Miksi koiranpentusi haukkuu?

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Haukkumisen kielioppiDog barking image


Haukkuminen on täysin normaali osa koiran käytöstä ja sinun on hyväksyttävä, että pennustasi kasvaa koira, joka haukkuu. On epärealistista ja epäreiluakin ajatella, että koiran voi opettaa lopettamaan haukkumisen. Mutta itsesi, perheesi ja naapuriesi kannalta on parempi, että voit hillitä haukkumista tarpeen tullen.

"Ei hauku!": Ei ole yllättävää, että monilla ihmisillä on ongelmia koirensa haukkumisen kontrolloimisessa - sillä eihän koirilla ole käsitystä siitä, onko haukkuminen hyvä vai paha asia. Tämä johtuu siitä, että toisinaan koiran haukkuessa siihen ei kiinnitetä mitään huomiota, kun taas toisinaan sille tiuskitaan, että se lopettaisi. Joskus sitä taas kannustetaan haukkumaan, esimerkiksi silloin jos lähistöllä on epäilyttävä henkilö. Auta siis koiraa oppimaan säännöt. Tässä sinulle oiva neuvo heti alkuun: haukkuminen on sallittua, kunnes koiraa käsketään lopettamaan se.

"Ei hauku" -komentoa tulisi ennemminkin pitää käskynä totella kuin lopettaa. Anna koiran haukahtaa pari kolme kertaa, kehu sitä valppaudesta ja sitten sano "Ei hauku" samalla, kun pidät palkintoa sen edessä. Koira lopettaa välittömästi, koska se ei voi haistaa herkkupalaa haukkuessaan. Anna palkinto sille muutaman sekunnin kuluttua. Pidennä pikku hiljaa aikaa haukunnan loppumisesta palkkion antamiseen, ja näin voit lopettaa koiran haukkumisen jopa kahdeksi minuutiksi yhden koulutussession aikana.

Jos koira haukkuu paljon ja olet huolestunut siitä, ettet saa hillittyä haukkumista, kysy eläinlääkäriltä neuvoja seuraavaan vaiheeseen, kuten asiantuntijan koulutukseen tai terapiaan.

Vinkuminen:Tämä saattaa kuulostaa sydämettömältä, mutta sinun tulisi ymmärtää, että vinkuvan koiranpennun lohduttaminen itse asiassa vain pahentaa asiaa. Pentu nimittäin luulee näin saavansa kehuja vinkumisestaan ja niinpä se ottaa sen tavakseen. Itse asiassa, voit opettaa koiraa lopettamaan vinkumisen olemalla menemättä takaisin sen luokse, kun se vinkuu. Kun et anna koiranpennulle huomiota, etkä palkitse sitä ennen kuin se on lopettanut vinkumisen, pentu oppii, että vinkuminen ei johda mihinkään.

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet

 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Puppy Food with Lamb and Rice

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Lamb & Rice (lammas ja riisi) on suunniteltu vahvistamaan koiranpennun immuunijärjestelmää ja ylläpitämään ruuansulatuskanavan terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen määrän omega-3- ja omega-6-rasvahappoja.<BR><BR><B>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Puppy Food with Chicken

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken (kana) on suunniteltu tukemaan suurten rotujen pentujen luuston kehitystä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen mineraalitason.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Food Chicken

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Savoyry Chicken on suunniteltu vahvistamaan koiranpennun immuunijärjestelmää ja ylläpitämään ruuansulatuskanavan terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen määrän omega-3- ja omega-6-rasvahappoja.<BR><BR><B>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Puppy with Chicken -koiranruoka

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Chicken (kana) on suunniteltu edistämään koiranpennun liikkuvuutta ja vahvistamaan immuunijärjestelmää. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja kalaöljystä saatavaa DHA:ta.