Edulliset leikit kissoille: 7 täysin maksutonta leikkiä

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Leikkiminen on kissan terveyden kannalta tärkeää. Stimuloiva ympäristö auttaa pitämään kissan henkisesti ja fyysisesti aktiivisena.

Kissanlelut eivät välttämättä maksa mitään. Mikä tahansa esine voikin olla edullinen kissanlelu. Kissat leikkivät mielellään esimerkiksi pahvilaatikoilla, vanhoilla sanomalehdillä ja jopa jääkuutioilla.

Leikkiminen on kuitenkin hauskinta yhdessä omistajan kanssa! Käytä mielikuvitustasi luodessasi kotisi tavaroista kissanleluja, joiden avulla voit leikkiä kissasi kanssa edullisesti!

Seuraavaksi seitsemän ideaa kissan kanssa leikkimiseen:

1. Riistaa peiton alla

Kissat rakastavat saalistamista. Voit houkutella kisassi luontaisen saalistajan esiin liikuttamalla kättäsi peiton alla. Ei mene kauaa, ennen kuin kissasi hyökkää. Jos kissasi ottaa kynnet esille, ohut peitto ei välttämättä riitä suojaamaan käsiäsi. Käytä tarvittaessa pehmolelua tai muuta esinettä käsiesi suojaamiseksi tältä hurjalta pedolta.

2. Rypistetyt paperipalat

Älä vie lehtiä vielä kierrätykseen. Rypistä ne palloksi ja heitä se kissasi suuntaan. Kissasi nappaa sen todennäköisesti kiinni, juoksee sen perässä ja saalistaa sen vielä kerran. Voit yllättyä, jos kissasi hakee ja tuo sen takaisin heitettäväksi.Calico cat with intense yellow eyes peering out of a brown paper bag.

3. Anna kissasi lukea sanomalehteä

Peiton tapaan voit liikuttaa jotakin esinettä (esim. lusikkaa, kynää tai puutikkua) paperin alla. Sen saalistaminen on vastustamatonta. Vaihtoehtoisesti voit taittaa paperin ja antaa kissasi mennä sen alle piiloon vetäen sen ohi jotakin nauhaa tai narua. Hyökkäys on taattu!

4. Kissan pussitus

Paperipussissa on jotakin taianomaista, joka tarjoaa kissalle loppumattomasti viihdettä. Kokeile rapsuttaa pussin sivua kissasi ollessa sen sisällä. Kissasi huomaa kaikki varjot ja äänet. Pussin molempiin päihin on hyvä tehdä reiät, jolloin kissasi ei voi jäädä leikkiessään pussiin jumiin.

5. Loputtomasti rullia

Tämä leikki vaatii hiukan käsityötaitoja, mutta on silti helppo toteuttaa! Ota esille pieni laatikko, esimerkiksi kenkälaatikko tai tyhjä paperirasia, jonka kansi on poistettu. Täytä laatikko tyhjillä WC-paperirullilla pystysuunnassa. Tarvitset sen täyttämiseen rullia noin tusinan verran. (Liimaa rullat yhteen kuumaliimapistoolilla, koska muutoin ne voivat aiheuttaa sekasotkua kotiisi. Jos se ei haittaa, voit ohittaa tämän vaiheen!) Voit päättää sitten itse! Voit leikata laatikon toiseen päähän pieniä reikiä ja työntää lelun eri reikien läpi kissasi saalistettavaksi tai voit lisätä rulliin herkkupaloja ja peittää ne pienillä rypistetyillä paperipaloilla tai kankaalla niin, että kissasi joutuu pähkäilemään, miten saada herkut ulos.

6. Ice, Ice Baby

Pelaa kissasi kanssa hieman jääkiekkoa. Aseta jääkuutio laatta- tai linoleumilattialle ja anna sen liukua lattialla edestakaisin. Ensimmäinen maalintekijä vie voiton!

7. Kissojen laatikkohuoneisto

Voit aina antaa kissallesi tyhjän laatikon loputonta leikkimistä varten. Hae pahvilaatikko ja leikkaa sen sivuihin kissankokoisia aukkoja. Mutta miksi käyttää yhtä laatikkoa, kun voit luoda kissallesi moniosaisen huoneiston? Pinoa laatikoita päällekkäin ja aseta niiden päälle peitto verhoksi.

Kissat osaavat viihdyttää itseään. Seuraa kissaasi ja keksit kyllä erilaisia kissanleluja kotisi tavaroista maksamatta niistä mitään. Nyt on aika leikkiä!

P.S. Muista ottaa leikkimisen jälkeen mahdolliset narut, nauhat ja vastaavat esineet talteen. Joissakin tapauksissa kissat voivat syödä niitä, jolloin lääkärikäynti voi tulla valitettavasti tarpeeseen.

Contributor Bio

Kara Murphy

Kara Murphy

Kara Murphy on Erien freelance-kirjoittaja. Hänellä on Goldendoodle nimeltä Maddie, joka haistelee päivittäisen ulkoilun aikana aina samaa kohtaa naapurin pihalla.

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet

 • Science Plan™ Feline Mature Adult 7+ NeuteredCat

  Kastroiduilla kissoilla on kolminkertainen todennäköisyys saada ylipainoa ja virtsatieongelmia muihin verrattuna. <br>Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; NeuteredCat Young Adult on suunniteltu erityisesti kastroitujen kissojen tarpeisiin. Ruuan ainutlaatuinen painonhallintakoostumus sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja.
 • Science Plan™ Feline Adult 7+ Youthful Vitality Multipack

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Youthful Vitality has been scientifically developed with cutting edge food science to deliver nutrition that helps fight the signs of aging in your adult 7+ yrs cat.
 • Hill's™ Science Plan™ Kitten Healthy Development™ Chicken

  Hill's&#153;</cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Kitten Chicken (kana) on suunniteltu vahvistamaan immuunijärjestelmää ja ylläpitämään ruuansulatuskanavan terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen määrän kalaöljystä saatavaa DHA:ta.
 • Hill's Science Plan YOUTHFUL VITALITY MATURE ADULT CAT FOOD with CHICKEN & RICE

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Youthful Vitality has been scientifically developed with cutting edge food science to deliver nutrition that helps fight the signs of aging in your adult 7+ yrs cat.