Laumanjohtaja - koiranpentusi vai sinä?

Published by
Min. lukemista

Kuka on laumanjohtaja?

Koirat ovat laumaeläimiä ja tottuneet siihen, että niillä on johtaja. Tässä tapauksessa lauman johtaja olet sinä. Kun määrittelet heti alkuvaiheessa joitakin sääntöjä, koiranpentu tuntee olonsa turvalliseksi ja välillenne kehittyy side. Sinun on saatava koiranpentusi ymmärtämään, että sinä ja muut perheenjäsenet ovat sen yläpuolella nokkimisjärjestyksessä. Seuraavat säännöt auttavat sinua tämän saavuttamisesss:

 

Pöytätavat

Tosielämässä laumanjohtajan tulisi syödä ensin. Koiranpentu hyväksyy tämän, mutta sinun on vahvistettava sitä. Pennun ruoka-ajat tulisi pitää erillään omistasi. Jos annat sille herkkupaloja syödessäsi, se ajattelee sinun olevan hallinnassaan ja kerjäämistä on hyvin vaikea lopettaa. Tämä voi tehdä elämästä hankalaa, varsinkin silloin, kun vieraita tulee kylään.

Sänkytavat

Laumanjohtaja saa aina parhaan nukkumispaikan, joten koiranpentusi täytyy tietää, että sinun sänkysi on kiellettyä aluetta. Jos alat päästää sitä sänkyysi, et saa sitä enää pois sieltä. Koira alkaa pitää sänkyäsi omana reviirinään.

Pentu ei ole aina huomion keskipiste

Koska sinä olet laumanjohtaja, pennun on kunnioitettava tarvettasi olla rauhassa. Jos et tee tätä koiralle selväksi, se ajattelee, että tahdot sen olevan mukana kaikessa mitä teet, jopa seuraavan sellaisiin paikkoihin, minne et mielelläsi tahtoisi ketään muita. Koira oppii vähitellen olemaan itsekseen, kun käytät 20-30 minuuttia päivittäin aikaa siihen, ettet anna koiralle yhtään huomiota. Kuulostaa julmalta, mutta se kyllä tottuu siihen, ettet ole joka hetki sen käytettävissä.

Liittyvät tuotteet

 • Prescription Diet™ j/d™ Canine Reduced Calorie with Chicken

  Hill's™ <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span>Canine j/d™Reduced Calorie -ruuan on kliinisesti todistettu parantavan liikkuvuutta jo 3 viikossa. Ruoka sisältää oikeassa suhteessa ravintoaineita, EPA:a (erityinen omega-3-rasvahappoa) ja omega-3-rasvahappoja.<BR><BR><B>
 • Science Plan™ Canine Adult Savoury Turkey

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Turkey (kalkkuna) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.
 • Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ Lamb & Rice

  Hill's&#153;</cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153 Canine Adult Lamb and Rice (lammas ja riisi) on suunniteltu vahvistamaan immuunijärjestelmää ja pitämään yllä hyvää lihaskuntoa. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja helposti sulavaa lammasta.
 • Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ Mini with Chicken

  Hill's&#153; </cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Mini with Chicken (kana) on suunniteltu koirille, jotka pitävät pienistä ruokanappuloista. Ruoka pitää yllä hyvää lihaskuntoa ja tukee elimistön terveyttä. Sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.