Ikääntyvän kissan ruokinta

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

On tärkeää antaa ikääntyvälle kissalle oikea määrä ruokaa oikein väliajoin. Se voi kuitenkin olla vaikeaa, koska ruokintatarpeet ovat kissoilla niin yksilöllisiä. Ruokasäilykkeissä tai -pusseissa mainitut ruokintasuositukset ovat ainoastaan ohjeellisia aloitusannoksia. Kissasi terveyden kannalta on hyvin tärkeää, että sen fyysinen kunto tarkastetaan säännöllisesti ja että ruokintamäärää muutetaan tarpeen mukaan.

Ikääntyvän kissasi terveyden ylläpitämiseksi Hill's suosittelee seuraavaa:

  • Punnitse kissasi.
  • Ruoki se ruokintasuosituksen ja eläinlääkärin antamien suositusten mukaan.
  • Arvioi kissasi fyysinen kunto käyttämällä kehon kuntopisteytysjärjestelmäämme joka toinen tai kolmas viikko ensimmäisten kuuden kuukauden aikana.
  • Sopeuta ruokintamäärä järjestelmän mukaisesti.
  • Toista.

Siirtyminen uuteen ruokaan

Hill'sin Science Plan Feline Mature Adult -ruokaan siirtyminen käy kätevimmin seitsemän päivän jaksona. Siirry uuteen ruokaan vähitellen lisäämällä sen määrää ruokakupissa ja samalla vähentämällä entisen ruoan määrään, kunnes kissa saa pelkästään Science Plan -ruokaa. Tämän jälkeen kissa pääsee täysillä nauttiman Science Plan Feline Mature Adult -ruuan mausta ja sen sisältämien ravintoaineiden hyödyistä.

Sinä ja eläinlääkärisi

Eläinlääkäri on paras tiedonlähde ikääntyvän kissan terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Pyydä eläinlääkäriltä säännöllisesti neuvoja kissan painon suhteen. Ihannepainon saavuttaminen ja siinä pysyminen auttaa kissaa pysymään energisempänä ja elämään terveen ja pitkän elämän.

Kysy eläinlääkäriltäsi, mikä näistä kolmesta ruokintatavasta sopii parhaiten ikääntyvälle kissallesi:

Vapaa valinta:

Ruokaa on saatavilla koko ajan.

Ajallisesti rajoitettu ruokinta:

Ruokaa on tarjolla vain rajoitetuin aikavälein.

Aterioiden mukaan rajoitettu ruokinta:

Tietyn kokoinen ateria on tarjolla päivittäin tiettyinä ateria-aikoina.

Vesi

Varmista, että ikääntyvällä kissalla on jatkuvasti tarjolla raikasta vettä. Kissalle ei ole hyväksi, jos se joutuu olemaan pitkiä aikoja ilman juomavettä.

Välipalat ja makupalat

Vaikka kissalle olisi kuinka mukava antaa pöydästä makupaloja, se ei saa niistä tarvitsemiaan ravintoaineita oikeassa suhteessa. Anna herkkuja säästeliäästi, sillä kissan paino nousee herkästi ja sen ravitsemus joutuu epätasapainoon.

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet