Koiranpennun harjaaminen

Published by
Min. lukemista

Koiranpennun harjaaminen tekee teistä läheisempiä toisillenne

Kaikkia koiranpentuja tulisi harjata päivittäin, eikä vain ihon ja turkin kunnon vuoksi. Harjaaminen auttaa koiranpentua tottumaan olemaan käsiteltävänä, ja se myös vahvistaa suhdettanne. Säännöllisellä käsittelyllä opit myös tuntemaan koiranpennun kehon. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä, koska siten se auttaa sinua huomaamaan mahdolliset terveysongelmat jo koiranpentusi ensimmäisten elinkuukausien aikana.

 

Ryhdy harjaamaan

Pennun harjaus tulisi suorittaa päivittäin, oli sen turkki minkä pituinen vain. Tämän ei pitäisi olla vaikeaa, sillä useimmat koirat nauttivat silittelystä ja harjaamisesta, varsinkin jos ne tottuvat siihen pienestä pitäen. Aloita harjaaminen lyhyissä jaksoissa koiranpennun omalla harjalla. Ensimmäisillä kerroilla riittää, että vedät harjan sen koko kehon läpi vain kerran. Pidennä harjauksen kestoa vähitellen, ja kun pentu sopeutuu siihen, mitä olet tekemässä, ja pysyy aloillaan, lopeta harjaus ja palkitse se. Palkintona voi olla kävelylenkki, leikki tai ateria. Näin koira ymmärtää, että paikallaan oleminen palkitaan, jolloin harjaaminen on helpompaa ja hauskempaa teille molemmille.

Harjaaminen pöydällä:Kun harjaat koiranpentua silloin tällöin pöydällä, se tottuu siihen. Tästä voi olla apua eläinlääkärillä tai trimmauskäynneillä.

Herkät alueet:Koiran pää on erittäin herkkää aluetta, joten ole erityisen varovaine harjatessasi sitä. Jos huomaat vuotoa korvissa tai silmissä, ota yhteys eläinlääkäriin.

Jos pentu alkaa rimpuilla, pidä siitä lujasti kiinni molemmin käsin kunnes se lopettaa. Puhele sille ja kehu sitä aina kun se on paikallaan.

Trimmattu koiranpentu

Koiranpennun turkkia on hyvä siistiä toisinaan, etenkin silmien, korvien ja jalkojen ympäriltä. Trimmauksen voit toki aivan hyvin tehdä itsekin, mutta jos koiran rotu vaatii tietyntyyppistä leikkausta tai trimmausta, kysy neuvoa ammattitrimmaajalta.

Kynnet: Koiran kynnet on tarkastettava säännöllisesti ja pidettävä hyvin leikattuina, välttääksesi ikäviä repeytymiä kankaissa ja kivuliasta raapimista. Voit leikata koiran kynnet itsekin, mutta jos olosi on epävarma, voit antaa eläinlääkärin ja koulutetun trimmaajan tehdä sen puolestasi.

Jos leikkaat kynnet itse, älä leikkaa niitä liian lyhyiksi. Kynnen kärki on herkkä, ja siitä voi vuotaa verta tai sitä voi alkaa kivistää.

Koiranpennun kylpyaika

Koirille on olemassa erilaisia kylpytuotteita, nykyään lähes yhtä paljon kuin ihmisillekin. Koiran shampoot sopivat niiden ihotyypille paremmin kuin ihmisten vastaavat. Valitse siis koirashampoo, joka sopii pentusi turkkityypille parhaiten (pitkäkarvaisten rotujen turkki likaantuu helpommin ja likaisena siitä tulee kiilloton, joten se tarvitsee pesua useammin). Varo saippuan joutumista koiran silmiin, kun peset sitä. Turvallinen kylvetys: Aseta koiran alle liukuestematto ammeen pohjalle tai kylpyhuoneen lattialle, ettei koira liukastele tai kaadu. Näin sillä on kylvetyksen aikana luottavaisempi olo.

Tulisiko sinun harkita trimmaajaa?

Useimpien koirien kanssa selviät trimmauksesta suurimmaksi osaksi itse - parhaimmillaan se on kokemus, joka vahvistaasinun ja koiran välistä sidettä ja, jonka teet mielelläsi.Jos haluat pitää koirasi pitkäkarvaisena pennusta aikuiseksi, se tarvitsee enemmän hoitoa. Kampaukset ja trimmaukset voi olla parasta jättää ammattilaisen tehtäväksi. Trimmaajan on osattava tehdä toimenpiteestä nautittava myös pennulle. Voit myös kysellä trimmaajan koulutuksesta ja kokemuksesta, ja ehkä pyytää nähtäväksi muita hänen trimmaamiaan koiria.

Jos olet kiinnostunut koulutetusta trimmaajasta, eläinlääkärisi osaa neuvoa ja suositella sellaista.

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet

 • Prescription Diet™ j/d™ Canine Reduced Calorie with Chicken

  Hill's™ <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span>Canine j/d™Reduced Calorie -ruuan on kliinisesti todistettu parantavan liikkuvuutta jo 3 viikossa. Ruoka sisältää oikeassa suhteessa ravintoaineita, EPA:a (erityinen omega-3-rasvahappoa) ja omega-3-rasvahappoja.<BR><BR><B>
 • Science Plan™ Canine Adult Savoury Turkey

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Turkey (kalkkuna) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.
 • Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ Lamb & Rice

  Hill's&#153;</cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153 Canine Adult Lamb and Rice (lammas ja riisi) on suunniteltu vahvistamaan immuunijärjestelmää ja pitämään yllä hyvää lihaskuntoa. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja helposti sulavaa lammasta.
 • Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ Mini with Chicken

  Hill's&#153; </cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Mini with Chicken (kana) on suunniteltu koirille, jotka pitävät pienistä ruokanappuloista. Ruoka pitää yllä hyvää lihaskuntoa ja tukee elimistön terveyttä. Sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.