Miksi koiranpentusi haukkuu?

Published by
Min. lukemista

Haukkumisen kielioppiDog barking image


Haukkuminen on täysin normaali osa koiran käytöstä ja sinun on hyväksyttävä, että pennustasi kasvaa koira, joka haukkuu. On epärealistista ja epäreiluakin ajatella, että koiran voi opettaa lopettamaan haukkumisen. Mutta itsesi, perheesi ja naapuriesi kannalta on parempi, että voit hillitä haukkumista tarpeen tullen.

"Ei hauku!": Ei ole yllättävää, että monilla ihmisillä on ongelmia koirensa haukkumisen kontrolloimisessa - sillä eihän koirilla ole käsitystä siitä, onko haukkuminen hyvä vai paha asia. Tämä johtuu siitä, että toisinaan koiran haukkuessa siihen ei kiinnitetä mitään huomiota, kun taas toisinaan sille tiuskitaan, että se lopettaisi. Joskus sitä taas kannustetaan haukkumaan, esimerkiksi silloin jos lähistöllä on epäilyttävä henkilö. Auta siis koiraa oppimaan säännöt. Tässä sinulle oiva neuvo heti alkuun: haukkuminen on sallittua, kunnes koiraa käsketään lopettamaan se.

"Ei hauku" -komentoa tulisi ennemminkin pitää käskynä totella kuin lopettaa. Anna koiran haukahtaa pari kolme kertaa, kehu sitä valppaudesta ja sitten sano "Ei hauku" samalla, kun pidät palkintoa sen edessä. Koira lopettaa välittömästi, koska se ei voi haistaa herkkupalaa haukkuessaan. Anna palkinto sille muutaman sekunnin kuluttua. Pidennä pikku hiljaa aikaa haukunnan loppumisesta palkkion antamiseen, ja näin voit lopettaa koiran haukkumisen jopa kahdeksi minuutiksi yhden koulutussession aikana.

Jos koira haukkuu paljon ja olet huolestunut siitä, ettet saa hillittyä haukkumista, kysy eläinlääkäriltä neuvoja seuraavaan vaiheeseen, kuten asiantuntijan koulutukseen tai terapiaan.

Vinkuminen:Tämä saattaa kuulostaa sydämettömältä, mutta sinun tulisi ymmärtää, että vinkuvan koiranpennun lohduttaminen itse asiassa vain pahentaa asiaa. Pentu nimittäin luulee näin saavansa kehuja vinkumisestaan ja niinpä se ottaa sen tavakseen. Itse asiassa, voit opettaa koiraa lopettamaan vinkumisen olemalla menemättä takaisin sen luokse, kun se vinkuu. Kun et anna koiranpennulle huomiota, etkä palkitse sitä ennen kuin se on lopettanut vinkumisen, pentu oppii, että vinkuminen ei johda mihinkään.

Liittyvät tuotteet

 • Prescription Diet™ j/d™ Canine Reduced Calorie with Chicken

  Hill's™ <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span>Canine j/d™Reduced Calorie -ruuan on kliinisesti todistettu parantavan liikkuvuutta jo 3 viikossa. Ruoka sisältää oikeassa suhteessa ravintoaineita, EPA:a (erityinen omega-3-rasvahappoa) ja omega-3-rasvahappoja.<BR><BR><B>
 • Science Plan™ Canine Adult Savoury Turkey

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Turkey (kalkkuna) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.
 • Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ Lamb & Rice

  Hill's&#153;</cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153 Canine Adult Lamb and Rice (lammas ja riisi) on suunniteltu vahvistamaan immuunijärjestelmää ja pitämään yllä hyvää lihaskuntoa. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja helposti sulavaa lammasta.
 • Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ Mini with Chicken

  Hill's&#153; </cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Mini with Chicken (kana) on suunniteltu koirille, jotka pitävät pienistä ruokanappuloista. Ruoka pitää yllä hyvää lihaskuntoa ja tukee elimistön terveyttä. Sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.