Kissanpennun rokottaminen  

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Rokotettu kissanpentu on terve kissanpentu

Uudella kissanpennullasi on emolta saatu luontainen immuniteetti sairauksia vastaan, mutta sen heiketessä pentu on rokotettava, jotta se pysyisi terveenä. Rokottaminen on ensiarvoisen tärkeää, koska se suojaa kissaa hengenvaarallisilta taudeilta. Suurin osa eläinlääkäreistä suosittelee yhdistelmärokotusta, joka annetaan noin 8 -9 ja 11-12 viikon ikäisenä. Näistä kissanpentu saa suojan kolmea virustautia vastaan:

  • Kissan leukemiavirus
  • Kissojen tarttuva suolitulehdus eli ns. kissarutto (myös nimillä panleukopenia tai kissan parvovirus)
  • Kissainfluenssa

Injektioiden ajankohdat määräytyvät sen mukaan, mitä rokotetta eläinlääkäri käyttää. Nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että kaksi injektiota annetaan 8-12 viikon iässä.

Toisen injektion jälkeen on tärkeää pitää kissanpentu sisätiloissa ja erossa toisista kissoista. Tämän jälkeen tärkeä sosiaalistuminen voi taas jatkua turvallisesti!

Sinun kannattaa harkita kissanpennullesi muutamaa muutakin rokotetta. Ne suojaavat seuraavia tauteja vastaan:

  • Klamydia
  • Rabies eli raivotauti (vesikauhu)
  • Bordetella

Useat tekijät vaikuttavat siihen, ovatko nämä lisärokotteet hyväksi juuri sinun kissanpennullesi. Eläinlääkärisi on paras henkilö neuvomaan sinua tässä asiassa.

Rokotuspäivään valmistautuminen

Kukaan ei pidä neuloista, eivätkä kissat ole poikkeus. Tee kuitenkin parhaasi, että saat nuoren kissasi rokotetuksi. Itse asiassa, rokottamatta jättäminen voi maksaa kissan hengen.

Toivottavasti olet jo käyttänyt kissaa eläinlääkärillä rutiinitarkastuksissa, jolloin se on tottunut käynteihin. Paras kuljetusväline on tukeva ja turvallinen kissan kantolaatikko. Saat kissan tuntemaan olonsa kotoisammaksi, jos laitat sinne tutun peiton tai lelun, jossa on pennun oma tuoksu.

Varaa eläinlääkärille menoon riittävästi aikaa. Ennen kaikkea, yritä olla mahdollisimman rauhallinen. Kissat vaistoavat asioita herkästi ja huomaavat helposti mahdolliset stressin merkit.

Immuniteetin ylläpito

Kissan vastustuskyvyn ylläpitäminen vaatii säännöllisiä tehosterokotuksia lemmikin koko elämän ajan. Eläinlääkärisi tulee todennäköisesti lähettämään sinulle muistutuksia, mutta voit myös itse pitää kirjaa rokotuksista, kaiken varalta.

Rokotustodistukset

Kun kissasi on saanut perusrokotusohjelman mukaiset rokotteet, saat eläinlääkäriltä todistuksen niistä. Se on tärkeä asiakirja, joka on pidettävä hyvässä tallessa. Jos sinun joskus täytyy viedä kissa esimerkiksi hoitolaan, sinun tulle esittää todistukset, että kaikki sen rokotteet ovat ajan tasalla.

Tulisiko sinun vakuuttaa kissanpentusi?

Yleisesti ottaen, kissanpennun vakuuttaminen on hyvä idea. Jos sinulla on onnea, sinun ei koskaan tarvitse hakea korvausta, mutta jos kissasi sairastuu tai joutuu onnettomuuteen, sen pitäisi saada tarvitsemaansa hoitoa ilman että sinun tarvitsee huolehtia kuluista. Ja verrattuna eläinlääkärin laskuun, kuukausittainen vakuutusmaksu tulee edullisemmaksi.

Lukuisista eri vakuutusyhtiöistä on tärkeää valita sellanen, jonka vakuutus kattaa koko elinajan; jotkut yhtiöt tarjoavat vain tietyn vuosimäärän kattavia vakuutuksia. Kun kissasi vanhee, hoidon ja huolenpidon tarve suurenee. Silloin tulet arvostamaan eniten vakuutuksen tarjoamaa turvaverkkoa.

Kuten kaikkien vakuutusta koskevien paperien kanssa, lue 'pienellä kirjoitettu teksti' ennen kuin allekirjoitat mitään.

Liittyvät artikkelit