Kissanpennun tuominen kotiin

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Uusi kissanpentu vaatii sinulta erityistä sitoutumista

Uuden kissanpennun näkeminen sulattaa kaikkien sydämen. Mutta tuo kotiin tuomasi ihastuttava pörröturkki tarvitsee elinikäistä huolenpitoa. Kissallahan voi tunnetusti olla yhdeksän elämää, joten kyse on pitkästä ajasta! Kun annat hyvän alun kissanpennun elämälle, voit nauttia sen kanssa yhdessä monta hauskaa vuotta. Ensimmäisten herkkien kuukausien aikana sille on annettava paljon hellää hoitoa ja huomiota auttaaksesi sitä kotiutumaan sujuvasti perheeseesi.

Oma koti kullan kallis?

Sinulle itsellesi koti on tuttu ja turvallinen paikka, mutta uudelle kissanpennulle se voi olla aluksi hieman pelottava. Monille kissanpennuille ensimmäisen askeleen ottaminen uudessa kodissa voi olla stressaava kokemus. Siksi sinun on tehtävä kaikkesi, jotta saat pennun tuntemaan olonsa kotoisaksi.

Ensinnäkään, älä kiirehdi esittelemään lemmikillesi perheenjäseniä, muita ihmisiä tai lemmikkejä (lue enemmän sosiaalistamisesta). Anna pennulle aikaa tottua uuteen ympäristöönsä. Tärkeää on myös näyttää pennulle, missä sen ruokakuppi,  hiekka-astia ja peti ovat.

Lämmin ja pehmeä turvapaikka

Ensimmäisten päivien aikana moni asia tuntuu kissanpennusta oudolta ja ja hämmentävältä. Kun uudet asiat ovat liikaa sille, turvallisin paikka on oma rauhallinen ja mukava peti. Pedin voit ostaa lemmikkieläinkaupasta, mutta voit myös käyttää tukevaa pahvilaatikkoa. Pääasia on, että peti on lämmin, mukava, kuiva ja vedottomassa paikassa. Pehmusta peti niin, että sinne on mukava käpertyä. Ensimmäiset yöt luonasi ovat kissanpennun ensimmäiset yöt erossa emostaan ja sisaruksistaan. Kissanpennut tottuvat nopeasti nukkumaan yksin, mutta aluksi voit laittaa kuumavesipullon petipehmikkeiden alle muistuttamaan sitä pentueen lämmöstä.

Olet kuullut miten kodista tehdään vauvaturvallinen, tässä neuvoja sen tekemisestä turvalliseksi kissanpennulle

Haluat varmistaa, että kotisi on mahdollisimman turvallinen uutta kallisarvoista kissanpentuasi varten. Tässä muutama vinkki:

 • Ikkunat tulee pitää suljettuna, ettei kissanpentusi voi pudota tai karata.

 • Jos kotonasi on avoimia tulisijoja, joiden kautta kissanpentu voi päästä savupiippuun, peitä ne. 

 • Piilota kaikki sähköjohdot. Kissanpentusi saattaa yrittää pureskella niitä.

 • Varmista, ettei sinulla ole  viherkasveja, jotka ovat mahdollisesti vaarallisia kissallesi. Liljat, joulutähdet ja syklaamit ovat kaikki myrkyllisiä.

Ruokaa ajatuksella

Kissanruuan valinta on hyvin vastuullinen tehtävä. Sillä juuri ruoka auttaa pentua kasvamaan ja kehittymään täysikasvuiseksi. Turvallisuudentunteen vuoksi on kuitenkin parasta, ettei pennun ruokavaliota heti muuteta. Muista selvittää, mitä pentu söi ennen kuin se muutti luoksesi ja tarjoa samaa ruokaa. Sitten, kun päätät siirtyä uuteen ruokaan, sekoita sitä aluksi vanhan ruuan joukkoon, kunnes pentu tottuu uuteen ruokaan. Uuteen ruokaan totutteluun on hyvä käyttää 5-7 päivää. Mitä tahansa ravintoa tarjoat kissallesi, aloita vähän ja usein -periaatteella. 8-12 viikon ikäiset kissanpennut tarvitsevat neljä ateriaa päivässä, 3-6 kk:n ikäiset kolme ateriaa ja yli puolivuotiaat enää kaksi ateriaa päivässä.

