Varhaiskoulutus

Published by
Min. lukemista

Miten koiranpentu oppiiPuppy


Jokainen haluaa sosiaalisen koiranpennun, joka käyttäytyy hyvin. Tuleeko sinun pennustasi sellainen, riippuu täysin sinusta. Sen vuoksi on hyvin tärkeää aloittaa kouluttaminen ajoissa. Se onkin jo luultavasti aloitettu ennen kuin olet hakenut pennun kotiisi - sille on voitu opettaa kuuliaisuuden alkeita ja sisäsiisteyttä. Mutta nyt on sinun vuorosi.

Koiranpennut ovat nopeita oppimaan, joten hyvän käytöksen opettaminen kannattaa aloittaa varhain. On itsestään selvää, ettei koiranpentu voi oppia, ellei sitä kouluteta, joten ensimmäisestä päivästä lähtien sitä täytyy opettaa käyttäytymään kunnolla.

Aiheesta on kirjoitettu satoja kirjoja ja omalta asuinalueeltasikin varmasti löytyy koirakoulutus-kursseja. Eläinlääkärisi osaa neuvoa, mikä on parasta lemmikillesi, ja hän saattaa itsekin toimia kurssivetäjänä. Kouluttaa voi monin eri tavoin, mutta seuraavassa joitakin kultaisia sääntöjä, joita kaikkien tulisi noudattaa:

Hyvä poika: Koirat oppivat assosiaation kautta, joten, jos koiranpentusi tekee jotakin oikein, palkitse se. Näin hyvä käytös todennäköisimmin toistuu. Palkinnolla tulee kuitenkin olla yhteys toimintaan, joten koira tulee palkita heti, sekunnin tai kahden sisällä. Palkinto itsessään voi olla ruokanappula tai kehu, tai molemmat - se voi olla myös leikki.

Pidä opetushetket lyhyinä, noin kahden minuutin pituisina, mutta toista ne 5-6 kertaa päivässä. Kouluta koiranpentuasi erilaisissa ympäristöissä - sisällä talossa ja kävelylenkillä, mutta varmista, ettei ympärillä ole häiriötekijöitä. Näin annat koiranpennullesi parhaat mahdollisuudet ymmärtää käskyjäsi.

Ei niin hyvä poika: Koiranpennulle tulee opettaa, mitä se saa ja mitä se ei saa tehdä. Esimerkiksi pureskelu on osa sen tutkivaa käyttäytymistä, eikä se tiedä mitä sen on lupa pureksia. Sinun täytyy jättää tällainen epätoivottava käyttäytyminen huomiotta. Älä huuda tai lyö pentua, teeskentele vain, ettet huomaa sen olemassaoloa.

Jotkut käyttäytymismallit, kuten sähköjohdon pureskelu, voivat kuitenkin olla liian vaarallisia jättääksesi ne huomiotta. Huutaminen tai lyöminen eivät edelleenkään ole ratkaisu - sinun tulee keskeyttää pennun tekoset sanomalla tiukasti "Ei". Kun koira lopettaa pureskelun ja kiinnittää huomionsa sinuun, palkitse se.

Ei-sana riittää

Yksi sana, joka koiranpennun on opittava, on "EI". Jos se tekee jotakin, mikä voi olla vaarallista tai hyvin tuhoisaa, puutu asiaan sanomalla tiukasti "ei". Huutaa ei tarvitse, käytä sen sijaan matalaa ja tiukkaa äänensävyä. Kun pentu on lopettanut toiminnan, palkitse se runsain kehuin.

Liittyvät tuotteet

 • Prescription Diet™ j/d™ Canine Reduced Calorie with Chicken

  Hill's™ <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span>Canine j/d™Reduced Calorie -ruuan on kliinisesti todistettu parantavan liikkuvuutta jo 3 viikossa. Ruoka sisältää oikeassa suhteessa ravintoaineita, EPA:a (erityinen omega-3-rasvahappoa) ja omega-3-rasvahappoja.<BR><BR><B>
 • Science Plan™ Canine Adult Savoury Turkey

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Turkey (kalkkuna) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.
 • Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ Lamb & Rice

  Hill's&#153;</cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153 Canine Adult Lamb and Rice (lammas ja riisi) on suunniteltu vahvistamaan immuunijärjestelmää ja pitämään yllä hyvää lihaskuntoa. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja helposti sulavaa lammasta.
 • Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ Mini with Chicken

  Hill's&#153; </cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Mini with Chicken (kana) on suunniteltu koirille, jotka pitävät pienistä ruokanappuloista. Ruoka pitää yllä hyvää lihaskuntoa ja tukee elimistön terveyttä. Sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.