Miksi kissanpentusi raapii

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Terävät kynnet

Kissanpennun kasvaessa sen kynnetkin kasvavat! Pitääkseen kyntensä kunnossa kissa raapii. Raapiminen on luonnollinen tapa merkitä reviiri ja lisäksi uskomattoman mukavaa venyttelyä. Fyysisten reviirimerkkien lisäksi raapimisesta jää hajujälki, sillä kissan tassuista erittyy hormoneja. Merkitsemällä reviirinsä kissa tuntee itsensä turvalliseksi elinympäristössään.

Kissaa ei saa käskeä lopettamaan raapimista - se on luonnollista ja täysin tervettä käyttäytymistä. Mutta et tietenkään halua, että se tuhoaa huonekalujasi. Paras tapa estää tämä on hankkia sille raapimispuu. Kestosuosikkeja tuntuvat olevat köydellä tai kaarnalla päällystetyt mallit. Aseta raapimispuu kissan lempihuoneeseen ja rohkaise kissaa käyttämään sitä raapimalla sitä itse, kopioimalla kissan liikkeitä. Voit myös hieroa puuhun vähän kissanminttua, minkä jälkeen kissa ei pysty vastustamaan sitä.

Kissan kynnet kasvavat jatkuvasti, joten niitä täytyy leikata parin kuukauden välein.  Eläinlääkärisi tekee sen mielellään puolestasi tai hän voi suositella oikeanlaisia leikkureita jos haluat tehdä työn itse. Kysy myös eläinlääkäriltä, miten kissan kynnet leikataan kissan kannalta turvallisesti.

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet

 • Science Plan™ Feline Mature Adult 7+ NeuteredCat

  Kastroiduilla kissoilla on kolminkertainen todennäköisyys saada ylipainoa ja virtsatieongelmia muihin verrattuna. <br>Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; NeuteredCat Young Adult on suunniteltu erityisesti kastroitujen kissojen tarpeisiin. Ruuan ainutlaatuinen painonhallintakoostumus sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja.
 • Science Plan™ Feline Adult 7+ Youthful Vitality Multipack

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Youthful Vitality has been scientifically developed with cutting edge food science to deliver nutrition that helps fight the signs of aging in your adult 7+ yrs cat.
 • Hill's™ Science Plan™ Kitten Healthy Development™ Chicken

  Hill's&#153;</cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Kitten Chicken (kana) on suunniteltu vahvistamaan immuunijärjestelmää ja ylläpitämään ruuansulatuskanavan terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen määrän kalaöljystä saatavaa DHA:ta.
 • Hill's Science Plan YOUTHFUL VITALITY MATURE ADULT CAT FOOD with CHICKEN & RICE

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Youthful Vitality has been scientifically developed with cutting edge food science to deliver nutrition that helps fight the signs of aging in your adult 7+ yrs cat.