Helpoiten ja varmimmin kasvava kissanpentusi saa terveellisen ja tasapainoisen ruokavalion, kun annat sille kissanpennuille tarkoitettua täysravintoa. Täysipainoisia ruokia on kahden tyyppisiä, kuivamuonaa ja säilykkeitä. Kuivamuonaa käytettäessä pentu voi käydä päivän aikana ruokakupillaan niin usein kuin haluaa. Säilyketölkissä tai annospussissa oleva kostea ruoka menettää kulhossa nopeasti tuoreutensa, joten se on annettava erillisinä aterioina päivän mittaan.

Ihmisten ruuan tavoin kaikki kissanpentujen ruoka ei ole samanlaatuista, eikä kaikista saa samaa vastinetta rahoilleen. Tarkista aina ruuan raaka-aineet tai kysy neuvoa eläinlääkäriltä. Hyvän ruuan tulisi sisältää kaikki kasvavan kissanpennun tarvitsemat ravintoaineet, joita se tarvitsee kasvaakseen terveeksi kissaksi.

Usko tai älä, emme suosittele maidon antamista kissanpennulle, koska se voi suurina määrinä aiheuttaa ripulia. Sen sijaan, raikasta juomavettä on oltava jatkuvasti saatavilla. Jos tahdot hemmotella kissapentuasi jollakin muulla, voit ostaa sille erityistä kissanpennuille tarkoitettua maitovalmistetta.

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet

 • Hill's VET ESSENTIALS Hill's VET ESSENTIALS MULTI-BENEFIT + WEIGHT Young Adult -kuivaruoka kissoille,

  <P>Saatavana vain eläinlääkäreiltä. <STRONG>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> VetEssentials™</STRONG> on edistyksellinen ravinto, on täydellinen ravinto, joka takaa leikatulle kissallesi parhaan mahdollisen elinvoiman täyttämällä viisi sen keskeistä tarvetta. </P> <P>Sisältää kliinisesti todistetun määrän L-karnitiinia ja antioksidantteja. <BR><BR><B>
 • Hill's VET ESSENTIALS Hill's VET ESSENTIALS MULTI-BENEFIT Kitten -kuivaruoka,

  <P>Vain eläinlääkäriklinikoilta. Edistyksellistä ravintoa terveeseen kasvuun ja kehitykseen sekä vahvistamaan immuunijärjestelmää. Sisältää runsaasti kliinisesti vaikuttavaksi todistettuja antioksidantteja ja DHA:ta. <BR><BR><B>
 • Science Plan™ Kitten with Turkey

  Pidä kissanpentusi tyytyväisenä Hill'sin™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Tender Chunks in Gravy with Turkey (kalkkuna) -annospussiruuan avulla. Jokainen annospussi sisältää täydellistä ravintoa, jossa vitamiinit ja mineraalit ovat juuri oikeassa suhteessa. Ruoka auttaa pitämään kissanpennun terveenä ja hyväkuntoisena. <BR><BR><B>Tärkeimmät vaikutukset</B> <LI>Äidinmaidostakin saatava tärkeä ravintoaine DHA auttaa kissanpentuja oppimaan ja kehittymään. <LI>Ainutlaatuinen immuunijärjestelmää tukeva koostumus sisältää tehokkaan yhdistelmän antioksidantteja ja vitamiineja, jotka yhdessä ylläpitävät pennun immuunijärjestelmää. <LI>Sisältää runsaasti E- ja C-vitamiineja. Terveydelle välttämättömät vitamiinit auttavat kissanpentua kehittämään vastustuskykyä. </LI>
 • Hill's™ Science Plan™ Kitten Healthy Development™ Chicken

  Hill's&#153;</cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Kitten Chicken (kana) on suunniteltu vahvistamaan immuunijärjestelmää ja ylläpitämään ruuansulatuskanavan terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen määrän kalaöljystä saatavaa DHA:ta.