Tarkoittaako kuiva nenä, että koira on sairas?

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Huolestuneet omistajat kysyvät säännöllisesti tarkoittaako kuiva nenä sitä, että koira on sairas, ja vastaus on lyhyesti ei. On monia syitä, miksi koirallasi on lämmin kuiva nenä, eikä niillä ole mitään tekemistä sen terveyden kanssa. Esimerkiksi kuiva nenä voi yksinkertaisesti olla seurausta auringossa tai lämpölähteen lähellä loikoilusta tai oleskelusta huoneessa, jossa on huono ilmanvaihto. Tosiasiassa, koirasi nenä saattaa vaihdella kuivasta märkään useita kertoja päivässä.

Close of up the nose of a sleeping brown corgi puppy.

 

Pidä huolta

Koiran nenän tarkkaileminen on hyvä tapa huomata muita ongelmia. Koirat, joilla on vaalea tai vaaleanpunainen nenä ovat alttiita auringon säteilylle ja palamiselle. Jos koirallasi on kuiva, punainen nenä tai nenän iho on lohkeillut, se saattaa olla palanut auringossa. Keskustele eläinlääkärisi kanssa millaista aurinkovoidetta sinun tulisi käyttää koirallasi. On tärkeää suojata sellaisia koiria, jotka ovat herkkiä auringolle, koska toistuvat auringosta johtuvat nenän palamiset voivat johtaa ihosyöpään. Jos koirasi nenä on halkeillut ja siinä on rupia tai haavoja, koirallasi saattaa olla ihosairaus ja olisi hyvä viedä se eläinlääkäriin tarkastettavaksi. Kun tutkit koirasi nenää, on hyvä tarkastaa myös sen vuoto. Jos koirasi nenä vuotaa, liman pitäisi olla kirkasta. Jos vuoto on kuplivaa, paksua, keltaista, vihreää tai jopa mustaa limaa, sinun tulisi ehdottomasti viedä koira eläinlääkärin tarkastettavaksi.

Black lab dog nose up close

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Dog Food with Turkey

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Turkey (kalkkuna) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult with Chicken

  <P>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Savoury Chicken(kana) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.<BR><BR><B>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Adult Dog Food with Chicken

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Chicken™ (kana) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti tutkittuja antioksidantteja, vähärasvaista proteiinia ja omega-3-rasvahappoja.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Healthy Mobility Small & Mini Adult Dog Food with Chicken

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult <span class='nowrap'>Healthy Mobility</span> Mini Chicken on erityisesti tarkoitettu tukemaan aktiivista liikkuvuutta ja nivelten terveyttä koirilla, jotka pitävät pienemmistä ruokanappuloista. Sisältää omega-3-rasvahappoja ja kliinisesti todistettuja antioksidantteja.