Täysikasvuisen kissan ruokinta

Published by
Min. lukemista

On tärkeää antaa aikuiselle kissalle oikea määrä ruokaa oikein väliajoin. Se voi kuitenkin olla vaikeaa, koska ruokintatarpeet ovat kissoilla niin yksilöllisiä. Ruokasäilykkeissä tai -pusseissa mainitut ruokintasuositukset ovat ainoastaan ohjeellisia aloitusannoksia. Kissasi terveyden kannalta on hyvin tärkeää, että sen fyysinen kunto tarkastetaan säännöllisesti ja että ruokintamäärää muutetaan tarpeen mukaan.

Aikuisen kissasi terveyden ylläpitämiseksi Hill's suosittelee seuraavaa:

 • Punnitse kissasi.
 • Ruoki se ruokintasuosituksen ja eläinlääkärin antamien suositusten mukaan.
 • Arvioi kissasi fyysinen kunto käyttämällä kehon kuntopisteytysjärjestelmäämme joka toinen tai kolmas viikko ensimmäisten kuuden kuukauden aikana.
 • Sopeuta ruokintamäärä järjestelmän mukaisesti.
 • Toista.

Siirtyminen uuteen ruokaan

Hill'sin Science Plan Feline Adult -ruokaan siirtyminen käy kätevimmin seitsemän päivän jaksona. Siirry uuteen ruokaan vähitellen lisäämällä sen määrää ruokakupissa ja samalla vähentämällä entisen ruoan määrää, kunnes kissa saa pelkästään Science Plan -ruokaa. Tämän jälkeen kissa pääsee täysillä nauttimaan Science Plan Feline Adult -ruuan mausta ja sen sisältämien ravintoaineiden hyödyistä.

Sinä ja eläinlääkärisi

Eläinlääkäri on paras tiedonlähde kissan terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Pyydä eläinlääkäriltä säännöllisesti neuvoja kissan painon suhteen. Ihannepainon saavuttaminen ja siinä pysyminen auttaa kissaa pysymään energisempänä ja elämään terveen ja pitkän elämän.

Kysy eläinlääkäriltäsi, mikä näistä kolmesta ruokintatavasta sopii parhaiten täysikasvuiselle kissallesi:

Vapaa valinta:

Ruokaa on saatavilla koko ajan.

Ajallisesti rajoitettu ruokinta:

Ruokaa on tarjolla vain rajoitetuin aikavälein.

Aterioiden mukaan rajoitettu ruokinta:

Tietyn kokoinen ateria on tarjolla päivittäin tiettyinä ateria-aikoina.

Vesi:

Varmista, että kissalla on jatkuvasti tarjolla raikasta vettä. Kissalle ei ole hyväksi, jos se joutuu olemaan pitkiä aikoja ilman juomavettä.

Välipalat ja makupalat:

Vaikka kissalle olisi kuinka mukava antaa pöydästä makupaloja, se ei saa niistä tarvitsemiaan ravintoaineita oikeassa suhteessa. Anna herkkuja säästeliäästi, sillä kissan paino nousee herkästi ja sen ravitsemus joutuu epätasapainoon.

Seuraava askel:

Seitsemänvuotiaana kissa on jo iäkäs. Ikääntyvien kissojen ravitsemustarpeet ovat erilaiset kuin nuorempien täysikasvuisten, joten kissasi tulisi siirtyä toisenlaiseen ruokaan. Hill's™ Science Plan Feline Mature Adult on erinomaista ravintoa seitsemän vuotta täyttäneille kissoille. Antamalla kissallesi Science Plan Feline Mature Adult -ruokaa autat sitä pysymään nuorekkaana ja elinvoimaisena.

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet

 • Science Plan™ Feline Mature Adult 7+ NeuteredCat

  Kastroiduilla kissoilla on kolminkertainen todennäköisyys saada ylipainoa ja virtsatieongelmia muihin verrattuna. <br>Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; NeuteredCat Young Adult on suunniteltu erityisesti kastroitujen kissojen tarpeisiin. Ruuan ainutlaatuinen painonhallintakoostumus sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja.
 • Science Plan™ Feline Adult 7+ Youthful Vitality Multipack

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Youthful Vitality has been scientifically developed with cutting edge food science to deliver nutrition that helps fight the signs of aging in your adult 7+ yrs cat.
 • Hill's™ Science Plan™ Kitten Healthy Development™ Chicken

  Hill's&#153;</cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Kitten Chicken (kana) on suunniteltu vahvistamaan immuunijärjestelmää ja ylläpitämään ruuansulatuskanavan terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen määrän kalaöljystä saatavaa DHA:ta.
 • Hill's Science Plan YOUTHFUL VITALITY MATURE ADULT CAT FOOD with CHICKEN & RICE

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Youthful Vitality has been scientifically developed with cutting edge food science to deliver nutrition that helps fight the signs of aging in your adult 7+ yrs cat.