Laumanjohtaja - koiranpentusi vai sinä?

Published by
Min. lukemista

Kuka on laumanjohtaja?

Koirat ovat laumaeläimiä ja tottuneet siihen, että niillä on johtaja. Tässä tapauksessa lauman johtaja olet sinä. Kun määrittelet heti alkuvaiheessa joitakin sääntöjä, koiranpentu tuntee olonsa turvalliseksi ja välillenne kehittyy side. Sinun on saatava koiranpentusi ymmärtämään, että sinä ja muut perheenjäsenet ovat sen yläpuolella nokkimisjärjestyksessä. Seuraavat säännöt auttavat sinua tämän saavuttamisesss:

 

Pöytätavat

Tosielämässä laumanjohtajan tulisi syödä ensin. Koiranpentu hyväksyy tämän, mutta sinun on vahvistettava sitä. Pennun ruoka-ajat tulisi pitää erillään omistasi. Jos annat sille herkkupaloja syödessäsi, se ajattelee sinun olevan hallinnassaan ja kerjäämistä on hyvin vaikea lopettaa. Tämä voi tehdä elämästä hankalaa, varsinkin silloin, kun vieraita tulee kylään.

Sänkytavat

Laumanjohtaja saa aina parhaan nukkumispaikan, joten koiranpentusi täytyy tietää, että sinun sänkysi on kiellettyä aluetta. Jos alat päästää sitä sänkyysi, et saa sitä enää pois sieltä. Koira alkaa pitää sänkyäsi omana reviirinään.

Pentu ei ole aina huomion keskipiste

Koska sinä olet laumanjohtaja, pennun on kunnioitettava tarvettasi olla rauhassa. Jos et tee tätä koiralle selväksi, se ajattelee, että tahdot sen olevan mukana kaikessa mitä teet, jopa seuraavan sellaisiin paikkoihin, minne et mielelläsi tahtoisi ketään muita. Koira oppii vähitellen olemaan itsekseen, kun käytät 20-30 minuuttia päivittäin aikaa siihen, ettet anna koiralle yhtään huomiota. Kuulostaa julmalta, mutta se kyllä tottuu siihen, ettet ole joka hetki sen käytettävissä.

Liittyvät tuotteet

 • Science Plan™ Puppy Healthy Development™ Mini Chicken

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Mini on suunniteltu koiranpennuille, jotka pitävät pienistä ruokanappuloista. Ruoka vahvistaa immuunijärjestelmää ja edistää liikkuvuutta. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja DHA:ta.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Puppy Food with Lamb and Rice

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Lamb & Rice (lammas ja riisi) on suunniteltu vahvistamaan koiranpennun immuunijärjestelmää ja ylläpitämään ruuansulatuskanavan terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen määrän omega-3- ja omega-6-rasvahappoja.<BR><BR><B>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Puppy Food with Chicken

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken (kana) on suunniteltu tukemaan suurten rotujen pentujen luuston kehitystä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen mineraalitason.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Food Chicken

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Savoyry Chicken on suunniteltu vahvistamaan koiranpennun immuunijärjestelmää ja ylläpitämään ruuansulatuskanavan terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen määrän omega-3- ja omega-6-rasvahappoja.<BR><BR><B>