Vinkkejä kesän helteisiin ja lämpimille ilmoille  

Published by
Min. lukemista

Kuten me ihmisetkin, kissat tarvitsevat erityistä huolenpitoa lämpimillä ja aurinkoisilla ilmoilla. Auringon aiheuttamasta palamisesta, uupumuksesta ja nestehukasta voi kärsiä niin sisä- kuin ulkokissakin, joten varmista, että sinä ja kissasi olette täysin valmistautuneita helteeseen.

Kissat rakastavat lämpöä, mutta mitä kuumemmaksi ilma tulee, sen herkempiä ne ovat altistumaan helteen aiheuttamiin sairauksiin. On monia ennaltaehkäiseviä tapoja, joilla voit pitää kissasi turvassa ja terveenä kesäkuukausina.

Auringonpolttamat

Valkoiset kissat tai kissat, joilla on valkoiset korvat ja kasvot ovat yleensä alttiita palamiselle. Levitä korkeakertoimista aurinkovoidetta runsaasti kissan korviin ja kasvoihin, jos et usko sen pysyvän varjossa! Kun auringonpaiste on voimakkaimmillaan ja sinulla on mahdollisuus, on suositeltavaa pitää kissa sisätiloissa suojellaksesi sitä vakavilta auringon aiheuttamilta vahingoilta.

Lämpöhalvaus

Kun on todella kuuma, voit suojata kissaasi lämpöhalvaukselta pitämällä sitä sisätiloissa viileässä huoneessa. Hierominen kostealla liinalla, tassujen uittaminen viileätä vettä sisältävässä astiassa ja viileä kääre kissan kaulan alla myös auttavat. Vinkki: kääri jääkylmiä herneitä sisältävä muovipussi pyyhkeeseen ja aseta se makuualustalle, jonka päällä kissan on hyvä maata. Herneiden päällä on hyvä ja viileä maata, koska ne joustavat kissan liikkeiden mukaan, viilentäen samalla.

Jos epäilet kissallasi olevan lämpöhalvaus, seuraa näitä varhaisia oireita:

  • Huohotus
  • Rauhattomuus, mahdollisesti esiintyy vauhdikkuutena
  • Rauhattomuus, mahdollisesti esiintyy vauhdikkuutena
  • Nousseet sydämenlyönnit
  • Tuskainen hengitys tai hyperventilaatio (matalakuonoisilla roduilla tämä saattaa näkyä jo aiemmin tiheiden hengitysteiden takia)
  • Tummanpunaiset ikenet
  • Uneliaisuus
  • Kasvanut kehon lämpötila (kissan kehon lämmön tulisi olla 38-38,5 asteen välillä, 40 asteen lämpötila on liian korkea ja varoituksen merkki)

Jos kissallasi esiintyy jotakin yllä olevia oireita, viilennä sitä uittamalla viileässä vedessä ja kääri kosteisiin pyyhkeisiin, Ota heti yhteys eläinlääkäriin, koska ääritapauksissa lämpöhalvaus saattaa olla kohtalokas.

Nestehukka

Nestehukka voi vahingoittaa kissaa vakavasti, joten varmista, että kissalla on saatavilla vettä eripuolilla taloa, kun sää lämpenee. Muista myös täyttää vesiastiat, kun ne näyttävät tyhjentyvän. Jotkut kissat juovat vähemmän kuumilla ilmoilla, mutta voit rohkaista kissaa juomaan laittamalla vesiastiaan jääpalan ja pitämällä veden raikkaana ja puhtaana. Voit kokeilla myös ottaa kissan vesiastian ja liittämällä veden saantiin jonkin kivan tempun.

Varaa suojaa sisälle

Sisäkissat tarvitsevat paljon suojaa paahtavalta auringolta, joten suojaa auringon valoa verhoilla koko päiväksi. Auringonsäteet lämmittävät huoneen nopeasti jättämällä kissalle vain vähän suojaa keskipäivän tuntien ajaksi. Jätä aina yksi huone varjoisaksi paikaksi suojaamalla ikkunat verhoilla. Näin kissa voi olla varjoisassa ja viileässä paikassa.

Liittyvät tuotteet