Kuinka huollat koirasi turkkia ja peset koirasi

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Saatat itse olla innokkaampi kylvettämään koiraasi, kuin mitä koirasi on kylpemään – varsinkin silloin kun hän on lenkillä käynyt kieriskelemässä jossakin epämiellyttävässä. Jotta elämä olisi helpompaa teille molemmille, annamme muutamia neuvoja joiden avulla kokemuksesta tulee mahdollisimman mukavaa

 1. Valitse paras paikka koirasi pesemiseen. Kylpyammeessa pesu sujuu yleensä helpoiten, mikäli sinulla on sellainen. Pienen koiran peseminen voi olla teille molemmille miellyttävämpää vadissa tai pesualtaassa. Ole varovainen, sillä mikäli koirallasi on pitkä karva, viemäri saattaa tukkeutua.
 2. Harjaa tai kampaa koirasi ennen pesua, jotta irtokarvat irtoavat ja takut tulevat selvitetyksi, niiden käsittely märkänä on huomattavasti hankalampaa. Monet koirat myös pitävät harjaamista palkintona, joka saattaa auttaa rentouttamaan koiran.
 3. Laita yllesi essu tai jotkut vanhat vaatteet, sillä todennäköisesti kastut!
 4. Voit hankkia luistamattoman maton ammeen pohjalle tai kylpyhuoneeseen (varsinkin jos sinulla on iso koira), jolla estät sinua tai koiraa liukastumasta.
 5. Laske lämmintä vettä kulhoon, ammeeseen tai altaaseen. Koirat eivät pidä kylmästä vedestä (kuvittele itsesi kylmässä kylvyssä), mutta vesi ei saa olla liian kuumaakaan.
 6. Mikäli peset koirasi ammeessa tai altaassa, vedensyvyys riippuu koirasi koosta. Älä kuitenkaan laita liikaa vettä, sillä koirasi saattaa säikähtää sitä. Hanan ääni voi myös pelottaa joitakin koiria, joten esitäytä amme ennen kuin laitat koirasi sinne.
 7. Vie koirasi kylpyhuoneeseen tai nosta se ammeeseen. Estä koiraa karkaamasta ammeesta tai kylpyhuoneesta.
 8. Käytä muovista kuppia tai kannua kaataaksesi vettä koirasi päälle. (Voit käyttää myös suihkua, mikäli koirasi ei pelkää sitä.) Koirasi saattaa yrittää ravistella vettä pois (kastellen sinut siinä samalla).
 9. Hiero lemmikkishampoota käsiisi tai liuota se pieneen määrään lämmintä vettä ja levitä se koiraan. Hiero shampoo käsin koiran turkkiin ja ihoon. Yritä estää shampoon joutuminen silmiin tai korviin.
 10. Huuhtele koira lämpimällä vedellä. Varmista, että koirasi turkki on täysin puhdas shampoosta, jotta sen iho ei kuivu.
 11. Mikäli käytit ammetta, nosta koira pois sieltä – ole varovainen ettet liukastu. Anna koiran ravistella turkkiaan vapaasti. Sitten kuivaa koirasi mukavan lämpimään pyyhkeeseen (tai käytä hiustenkuivaajaa mikäli koirasi ei säikähdä sen ääntä).
 12. Palkitse koirasi pesusta ja viimeiseksi harjaa se.

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Dog Food with Turkey

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Turkey (kalkkuna) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult with Chicken

  <P>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Savoury Chicken(kana) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.<BR><BR><B>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Adult Dog Food with Chicken

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Chicken™ (kana) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti tutkittuja antioksidantteja, vähärasvaista proteiinia ja omega-3-rasvahappoja.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Healthy Mobility Small & Mini Adult Dog Food with Chicken

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult <span class='nowrap'>Healthy Mobility</span> Mini Chicken on erityisesti tarkoitettu tukemaan aktiivista liikkuvuutta ja nivelten terveyttä koirilla, jotka pitävät pienemmistä ruokanappuloista. Sisältää omega-3-rasvahappoja ja kliinisesti todistettuja antioksidantteja.