Koiran ja uuden vauvan tutustuminen

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Oikeanlaisilla valmisteluilla, koiran ja vauvan yhteiselon pitäisi olla täysin ongelmatonta. On luonnollisesti jännittävää saattaa uusi vauva maailmaan, mutta koirasi ei aina jaa innostustasi kanssasi. Elämäsi tulee varmasti muuttumaan kun tuot vauvan kotiin, samoin muuttuvat koirasi elinolosuhteet ja totutut tavat. Se on tottunut jakamattomaan huomioosi, ja vaikka et sitä tietoisesti tarkoittaisikaan, huomiosi keskipisteenä on nyt uusi vauva. Jotkut koirat sopeutuvat nopeasti ja ottavat suojelijan ja vartijan roolin, kun taas jotkut reagoivat hitaammin ja tarvitsevat hieman apua tottuakseen uuteen perhekuvioon.

Yksi potentiaalinen ongelmakohta on koiran nukkumispaikka. Jos se on nukkunut kanssasi sängyssä, tee sille nyt toinen kodikas peti jossa nukkua. Laita sinne jotakin joka muistuttaa sitä sinusta, jotta se tuntisi olonsa turvalliseksi ja onnelliseksi. Muutoksen tekeminen voi viedä joskus muutaman viikon mutta ole sinnikäs. Koirasi oppii lopulta ja tuntee olonsa mukavaksi uudessa pesässään. Tuttuus ja tyytyväisyys Koirasi kävelylenkkirutiini todennäköisesti muuttuu, joten on hyvä totuttaa sitä uuteen ulkoilurytmiin ja kävelyvauhtiin ennen vauvan saapumista.

Tutustu koiran kanssa vauvan huoneeseen ennen onnellista perhetapahtumaa. Näin se pääsee tutustumaan kaikkiin uusiin hajuihin ja tavaroihin, eritoten jos koira on tottunut viettämään paljon aikaa kyseisessä huoneessa. Koiran esitteleminen uudelle pikkuiselle tulee hoitaa rauhassa. Pidä koiraasi hihnassa ja anna sen vain istua vauvan vieressä, ja haistaa vähän uutta tulokasta. Hyvä käytös tulisi palkita kehuilla. 

Älä koskaan jätä koiraasi yksin vauvasi kanssa ja pidä silmällä sen käytöstä kunnes luotat, että se on sopeutunut tilanteeseen. Uudet vauvat vaativat isoja kompromisseja kaikilta, mukaan lukien lemmikkisi. Määrätietoisella koulutuksella jopa mustasukkainen koira tulee sopeutumaan, ja on taas tasapainoinen jäsen perheessä.

Liittyvät tuotteet

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Dog Food with Turkey

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Turkey (kalkkuna) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.
 • Science Plan™ Canine Adult Sensitive Skin with Chicken

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Sensitive Skin on suunniteltu ehkäisemään ihon kuivumista, hilseilyä ja kutinaa. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja omega-3- ja omega-6-rasvahappoja.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult with Chicken

  <P>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Savoury Chicken(kana) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.<BR><BR><B>
 • Science Plan™ Puppy Healthy Development™ Mini Chicken

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Mini on suunniteltu koiranpennuille, jotka pitävät pienistä ruokanappuloista. Ruoka vahvistaa immuunijärjestelmää ja edistää liikkuvuutta. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja DHA:ta.