Matkustaminen koiranpennun kanssa

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Koiranpennun kanssa voi nykyisin lähteä lomalle lähes minne vain. Itse asiassa useimmista lehtipisteistä löydät julkaisuja, jotka listaavat lomakohteita, joihin sinä ja lemmikkisi olette tervetulleita.

Voit ottaa lemmikkisi myös ulkomaille mukaan Lemmikkieläinpassin (PETS) ansiosta. Tämä tarkoittaa sitä, että koirasi voi matkustaa Euroopan maihin edestakaisin ilman karanteenia. Etukäteen suunnittelu on välttämätöntä, koska lemmikkipassin hankkiminen voi viedä jopa 8 kuukautta.

On sanomattakin selvää, että jos otat pennun mukaan lomalle, kotimaahan tai ulkomaille, sinun tulee varmistaa ennen matkaa, että sillä on tarvittavat rokotukset. Ota yhteys eläinlääkäriin, jos olet asiasta epävarma.Pennun valmistaminen matkaa varten

On tärkeää, että koiranpentu on terve ja hyvässä kunnossa ennen kuin se matkustaa. Pitkien matkojen aikana koirat voivat kuitenkin sairastua ja osoittaa ahdistuneisuuden merkkejä. On suositeltavaa pyytää eläinlääkäriltä matkapahoinvointilääkkeitä, ja jopa rauhoittavia, jos koirasi ei ole matkaajatyyppiä.

On itsestäänselvää, että koiranpennun totuttaminen autossa matkustamiseen on tärkeää, ennen kuin lähdette matkalle. Kun pentu on kerran tottunut kotiympäristöönsä, laita se autoon nukkumaan puoleksi tunniksi tai anna sen tutkia auton sisätiloja. Kun se on tottunut autoon, voit viedä sitä lyhyille ajeluille ja ajan myötä, vähitellen lisätä matkan pituutta .

Ennen lähtöä

Koiranpentu pitää ruokkia hyvissä ajoin ennen matkustamista. Jos se ei ole mahdollista, sinun tulisi lykätä ruokailua, kunnes saavutte määränpäähän. Varmista myös, että koiralla on kaulassaan panta ja laatta, josta selviää osoitteesi ja yhteystietosi.

Kannattaa myös harkita mikrosirun asentamista.

Mikrosiru on tehokas tapa yhdistää lemmikkisi sinuun. Se mahdollistaa sen, että pentu päätyy takaisin luoksesi, jos se eksyy, katoaa tai varastetaan. Pikkuruinen ruohonsiemenen kokoinen mikrosiru siirretään pennun ihon alle injektiona. Sitä ei voi nähdä, mutta siinä olevat tiedot voi lukea erityisellä lukulaitteella. Eläinlääkäri antaa mielellään lisätietoja mikrosirun asentamisesta.

Matkalla

Pentua on tulis aina kuljettaa varovasti, mieluiten siihen tarkoitetussa, suljetussa häkissä, joka on kiinnitetty turvallisesti autoon sisälle (takatilaan, jos käytössäsi on farmari- tai tila-auto). Jos koiranpentua ei ole mahdollista laittaa kantolaatikkoon, se pitäisi laittaa turvallisesti auton takapenkille erityiseen koiran turvavyöhön tai valjaisiin. Farmari- tai tila-autossa voit laittaa pennun erityiseen häkkiin, joka on sovitettu omaa autoasi varten. Muista aina, että koiran pitää päästä seisoma-asentoon ja kääntymään, istumaan ja makaamaan mukavasti. Älä jätä koskaan koiraa tavaratilaan tai pidä sitä etuistuimella, ellei se ole hyvin kiinni.

Tauon paikka

Jos matka on pitkä, pidä taukoja, pysäytä auto ja anna koiran juoda vettä ja vähän jaloitella. Jos teet lyhyen pysähdyksen ateriaa tai WC-käyntiä varten, älä koskaan jätä koiraa kuumaan ja ilmastoimattomaan autoon, vaan jätä auto varjoon ja ikkuna raolleen. Äläkä unohda: aurinko siirtyy päivän aikana. Auto saattoi olla tunti sitten varjossa, mutta nyt siihen voi porottaa aurinko täysillä.

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet

 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Puppy Food with Lamb and Rice

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Lamb & Rice (lammas ja riisi) on suunniteltu vahvistamaan koiranpennun immuunijärjestelmää ja ylläpitämään ruuansulatuskanavan terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen määrän omega-3- ja omega-6-rasvahappoja.<BR><BR><B>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Puppy Food with Chicken

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken (kana) on suunniteltu tukemaan suurten rotujen pentujen luuston kehitystä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen mineraalitason.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Food Chicken

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Savoyry Chicken on suunniteltu vahvistamaan koiranpennun immuunijärjestelmää ja ylläpitämään ruuansulatuskanavan terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen määrän omega-3- ja omega-6-rasvahappoja.<BR><BR><B>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Puppy with Chicken -koiranruoka

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Chicken (kana) on suunniteltu edistämään koiranpennun liikkuvuutta ja vahvistamaan immuunijärjestelmää. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja kalaöljystä saatavaa DHA:ta.