Miksi kissanpentusi raapii

Published by
Min. lukemista

Terävät kynnet

Kissanpennun kasvaessa sen kynnetkin kasvavat! Pitääkseen kyntensä kunnossa kissa raapii. Raapiminen on luonnollinen tapa merkitä reviiri ja lisäksi uskomattoman mukavaa venyttelyä. Fyysisten reviirimerkkien lisäksi raapimisesta jää hajujälki, sillä kissan tassuista erittyy hormoneja. Merkitsemällä reviirinsä kissa tuntee itsensä turvalliseksi elinympäristössään.

Kissaa ei saa käskeä lopettamaan raapimista - se on luonnollista ja täysin tervettä käyttäytymistä. Mutta et tietenkään halua, että se tuhoaa huonekalujasi. Paras tapa estää tämä on hankkia sille raapimispuu. Kestosuosikkeja tuntuvat olevat köydellä tai kaarnalla päällystetyt mallit. Aseta raapimispuu kissan lempihuoneeseen ja rohkaise kissaa käyttämään sitä raapimalla sitä itse, kopioimalla kissan liikkeitä. Voit myös hieroa puuhun vähän kissanminttua, minkä jälkeen kissa ei pysty vastustamaan sitä.

Kissan kynnet kasvavat jatkuvasti, joten niitä täytyy leikata parin kuukauden välein.  Eläinlääkärisi tekee sen mielellään puolestasi tai hän voi suositella oikeanlaisia leikkureita jos haluat tehdä työn itse. Kysy myös eläinlääkäriltä, miten kissan kynnet leikataan kissan kannalta turvallisesti.

Liittyvät tuotteet