Kissa hiirijahdissa

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Kissat rakastavat hiirten pyydystämistä. Koska kissat ovat luonnostaan saalistajia, ne ovat erittäin hyviä siinä. Kissasi ei saalista siksi, että se olisi nälkäinen - sehän on tarpeeksi hyvin ruokittu! Metsästäminen on sille luonnollinen vaisto.

Tämän ei pitäisi aiheuttaa sinulle ongelmia, mutta sinun tulisi estää kissaasi häiritsemästä puutarhan villieläinten elämää. Kulkunen kaulapannassa toimii varoituksena pahaa aavistamattomille linnuille ja antaa niille mahdollisuuden lentää pakoon ennen kuin kissasi pääsee liian lähelle.

Epätoivotut lahjat

Toisinaan kissasi saattaa jättää ovellesi pienen lahjan kuten hiiren tai joskus myös jotakin isompaa. Kissatutkijat eivät ole täysin varmoja siitä, miksi kissat tuovat kuolleen saaliin omistajalleen, mutta siihen on luultavasti kaksi syytä:

  Merkki kiintymyksestä omistajaa kohtaan. Kissat rakastavat jahtaamista ja tappamista ja kuolleella hiirellä leikkimistä, joten mikset sinäkin siis nauttisi?

  Merkki niiden vanhemmuuden vaistosta Emokissat opettavat pentujaan metsästämään tuomalla kuolleita tai haavoittuneita eläimiä niille, joilla ne voivat 'harjoitella'.

Kissasi saattaa yrittää opettaa myös sinulle metsästystä!

Yksi tekijä saattaa olla tapa, jolla kissasi metsästää. Ne pitävät saaliinsa väsyttämisestä vainoamalla ja jahtaamalla sitä, kunnes se on täysin uuvuksissa. Yleensä kissat tekevät tätä mieluiten kotikonnuillaan.

Ehkäisy

Ainoa tehokas tapa estää kissaasi saalistamasta on pitää se sisällä. Tämä ei tietenkään ole aina helppoa, varsinkaan jos kissa on tottunut olemaan ulkona ja vapaana.

Voit yrittää innostaa sitä leikkimään kotona. Aktiviteetit, kuten lelujen jahtaaminen tai muiden kissojen kanssa leikkiminen saattavat korvata niiden tarpeen ulkona saalistamiseen.

Muista heittää välittömästi pois kaikki saalistetut eläimet. Jos et hävitä kissan saaliita, se ajattelee, että on sopivaa jatkossakin tuoda niitä näytille. Kumihansikkaat on käteviä tässä hommassa!

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet

 • Hill's Science Plan ADULT CAT FOOD with CHICKEN

  <P>™Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Chicken™ -ruoka on kehitetty tukemaan kissan optimaalista hyvinvointia. Se sisältää kliinisesti vaikuttavaksi todettuja antioksidantteja, puhdasta proteiinia ja runsaasti omega-3-rasvahappoja.</P> <P><BR><B>
 • Hill's VET ESSENTIALS Hill's VET ESSENTIALS MULTI-BENEFIT Kitten -kuivaruoka,

  <P>Vain eläinlääkäriklinikoilta. Edistyksellistä ravintoa terveeseen kasvuun ja kehitykseen sekä vahvistamaan immuunijärjestelmää. Sisältää runsaasti kliinisesti vaikuttavaksi todistettuja antioksidantteja ja DHA:ta. <BR><BR><B>
 • Hill's™ Science Plan™ Sterilised Cat Young Adult Chicken

  Kastroiduilla kissoilla on kolminkertainen todennäköisyys saada ylipainoa ja virtsatieongelmia muihin verrattuna. <BR>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Young Adult Sterilised Cat on suunniteltu erityisesti kastroitujen kissojen tarpeisiin. Ruuan ainutlaatuinen painonhallintakoostumus sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja.<BR><BR><B>
 • Hill's SCIENCE PLAN ADULT CAT FOOD WITH LAMB

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult with Lamb (lammas) on suunniteltu pitämään yllä ihanteellista kuntoa. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.