen epätasapainoon. Seuraava askel Kun koirasi saavuttaa täysikasvuisuuden yhden vuoden iässä, sen ravitsemukselliset tarpeet ovat erilaiset. Lemmikin täytyy vaihtaa aikuisen ravintoon, josta se saa tiettyjä vitamiineja ja mineraaleja, joita se tarvitsee tässä iässä. Hill's Science Plan tarjoaa juuri näitä. Eri elämänvaiheet kattava tuotevalikoima on suunniteltu pitämään koirasi terveenä koko sen elämän ajan, riippumatta sen rodusta tai elämäntavoista.

Liittyvät tuotteet

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Dog Food with Turkey

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Turkey (kalkkuna) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult with Chicken

  <P>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Savoury Chicken(kana) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.<BR><BR><B>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Adult Dog Food with Chicken

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Chicken™ (kana) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti tutkittuja antioksidantteja, vähärasvaista proteiinia ja omega-3-rasvahappoja.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Healthy Mobility Small & Mini Adult Dog Food with Chicken

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult <span class='nowrap'>Healthy Mobility</span> Mini Chicken on erityisesti tarkoitettu tukemaan aktiivista liikkuvuutta ja nivelten terveyttä koirilla, jotka pitävät pienemmistä ruokanappuloista. Sisältää omega-3-rasvahappoja ja kliinisesti todistettuja antioksidantteja.