Terveysongelmat, joihin ei ole rokotetta

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Rokotettukin koiranpentu voi silloin tällöin sairastua. Tässä muutamia terveysongelmia, joita saatat kohdata:

RipuliDog health problems


Suurimmassa osassa tapauksista ripuli on vain ohimenevä vaiva. Koiranpennulla voi olla ripulia jos se on kovin jännittynyt, tai jos se on syönyt jotakin epäsopivaa, esimerkiksi keittiön roskaämpäristä! Ripuli voi kuitenkin olla merkki myös jostakin vakavammasta sairaudesta, joten älä epäröi viedä koiranpentua eläinlääkäriin, jos olet huolestunut. Vie pentu eläinlääkärille aina jos ripuli on kestänyt yli vuorokauden, jos sen seassa on verta ja jos ripuloinnin yhteydessä ilmenee muita oireita, kuten hengitysvaikeuksia tai velttoutta. Ripulointiin liittyy pienillä koiranpennuilla nestehukan riski.

Oksentelu

Koiranpennut oksentelevat silloin tällöin, ja useimmiteni se tarvitsee vain vähän hellää hoivaa. Ripulin tavoin oksentelukin voi olla merkki vakavammasta sairaudesta. Vie pentu lääkäriin, jos oksentelu jatkuu yli vuorokauden, jos sen seassa on verta, jos oksentelu on erittäin voimakasta tai siihen liittyy muita pahoinvoinnin merkkejä. Pidä edelleen silmällä kuivumisen merkkejä, sillä se voi tapahtua hyvin nopeasti. Ennen kaikkea luota vaistoihisi ja vie pentu heti eläinlääkärille, jos olet huolestunut.

Korvataudit ja -punkit

Huolellisesta puhdistuksesta huolimatta pennun korviin voi tulla ajoittain infektio tai punkkeja.

Terveet korvat ovat kiiltävät, niissä ei ole eritettä, eikä vahaa ja niiden sisäpinta on kalpean vaaleanpunainen. Korvat eivät myöskään saa haista epämiellyttävälle. Jos olet huolestunut pennun korvista tai jos ne haittaavat sitä itseään (se esimerkiksi rapsuttaa niitä tai ravistelee päätään), vie se viipymättä eläinlääkäriin.

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet

 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Puppy Food with Lamb and Rice

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Lamb & Rice (lammas ja riisi) on suunniteltu vahvistamaan koiranpennun immuunijärjestelmää ja ylläpitämään ruuansulatuskanavan terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen määrän omega-3- ja omega-6-rasvahappoja.<BR><BR><B>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Puppy Food with Chicken

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken (kana) on suunniteltu tukemaan suurten rotujen pentujen luuston kehitystä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen mineraalitason.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Food Chicken

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Savoyry Chicken on suunniteltu vahvistamaan koiranpennun immuunijärjestelmää ja ylläpitämään ruuansulatuskanavan terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen määrän omega-3- ja omega-6-rasvahappoja.<BR><BR><B>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Puppy with Chicken -koiranruoka

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Chicken (kana) on suunniteltu edistämään koiranpennun liikkuvuutta ja vahvistamaan immuunijärjestelmää. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja kalaöljystä saatavaa DHA:ta.