Ihoallergiat

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

 

SIhoallergiat eivät ole harvinaisia lemmikeillä. Samoilla siitepölyillä ja huonepölyillä, jotka aiheuttavat allergisia reaktioita ihmisille, voi olla sama vaikutus koiriin. Allerginen ihottuma on tulehdus ihossa ja sen voi aiheuttaa moni asia, mutta lopullinen tulos on yleensä sama; koira, jolla on epämukava olo, ja joka ei pysty lopettamaan nuolemista eikä rapsuttamista. Äärimmäisissä tapauksissa voi ilmetä jopa karvanlähtöä

Mitä voit tehdä?

Eläinlääkärisi voi yrittää auttaa sinua käsittelemään koirasi allergioita lukemattomilla keinoilla, kuten suosittelemalla sopivaa allergiaruokaa, määräämällä lääkityksen, erikoishampoon, voiteita ja luonnonmukaisia hoitoja. Koirallesi voidaan myös tehdä allergiatesti, josta selviää mille koirasi on allerginen. Kun testitulos on saatu koirallesi voidaan määrätä siedätyshoito tai muuta hoitoa. Varmista, että seuraat tarkasti hoito-ohjeita. Tarkkaile koiraasi huolellisesti hoidon aikana huomataksesi merkkejä tilanteen paranemisesta. Kotona voit tarjota runsaasti puhdasta vettä (eläinlääkärisi saattaa suositella jopa tislattua vettä). Älä epäröi soittaa klinikalle jos sinulla on kysymyksiä tai ongelmia ilmaantuu.

Ruokaa ajatuksella

Ravitsemustieteestä voi olla apua koirille, joilla on ruoka-allergioita. Rasvahappojen syömiseen perustuvaa ravintoterapiaa on käytetty koirille, joilla on allerginen ihosairaus, kutinaa tai ekseema. Saatavilla on muutamia erilaisia ruokia riippuen siitä kuinka paha allergia on. Tutustu Hills™ Science Plan™ Sensitive Skin -lemmikkiruuan hyötyihin tai tiedustele eläinlääkäriltäsi Prescription Diet™ :n terapeuttisten lemmikkiruokien vaihtoehtoja.

Ulkoloiset

Ulkoilevalal koiralla saattaa joskus myös tarttua esim. koirapuistosta loisia. Ulkoloisiin on olemassa tehokkaat lääkkeet sekä sisäisesti nautittavia että turkkiin laitettavia. Kannattaa muista että ulkoloisista on kuitenkin melkein mahdotonta suojautua täysin. Eläinlääkärisi osaa suositella mikä niistä sopii parhaiten juuri sinun koirallesi. Ympäristöstä huolehtiminen on myös tärkeää kloiseten torjunnassa. Säännöllinen imurointi poistaa loiset ja niiden toukat matoista ja verhoiluista (hävitä pölypussi välittömästi). Koiran petivaatteiden peseminen on myös suositeltavaa. Eläinlääkärisi voi myös suositella suihkeita. Ennakoivat toimenpiteet jo ennen loisten havaitsemista voivat säästää sinut ja koirasi paljolta vaivalta.

Punkit

Punkit levittävät tauteja kuten esimerkiksi borrelioosia ja nämä taudit voivat tarttua ihmisiin ja lemmikkeihin, joten punkit ovat vakava huolenaihe. Jos koirat asuvat tai vierailevat maaseudulla, ne pitäisi tarkastaa punkkien varalta. Yritä pitää koirasi poissa ryömimästä korkeissa heinikoissa ja metsiköissä, jos se vain on mahdollista. Jos olette olleet lenkillä tällaisissa paikoissa, tarkista koiran iho pienten (syylää muistuttavien) paukamien varalta. Voit myös käyttää turkkiin laitettavaa ainetta punkintorjuntaan tai punkkipantaa. Nämä alentavat punkinpureman riskiä. Muista kuitenkin että aineet oat myrkyllisiä, lue huolellisesti käyttöohjeet. Punkkien nopea poistaminen voi ehkäistä puutiaisaivokuumeen leviämistä. Jos epäilet että et itse osaa poistaa punkkia vie koirasi eläinlääkäriin. Hän pystyy poistamaan punkin asiankuuluvilla välineillä..

 

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Dog Food with Turkey

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Turkey (kalkkuna) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.
 • Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ Mini with Chicken

  Hill's&#153; </cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Mini with Chicken (kana) on suunniteltu koirille, jotka pitävät pienistä ruokanappuloista. Ruoka pitää yllä hyvää lihaskuntoa ja tukee elimistön terveyttä. Sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.
 • Science Plan™ Canine Adult Sensitive Skin with Chicken

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Sensitive Skin on suunniteltu ehkäisemään ihon kuivumista, hilseilyä ja kutinaa. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja omega-3- ja omega-6-rasvahappoja.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult with Chicken

  <P>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Savoury Chicken(kana) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.<BR><BR><B>