Terveysongelmat, joihin ei ole rokotetta

Published by
Min. lukemista

Rokotettukin koiranpentu voi silloin tällöin sairastua. Tässä muutamia terveysongelmia, joita saatat kohdata:

RipuliDog health problems


Suurimmassa osassa tapauksista ripuli on vain ohimenevä vaiva. Koiranpennulla voi olla ripulia jos se on kovin jännittynyt, tai jos se on syönyt jotakin epäsopivaa, esimerkiksi keittiön roskaämpäristä! Ripuli voi kuitenkin olla merkki myös jostakin vakavammasta sairaudesta, joten älä epäröi viedä koiranpentua eläinlääkäriin, jos olet huolestunut. Vie pentu eläinlääkärille aina jos ripuli on kestänyt yli vuorokauden, jos sen seassa on verta ja jos ripuloinnin yhteydessä ilmenee muita oireita, kuten hengitysvaikeuksia tai velttoutta. Ripulointiin liittyy pienillä koiranpennuilla nestehukan riski.

Oksentelu

Koiranpennut oksentelevat silloin tällöin, ja useimmiteni se tarvitsee vain vähän hellää hoivaa. Ripulin tavoin oksentelukin voi olla merkki vakavammasta sairaudesta. Vie pentu lääkäriin, jos oksentelu jatkuu yli vuorokauden, jos sen seassa on verta, jos oksentelu on erittäin voimakasta tai siihen liittyy muita pahoinvoinnin merkkejä. Pidä edelleen silmällä kuivumisen merkkejä, sillä se voi tapahtua hyvin nopeasti. Ennen kaikkea luota vaistoihisi ja vie pentu heti eläinlääkärille, jos olet huolestunut.

Korvataudit ja -punkit

Huolellisesta puhdistuksesta huolimatta pennun korviin voi tulla ajoittain infektio tai punkkeja.

Terveet korvat ovat kiiltävät, niissä ei ole eritettä, eikä vahaa ja niiden sisäpinta on kalpean vaaleanpunainen. Korvat eivät myöskään saa haista epämiellyttävälle. Jos olet huolestunut pennun korvista tai jos ne haittaavat sitä itseään (se esimerkiksi rapsuttaa niitä tai ravistelee päätään), vie se viipymättä eläinlääkäriin.

Liittyvät tuotteet

 • Science Plan™ Puppy Healthy Development™ Mini Chicken

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Mini on suunniteltu koiranpennuille, jotka pitävät pienistä ruokanappuloista. Ruoka vahvistaa immuunijärjestelmää ja edistää liikkuvuutta. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja DHA:ta.
 • VetEssentials™ Puppy

  <P>Vain eläinlääkäriklinikoilta. Edistyksellistä ravintoa terveeseen kasvuun ja kehitykseen sekä vahvistamaan immuunijärjestelmää. Sisältää runsaasti kliinisesti vaikuttavaksi todistettuja antioksidantteja ja DHA:ta. <BR><BR><B>
 • VetEssentials™ Puppy Large Breed

  <p>Vain eläinlääkäriklinikoilta. Edistyksellistä ravintoa terveeseen kasvuun ja kehitykseen sekä vahvistamaan immuunijärjestelmää. Sisältää runsaasti kliinisesti vaikuttavaksi todistettuja antioksidantteja ja DHA:ta.
 • VetEssentials™ Puppy Mini

  <P>Saatavana ainoastaan eläinlääkäreiltä. Edistyksellistä ravintoa, joka täyttää koiranpentujen viisi keskeistä terveystarvetta kasvuun ja kehitykseen neljän viikon iästä lähtien. Kliinisesti vaikuttavaksi todistettu pitoisuus DHA:ta ja antioksidantteja oppimiskyvyn ja immuniteetin kehitykseen. </P> <P><STRONG>