Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää neuteroinnista

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Neutering puppyNeuterointi on tähän mennessä paras asia, jonka voit tehdä koiranpennullesi. Tässä syitä:

Koiranpennut varttuvat terveempinä ja onnellisempina

Jos olet narttupennun onnellinen omistaja, sinua varmasti kiinnostaa, että neuterointi vähentää koiran rinta-, kohtu- ja munasarjasyövän riskiä. Se myös vähentää kohtutulehduksen todennäköisyyttä. Ja kaiken tämän lisäksi se ehkäisee ei-toivottuja raskauksia. Jotkut eläinlääkärit neuteroivat pennun mieluiten ennen ensimmäistä juoksuaikaa, kun taas toiset mieluummin sen jälkeen, joten keskustele ajoituksesta tarkemmin oman eläinlääkärisi kanssa.

 

Jos sinulla on urospentu, sinun on hyvä tietää, että neuteroinnilla voidaan ehkäistä kiveskasvaimia ja mahdollisesti eturauhasvaivoja. Se myös ehkäisee uusiutuvia kasvaimia ja tyriä.

Neuteroinnin hyödyt lemmikin omistajalle

Neuteroinnin ilmeinen hyöty sinulle ja perheellesi on se, ettet koskaan joudu käsittelemään epätoivottuja pentueita. Mutta siitä on muitakin etuja. Varhain neuteroidut urokset ovat yleensä lauhkeampia, vähemmän kiinnostuneita nartuista juoksuaikana sekä merkkaavat reviiriään virtsalla vähemmän ja tuhoavat vähemmän kotia! Naaraskoiranpennun sterilointi lopettaa karkuriurosten majailun pihallasi ja vähentää sen haluja vaellella omille teilleen. Jos koiranpentusi on puhdasrotuinen, saatat ajatella, että voisit ansaita rahaa myymällä sen jälkeläisiä. Muista kuitenkin, että kokeneimpienkin kasvattajien myyntivoittoja syövät astutusmaksut, rokotukset ja muut terveydenhoitokulut. Kasvatustyö vaatii kovaa työtä ja erityistä asiantuntemusta, joten kaiken kaikkiaan on parasta jättää se ammattilaisten käsiin.

Neuteroinnin edut yhteiskunnalle

Mikä traagista, maassamme lopetetaan joka vuosi suunnaton määrä koiria. Suurin osa niistä on seurausta vapaana kuljeskelevien ja neuteroimattomien koirien parittelusta. Kun neuteroit koitanpentusi, et ole mukana kasvattamassa tätä ongelmaa.

Neuterointiin liittyviä huolia

Vaikka neuteroinnin edut ovat selkeitä, silti jokin asia siinä voi askarruttaa. Tässä yleisimpiä huolen aiheita:

Huoli pennulle tehtävästä toimenpiteestä

Kukaan ei ota koiranpentunsa leikkausta kevyesti, mutta on tärkeää ymmärtää, että neuterointi on rutiinitoimenpide ja tilastojenkin mukaan erittäin turvallinen. Lääketieteelliset hyödyt ovat selvästi riskejä suuremmat.

Lihooko koiranpentuni?

Ei ole mitään syytä, miksi koiranpennun lihoisi neuteroinnin jälkeen. Sinun täytyy vain muistaa säännöstellä ruuan määrää suhteessa koiran aktiivisuuteen. Kun se saavuttaa yhden vuoden iän, voit myös harkita siirtymistä vähäkalorisempaan ravintoon, kuten

Koiranpennun persoonallisuus muuttuu

Mutta ainoastaan parempaan suuntaan! Siitä tulee vähemmän aggressiivinen, eikä se halua lähteä vaeltelemaan, eikä todennäköisesti harrasta reviirin merkitsemistä.

Mitä leikkauksessa tapahtuu?

Lemmikkisi nukutetaan tämän toimenpiteen ajaksi. Uroksilta poistetaan leikkauksissa molemmat kivekset, nartuilta taas kohtu ja munasarjat tai pelkästään munasarjat.

Normaalisti eläinlääkäri kehottaa olla antamatta pennulle ruokaa tai juomaa 12 tuntiin ennen toimenpidettä.

Voit viedä pennun kotiin yleensä samana päivänä, mutta jos se on hyvin uninen, sen täytyy jäädä hivenen pidemmäksi aikaa vastaanotolle.

Eläinlääkäri suosittelee ja saattaa myös antaa mukaasi kevyen aterian syötettäväksi leikkauspäivän iltana.

Kun pentu on palannut takaisin kotiin, se tarvitsee muutaman lepopäivän ja paljon hellää hoivaa. Älä anna sen hyppiä ja pomppia tai pureskella leikkaushaavan ompeleita. Liikunnan tulee tapahtua vain hihnassa ja sinun tulee olla sen seurassa. Eläinlääkäri antaa lisäneuvoja koiranpennun hoitamiseen kertoo milloin sinun tulee viedä se jälkitarkastukseen. Yleensä sinua pyydetään tulemaan takaisin ompeleiden tarkistamista ja mahdollista poistoa varten 10 päivää leikkauksen jälkeen.

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet

 • Science Plan™ Puppy Healthy Development™ Mini Chicken

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Mini on suunniteltu koiranpennuille, jotka pitävät pienistä ruokanappuloista. Ruoka vahvistaa immuunijärjestelmää ja edistää liikkuvuutta. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja DHA:ta.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Puppy Food with Lamb and Rice

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Lamb & Rice (lammas ja riisi) on suunniteltu vahvistamaan koiranpennun immuunijärjestelmää ja ylläpitämään ruuansulatuskanavan terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen määrän omega-3- ja omega-6-rasvahappoja.<BR><BR><B>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Puppy Food with Chicken

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken (kana) on suunniteltu tukemaan suurten rotujen pentujen luuston kehitystä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen mineraalitason.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Food Chicken

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Savoyry Chicken on suunniteltu vahvistamaan koiranpennun immuunijärjestelmää ja ylläpitämään ruuansulatuskanavan terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen määrän omega-3- ja omega-6-rasvahappoja.<BR><BR><B>