Tarkoittaako kuiva nenä, että koira on sairas?

Published by
Min. lukemista

Huolestuneet omistajat kysyvät säännöllisesti tarkoittaako kuiva nenä sitä, että koira on sairas, ja vastaus on lyhyesti ei. On monia syitä, miksi koirallasi on lämmin kuiva nenä, eikä niillä ole mitään tekemistä sen terveyden kanssa. Esimerkiksi kuiva nenä voi yksinkertaisesti olla seurausta auringossa tai lämpölähteen lähellä loikoilusta tai oleskelusta huoneessa, jossa on huono ilmanvaihto. Tosiasiassa, koirasi nenä saattaa vaihdella kuivasta märkään useita kertoja päivässä.

Close of up the nose of a sleeping brown corgi puppy.

 

Pidä huolta

Koiran nenän tarkkaileminen on hyvä tapa huomata muita ongelmia. Koirat, joilla on vaalea tai vaaleanpunainen nenä ovat alttiita auringon säteilylle ja palamiselle. Jos koirallasi on kuiva, punainen nenä tai nenän iho on lohkeillut, se saattaa olla palanut auringossa. Keskustele eläinlääkärisi kanssa millaista aurinkovoidetta sinun tulisi käyttää koirallasi. On tärkeää suojata sellaisia koiria, jotka ovat herkkiä auringolle, koska toistuvat auringosta johtuvat nenän palamiset voivat johtaa ihosyöpään. Jos koirasi nenä on halkeillut ja siinä on rupia tai haavoja, koirallasi saattaa olla ihosairaus ja olisi hyvä viedä se eläinlääkäriin tarkastettavaksi. Kun tutkit koirasi nenää, on hyvä tarkastaa myös sen vuoto. Jos koirasi nenä vuotaa, liman pitäisi olla kirkasta. Jos vuoto on kuplivaa, paksua, keltaista, vihreää tai jopa mustaa limaa, sinun tulisi ehdottomasti viedä koira eläinlääkärin tarkastettavaksi.

Black lab dog nose up close

Liittyvät tuotteet

 • Prescription Diet™ j/d™ Canine Reduced Calorie with Chicken

  Hill's™ <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span>Canine j/d™Reduced Calorie -ruuan on kliinisesti todistettu parantavan liikkuvuutta jo 3 viikossa. Ruoka sisältää oikeassa suhteessa ravintoaineita, EPA:a (erityinen omega-3-rasvahappoa) ja omega-3-rasvahappoja.<BR><BR><B>
 • Science Plan™ Canine Adult Savoury Turkey

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Turkey (kalkkuna) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.
 • Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ Lamb & Rice

  Hill's&#153;</cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153 Canine Adult Lamb and Rice (lammas ja riisi) on suunniteltu vahvistamaan immuunijärjestelmää ja pitämään yllä hyvää lihaskuntoa. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja helposti sulavaa lammasta.
 • Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ Mini with Chicken

  Hill's&#153; </cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Mini with Chicken (kana) on suunniteltu koirille, jotka pitävät pienistä ruokanappuloista. Ruoka pitää yllä hyvää lihaskuntoa ja tukee elimistön terveyttä. Sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.