Mitä kissani tervehdys tarkoittaa?

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Yksi lemmikkien omistamisen parhaimmista puolista on lemmikin iloinen tervehdys heti kotiin tullessa. Kissan tervehdystapa poikkeaa koiran tervehdyksestä ja se kertoo paljon kissan luottamuksesta omistajaansa. Kun kissan erilaiset tervehdystavat tunnetaan paremmin, ne auttavat ymmärtämään kissan suhdetta omistajaansa ja muihin ihmisiin.

Karvaisen ystävän tervehdys 

Tuntemattoman henkilön tullessa käymään, kissasi todennäköisesti pysyy etäällä. Kissa voi jopa tervehtiä kaikkia perheenjäseniä eri tavalla. Kissat ovat erittäin itsenäisiä eläimiä ja kissan tervehdys on merkki siitä, että kissa luottaa kyseiseen henkilöön ja hyväksyy hänet omaan maailmaansa. Kissoilla on päässään ja korvien ympärillä tuoksurauhasia, ne puskevat usein päällään henkilöitä ja niiden arvostamia esineitä. Ne haluavat välittää omaa hajuansa ja oppia myös toisten hajut. Kun kissa arvioi toisen osapuolen luotettavuutta, se voi hieroa itseään kyseisen henkilön jalkoja vasten. Kun kissat aloittavat tämän hieromisen, ihmiset usein luulevat kissan haluavan huomiota. Kun henkilö laskeutuu heti silittääkseen kissaa, kissa voikin juosta piiloon. Jos kissa tulee hieromaan itseään sinua vasten, odota hetki ennen kuin yrität silittää sitä.

Orange tabby kitten lying on back on a blue sofa.

Pään salainen viesti 

Kun kissa puskee ihmistä päällään, se on merkki erittäin läheisestä suhteesta kyseiseen henkilöön. Päällä puskeminen on tuttavallista ja se on varattu ainoastaan kissan lähimmille eläinystäville ja luotettavimmille ihmisille. Päällä puskeminen poikkeaa hiukan pään hieromisesta johonkin esineeseen. Kyse on selkeästä pään puskemisesta ihmistä tai eläinystävää vasten. Kun kissa puskee päällään eläinystävänsä tai ihmisen päätä, se on kaikkein suurin luottamuksen ja rakkauden merkki.

Vatsa ylöspäin 

Jos kissasi ei hiero itseään jalkaasi vasten tai puske sinua päällään, se ei merkitse rakkauden puutetta. Jotkin kissat makaavat mielellään ja kieriskelevät maassa paljastaen vatsansa. Tämä ei tarkoita, että ne haluavat sinun tulevan silittämään vatsaa. Sen sijaan ne osoittavat tuntevansa itsensä turvalliseksi ja paljastamalla vatsansa ne ovat valmiita olemaan haavoittuvaisia. Jos kissasi toimii näin tervehtiessä, puhu kissalle pehmeään äänensävyyn, kuitenkaan siihen koskettamatta. Kissa voi tällöin siirtyä hieromaan itseään sinua vasten tai katsella sinua.

Hitaan räpäytyksen salaisuus  

Kun kissat kohtaavat tuntemattomia henkilöitä tai muita kissoja, ne tervehtivät suoralla katseella. Hitaat räpäytykset voivat olla tyytyväisyyden ja kiintymyksen merkki. Voit räpäyttää hitaasti takaisin kissallesi ja tarkkailla, kuinka pitkään tämä vuorovaikutus kestää. Tämä voi olla tapa parantaa suhdettasi kissaan siihen koskettamatta. Tämä on erityisen tärkeää uuden tai vanhemman kissan kohdalla, kun kissalla voi olla huonoja aikaisempia kokemuksia. Kissat viestivät myös hännällään. Monet kissat tervehtivät osoittaen kiintymystään tai halua leikkiä kysymysmerkin muotoisella hännällään. Täysin kohtisuorassa oleva häntä on myös merkki tuttavuudesta, luottamuksesta ja kiintymyksestä. Kissat osoittavat kiintymystään monella eri tavalla ja tervehtivät henkilöitä osoittaen luottamusta ja rakkautta, olivat kyseessä sitten hännän asennot, hitaat räpäytykset, päällä puskenta tai itsensä hierominen jalkaa vasten. Ymmärtämällä näitä tervehtimistapoja voit parantaa vuorovaikutusta kissasi kanssa ja vahvistaa ajan myötä suhdettasi kissaasi.

Contributor Bio

Chrissie Klinger

Chrissie Klinger

Chrissie Klinger on lemmikin omistaja, joka jakaa kotinsa karvaisten ystäviensä, kahden lapsensa ja miehensä kanssa. Chrissie nauttii vapaa-ajastaan kaikkien perheenjäsentensä kanssa silloin, kun opettamiselta, kirjoittamiselta ja bloggaamiselta jää aikaa. Hän pyrkii kirjoittamaan artikkeleita, jotka auttavat lemmikkien omistajia elämään aktiivisempaa ja merkityksellisempää elämää lemmikkiensä kanssa.

Related Articles

Related products

 • Science Plan™ Feline Mature Adult 7+ NeuteredCat

  Kastroiduilla kissoilla on kolminkertainen todennäköisyys saada ylipainoa ja virtsatieongelmia muihin verrattuna. <br>Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; NeuteredCat Young Adult on suunniteltu erityisesti kastroitujen kissojen tarpeisiin. Ruuan ainutlaatuinen painonhallintakoostumus sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja.
  Buy Now »
 • Science Plan™ Feline Adult 7+ Youthful Vitality Multipack

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Youthful Vitality has been scientifically developed with cutting edge food science to deliver nutrition that helps fight the signs of aging in your adult 7+ yrs cat.
  Buy Now »
 • Hill's™ Science Plan™ Kitten Healthy Development™ Chicken

  Hill's&#153;</cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Kitten Chicken (kana) on suunniteltu vahvistamaan immuunijärjestelmää ja ylläpitämään ruuansulatuskanavan terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen määrän kalaöljystä saatavaa DHA:ta.
  Buy Now »
 • Hill's Science Plan YOUTHFUL VITALITY MATURE ADULT CAT FOOD with CHICKEN & RICE

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Youthful Vitality has been scientifically developed with cutting edge food science to deliver nutrition that helps fight the signs of aging in your adult 7+ yrs cat.
  Buy Now »