Viisi vinkkiä, joilla saat kissan lopettamaan huonekalujen raapimisen

Published by
Min. lukemista

Kissaa ei saa lopettamaan raapimista, joten siihen on turha tuhlata aikaansa. Raapimiselle on monia syitä. Kissat purkavat raapimiseen energiaa, merkkaavat raapimalla reviiriään tassujen rauhasista erittyvien tuoksujen avulla ja tekevät sitä vain, koska se tuntuu niistä mukavalta.

Sen sijaan, että kuluttaisit energiasi raapimisen estämiseen, yritä löytää siihen tarkoitukseen sopivampia paikkoja.

Vaihtoehdoksi sopii jokin, mitä kissa voi raapia rauhassa. Raapimispuu käy hyvin tähän tarkoitukseen, mutta varmista, että se on tarpeeksi vankka aikuisen kissan käyttöön. Jos se alkaa huojua, kissa muistaa varmasti jättää sen rauhaan.

Laita raapimispuu lähelle paikkaa, jota kissa yleensä raapii. Jos näet sen etsivän lisää muita raapimiskohteita, ohjaa se hellävaroin oikeaan suuntaan. Palkitse kissa, kun se tekee oikean valinnan.

Jos et pysty pitämään kissaasi silmällä koko ajan ja se raapii edelleenkin tiettyä huonekalua, yritä peittää se jollain, josta kissa ei pidä. Käytä esimerkiksi kaksipuolista teippiä, jolloin pinnasta tulee tarrautuva. Voit myös päällystää kohdan alumiinifoliolla, joka tekee pinnasta kissallesi epämiellyttävän.

Kissojen suullisesta ja fyysisestä rankaisemisesta on paljon sanottavaa, mutta yleisesti ottaen ei mitään positiivista. Jos haluat kuitenkin antaa kissallesi merkin, että raapiminen on ehdottomasti kielletty tietyissä paikoissa, voit käyttää vedellä täytettyä suihkepulloa. Pikku ruiskaus vettä ei satuta kissaa, mutta se on selkeä ja ripeä viesti, ettei raapiminen siinä kohdassa ole sallittua.

Ole kärsivällinen. Kissat tottuvat tapoihinsa, vaikka haluaisit sen lopettavan huonekalujen tuhoamisen heti. Jos olet liian määrätietoinen ja menetät malttisi, suhde lemmikkiisi saattaa muuttua huonompaan suuntaan. Jos raapimiseen liittyvät ongelmat jatkuvat, kysy neuvoa eläinlääkäriltä, sillä kissasi käyttäytyminen saattaa johtua sen terveydentilasta.

Saatavilla on monenlaisia vinkkejä kissojen raapimisen lopettamiseksi, mutta olemme valinneet sinulle niistä parhaat. Jos sinulla on lisää ideoita, jaa ne toki kaikille Facebook-sivullamme!

Liittyvät tuotteet

 • Science Plan™ Feline Mature Adult 7+ NeuteredCat

  Kastroiduilla kissoilla on kolminkertainen todennäköisyys saada ylipainoa ja virtsatieongelmia muihin verrattuna. <br>Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; NeuteredCat Young Adult on suunniteltu erityisesti kastroitujen kissojen tarpeisiin. Ruuan ainutlaatuinen painonhallintakoostumus sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja.
 • Science Plan™ Feline Adult 7+ Youthful Vitality Multipack

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Youthful Vitality has been scientifically developed with cutting edge food science to deliver nutrition that helps fight the signs of aging in your adult 7+ yrs cat.
 • Hill's™ Science Plan™ Feline Adult Sensitive Stomach & Skin Chicken

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Sensitive Stomach -sarjan tuotteet auttavat ruoansulatuksen toimintaa. Sisältää kliinisesti tutkittuja antioksidantteja, sekä erittäin helposti sulavaa proteiinia ja hellävaraisia kuituja ihanteellisessa suhteessa. Soveltuvat jokapäiväiseksi ravinnoksi.
 • Hill's Science Plan FELINE ADULT URINARY HEALTH with CHICKEN

  <p><strong>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Urinary Health Sterilised Cat</strong> is formulated to support the health of your cat's urinary system for a longer, happier life.<br>With a unique Weight Management Formula that helps sterilised cats keep fit and healthy.</p>