Mehiläisen ja ampiaisen pistot

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Hornet

Kaikki koirat ovat uteliaita ja rakastavat juosta ja jahdata asioita…mukaan lukien hyönteisiä! Suurimmassa osassa tapauksista mehiläisen ja ampiaisen pistot aiheuttavat vain pientä kipua ja ärsytystä koiralle. Jos koiraa kuitenkin pistetään useamman kerran, tai suun ja kurkun sisäpuolelle, voi se olla vaarallista ja vaatia eläinlääkärissä käyntiä. Kipua ei aiheuta pieni pistohaava, vaan pieni määrä myrkkyä, jonka hyönteinen laskee pistäessään.

Mikä pistos?

Mehiläisen pistin on piikikäs ja tarkoitettu jäämään ihoon kiinni, samalla tappaen mehiläisen, kun se irtoaa sen ruumiista. Ampiaisen pistin ei ole piikikäs mutta kivuliaampi ja ärsytettynä nämä hyönteiset voivat pistää useita kertoja. Yleensä koiria pistetään niiden kasvoihin tuloksena hyönteisen tutkimisesta liian läheltä. Pistot koiran nenässä ovat erityisen kivuliaita. Jotkut koirat saattavat jopa tulla pistetyksi niiden kieleen tai suun sisäpuolelle jos ne yrittävät syödä tai napata hyönteistä. Nämä pistokset voivat olla vaarallisia niiden aiheuttaman turpoamisen vuoksi, koska koiran kurkku voi sulkeutua ja tukkia hengitystiet.

Reaktio

Suuri määrä pistoksia voi aiheuttaa voimakkaan reaktion, jos koira on allerginen pistoksen kemikaaleille. Vahvan reaktion merkkejä ovat yleinen heikkous, hengitysvaikeudet ja voimakas turvotus laajalla alueella pistoksen ympärillä. Tarkkaile turvotusta kaulan ympärillä, kurkussa ja päässä. Jos koirasi saa voimakkaan reaktion, sinun tulee viedä se pikaisesti eläinlääkäriin. Yksittäisen pistoksen voi turvallisesti jättää rauhaan eikä sen pitäisi vaivata koiraa pitkään. Jos pistin on vielä kiinni ihossa, yritä poistaa se rapsuttamalla kynnellä tai jäykällä pahvinpalalla. Älä käytä poistamiseen pinsettejä tai pihtejä ellei se ole täysin välttämätöntä, koska ne saattavat puristaa lisää myrkkyä ulos piikistä. Voit kääriä jäätä tai jääpussin pyyhkeeseen ja laittaa sen pistoskohtaan vähentämään turvotusta ja lievittämään mahdollista kipua. Pidä koiraasi silmällä pistämisen jälkeen varmistaaksesi ettei sille kehity minkäänlaista allergista reaktiota. Jos turvotus jatkuu, soita eläinlääkärillesi.

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Dog Food with Turkey

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Turkey (kalkkuna) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult with Chicken

  <P>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Savoury Chicken(kana) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.<BR><BR><B>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Adult Dog Food with Chicken

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Chicken™ (kana) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti tutkittuja antioksidantteja, vähärasvaista proteiinia ja omega-3-rasvahappoja.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Healthy Mobility Small & Mini Adult Dog Food with Chicken

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult <span class='nowrap'>Healthy Mobility</span> Mini Chicken on erityisesti tarkoitettu tukemaan aktiivista liikkuvuutta ja nivelten terveyttä koirilla, jotka pitävät pienemmistä ruokanappuloista. Sisältää omega-3-rasvahappoja ja kliinisesti todistettuja antioksidantteja.