Varhaiskoulutus

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Miten koiranpentu oppiiPuppy


Jokainen haluaa sosiaalisen koiranpennun, joka käyttäytyy hyvin. Tuleeko sinun pennustasi sellainen, riippuu täysin sinusta. Sen vuoksi on hyvin tärkeää aloittaa kouluttaminen ajoissa. Se onkin jo luultavasti aloitettu ennen kuin olet hakenut pennun kotiisi - sille on voitu opettaa kuuliaisuuden alkeita ja sisäsiisteyttä. Mutta nyt on sinun vuorosi.

Koiranpennut ovat nopeita oppimaan, joten hyvän käytöksen opettaminen kannattaa aloittaa varhain. On itsestään selvää, ettei koiranpentu voi oppia, ellei sitä kouluteta, joten ensimmäisestä päivästä lähtien sitä täytyy opettaa käyttäytymään kunnolla.

Aiheesta on kirjoitettu satoja kirjoja ja omalta asuinalueeltasikin varmasti löytyy koirakoulutus-kursseja. Eläinlääkärisi osaa neuvoa, mikä on parasta lemmikillesi, ja hän saattaa itsekin toimia kurssivetäjänä. Kouluttaa voi monin eri tavoin, mutta seuraavassa joitakin kultaisia sääntöjä, joita kaikkien tulisi noudattaa:

Hyvä poika: Koirat oppivat assosiaation kautta, joten, jos koiranpentusi tekee jotakin oikein, palkitse se. Näin hyvä käytös todennäköisimmin toistuu. Palkinnolla tulee kuitenkin olla yhteys toimintaan, joten koira tulee palkita heti, sekunnin tai kahden sisällä. Palkinto itsessään voi olla ruokanappula tai kehu, tai molemmat - se voi olla myös leikki.

Pidä opetushetket lyhyinä, noin kahden minuutin pituisina, mutta toista ne 5-6 kertaa päivässä. Kouluta koiranpentuasi erilaisissa ympäristöissä - sisällä talossa ja kävelylenkillä, mutta varmista, ettei ympärillä ole häiriötekijöitä. Näin annat koiranpennullesi parhaat mahdollisuudet ymmärtää käskyjäsi.

Ei niin hyvä poika: Koiranpennulle tulee opettaa, mitä se saa ja mitä se ei saa tehdä. Esimerkiksi pureskelu on osa sen tutkivaa käyttäytymistä, eikä se tiedä mitä sen on lupa pureksia. Sinun täytyy jättää tällainen epätoivottava käyttäytyminen huomiotta. Älä huuda tai lyö pentua, teeskentele vain, ettet huomaa sen olemassaoloa.

Jotkut käyttäytymismallit, kuten sähköjohdon pureskelu, voivat kuitenkin olla liian vaarallisia jättääksesi ne huomiotta. Huutaminen tai lyöminen eivät edelleenkään ole ratkaisu - sinun tulee keskeyttää pennun tekoset sanomalla tiukasti "Ei". Kun koira lopettaa pureskelun ja kiinnittää huomionsa sinuun, palkitse se.

Ei-sana riittää

Yksi sana, joka koiranpennun on opittava, on "EI". Jos se tekee jotakin, mikä voi olla vaarallista tai hyvin tuhoisaa, puutu asiaan sanomalla tiukasti "ei". Huutaa ei tarvitse, käytä sen sijaan matalaa ja tiukkaa äänensävyä. Kun pentu on lopettanut toiminnan, palkitse se runsain kehuin.

Liittyvät tuotteet

 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Puppy Food with Lamb and Rice

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Lamb & Rice (lammas ja riisi) on suunniteltu vahvistamaan koiranpennun immuunijärjestelmää ja ylläpitämään ruuansulatuskanavan terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen määrän omega-3- ja omega-6-rasvahappoja.<BR><BR><B>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Puppy Food with Chicken

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken (kana) on suunniteltu tukemaan suurten rotujen pentujen luuston kehitystä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen mineraalitason.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Food Chicken

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Savoyry Chicken on suunniteltu vahvistamaan koiranpennun immuunijärjestelmää ja ylläpitämään ruuansulatuskanavan terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen määrän omega-3- ja omega-6-rasvahappoja.<BR><BR><B>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Puppy with Chicken -koiranruoka

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Chicken (kana) on suunniteltu edistämään koiranpennun liikkuvuutta ja vahvistamaan immuunijärjestelmää. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja kalaöljystä saatavaa DHA:ta.