Kissan makupalat tuottavat mielihyvää sinulle ja kissallesi!  

Published by
Min. lukemista

Makupalat auttavat vahvistamaan omistajan ja lemmikin läheistä suhdetta.

best cat food

Kissat ovat luonnollisia metsästäjiä, ja ne olettavat että sinäkin olet. Kun annat kissallesi silloin tällöin maukkaan makupalan, se kokee, että sinä jaat ”metsästämäsi” ruoan sen kanssa – vaikka makupala onkin ”metsästetty” paikallisesta lemmikkieläinkaupasta tai eläinlääkärin vastaanotolta! Yleensä kissat jakavat ruokaa miellään vain läheisten perheenjäsenten kesken. Siksi tällainen herkkujen jakaminen auttaa muistuttamaan kissaasi siitä, kuinka paljon arvostat sitä. Yksi tai kaksi makupalaa päivässä (vaikka töistä tai illanvietosta kotiin tullessa) on riittävä määrä, joka auttaa kissaasi tuntemaan sinut läheisemmäksi.

Makupalat ovat myös ravintoa.

Liian monet – tai vääränlaiset – makupalat voivat vaarantaa kissasi terveyden ja laihtumisen onnistumisen tai saada sen jopa lihomaan. Tässä on pieni vertailu ihmisten ruokien kanssa. Kaavio osoittaa, kuinka epäterveellisiä jotkin kissoille yleisesti annetut ”makupalat” voivat olla:

4 kg painava kissa (238 kcal/päivä)

Keskikokoinen aikuinen (165 cm pitkä, 2000 kcal/päivä)

14 g juustoa

=1 hampurilainen ja pieni annos ranskalaisia

100 ml maitoa

=4 keksiä

1 siivu salamia

=1 pussi perunalastuja ja 28 g juustoa

 

Jotkin ihmisten ruoat ovat myrkyllisiä kissoille. Tämä koskee erityisesti suklaata ja kaikkia kofeiinia sisältäviä ruoka-aineita. Pyydä eläinlääkäriltäsi täysi lista ihmisten ruoista, joita ei pitäisi koskaan antaa kissoille. Jos haluat olla täysin varma asiasta, on parasta välttää antamasta kissalle mitään ihmisten ruokaa.

Kissojen ruoansulatus ja kehon toiminta ovat erilaisia ihmisiin verrattuna, joten niille tulisi antaa vain makupaloja, jotka on varta vasten suunniteltu kissoille. Ja vaikka tuote olisikin ”tarkoitettu kissoille”, tästä ei välttämättä seuraa, että se olisi paras vaihtoehto niille. Muista lukea tuotteiden etiketit huolellisesti ennen ostamista. Terveelliset makupalat eivät vain vahvista erityistä suhdettasi kissaasi: ne antavat sinulle myös mielenrauhaa, koska tiedät tukevasi kissasi yleistä terveydentilaa, samalla kun annat sen herkutella.

Anna kissasi leikkiä ruoallaan

Sen lisäksi että terveelliset makupalat tukevat terveyttä ja vahvistavat lemmikin suhdetta omistajaan, ne voivat myös auttaa kissaa liikkumaan enemmän! Kissat liikkuvat harvoin itsekseen ja suosivat mieluummin löhöilyä aurinkoisessa paikassa, joten sinun tehtäväsi on pitää lemmikkisi vetreänä. Tässä on muutama idea alkuun pääsemiseksi, mutta voit itse kehittää omat leikit sinua ja kissaasi varten.

Leiki kuurupiiloa: Piilota muutama kissasi lempimakupala eri paikkoihin asunnossasi ja anna sen metsästää niitä. Piilota makupalat aluksi kissasi suosikkipaikkoihin ja muuta leikkiä kissan iän ja kunnon mukaan. Lisää vaikeustasoa lemmikkisi opittua leikin hyvin, jotta se ei kyllästy tai turhaannu leikkiin. Jos kissasi on hyvässä kunnossa, piilota makupalat paikkoihin, joihin sen täytyy kurottaa tai hypätä, jotta se leikkii pitempään ja polttaa enemmän liikakaloreja.

Kokeile ”kesyttää leijona”: Aseta muutama tuoli rinkiin tai käytä hyväksesi pöytää, sohvaa tai muita saatavilla olevia tavaroita. Kun ”areenasi” on valmis, rohkaise kissaasi hyppäämään eri pinnoille käskyjesi mukaan. Voit yrittää tätä laittamalla makupalan pinnalle, jolle haluat kissasi hyppäävän. Toista samalla käskyä ”ylös” tai ”sohva” ja kosketa kyseistä pintaa. Kokeile kuinka nopeasti saat kissasi oppimaan tietyn järjestyksen – sohva, tuoli, raapimapuu, lattia ja uudelleen alusta! Kun lemmikkisi on oppinut järjestyksen, kokeile paria kierrosta ilman makupaloja, jotta et yliruoki sitä. Muista silti antaa sille makupala leikin loputtua. Kissasi ei tarvitse tietää, että se harrastaa leikin varjolla liikuntaa!

Voit myös kokeilla makupaloja annostelevaa palloa tai lelua saadaksesi kissasi järkeilemään ja pitääksesi sen liikkeessä. Kissoilla on voimakas jahtaus- ja metsästysvietti, joten tämä on loistava tapa purkaa ylimääräistä energiaa. Seuraa kissasi leikkiä, jotta olet lähellä, jos sen lelu juuttuu sohvan alle tai jää jumiin mattoon.

On tärkeää käyttää laadukkaita, vähärasvaisia tai vähäkalorisia makupaloja tai nappuloita, koska nämä tukevat kissasi laihtumista ja auttavat estämään lihomisen.

Pidä kissasi valppaana, vahvista suhdettasi lemmikkiisi ja anna sen käyttää ongelmanratkaisutaitojaan samalla, kun leikität sitä. Ole luova! Kissasi saa motivaationsa makupaloista, ja sinulla on hauskaa tarkkaillessasi lemmikkisi temppuja.

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet

 • Science Plan™ Feline Mature Adult 7+ NeuteredCat

  Kastroiduilla kissoilla on kolminkertainen todennäköisyys saada ylipainoa ja virtsatieongelmia muihin verrattuna. <br>Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; NeuteredCat Young Adult on suunniteltu erityisesti kastroitujen kissojen tarpeisiin. Ruuan ainutlaatuinen painonhallintakoostumus sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja.
 • Science Plan™ Feline Adult 7+ Youthful Vitality Multipack

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Youthful Vitality has been scientifically developed with cutting edge food science to deliver nutrition that helps fight the signs of aging in your adult 7+ yrs cat.
 • Hill's™ Science Plan™ Kitten Healthy Development™ Chicken

  Hill's&#153;</cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Kitten Chicken (kana) on suunniteltu vahvistamaan immuunijärjestelmää ja ylläpitämään ruuansulatuskanavan terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen määrän kalaöljystä saatavaa DHA:ta.
 • Hill's Science Plan YOUTHFUL VITALITY MATURE ADULT CAT FOOD with CHICKEN & RICE

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Youthful Vitality has been scientifically developed with cutting edge food science to deliver nutrition that helps fight the signs of aging in your adult 7+ yrs cat.