Muutama perussääntö

Published by
Min. lukemista

Älä suostu koiranpennun joka oikkuun

Koiranpennun varttuessa sen tarve puolustaa itseään kasvaa. Se valitsee taistelukentäkseen usein juuri ruokailuajat. Periksi antaminen on virhe. Sinun on opetettava sille, ettet vastaa jokaiseen sen vaatimukseen. Sinun on myös opetettava se hyväksymään, että sinulla ja perheenjäsenillä on oma elämä sen ympärillä. Koiranpennut saattavat helposti esimerkiksi alkaa puolustamaan omaa ruokakuppiaan reviininään ja rähistä, jos sitä lähestytään sen syödessä. Tällainen käytös voi muuttua aika vaikeaksi ja epäsosiaaliseksi, joten siitä on tehtävä loppu. Se ei ole vaikeaa, mutta vaatii kärsivällisyyttä. Noudattamalla alla olevia ohjeita koiranpennullesi kehittyy hyvät pöytätavat.

Vähemmän on enemmän

Laita pieni määrä ruokaa koiranpennun kuppiin ja mene pois. Kun pentu on syönyt, anna sille lisää. Näin pentu oppii odottamaan innokkaasti saapumistasi uudelleen ruokakupin luo.

Pidä pentu tyytyväisenä

Tiedät, että pentu on tyytyväinen, kun sen häntä alkaa heilua sinun tullessa lähemmäksi. Nyt sinun täytyykin totuttaa se siihen, että lähestyt sitä sen syödessä.

Kaikki yhteen

Nyt olet valmis laittamaan koko aterian kuppiin kerralla. Seiso tai istu koiran lähellä ja lisää herkkupala ruuan sekaan koiran syödessä. Puhu sille pehmeästi ja silittele sitä, kun tiputat herkkupalan kuppiin. Toista tätä muutamalla aterialla, kunnes pentu on täysin tottunut.

Ja vielä yksi asia

Koiranpennun on opittava, että sen ympärillä olevat ihmiset, erityisesti pienetlapset,voivat välillä olla arvaamattomia. Sen pitää hyväksyä, ettei tällainen käytös ole uhkaavaa. Voit auttaa koiraa matkimalla lasten käytöstä. Astu nopeasti sen ruokakupin lähelle ja pudota sinne herkkupala. Tönäise koiraa kevyesti sen syödessä tai leiki sen leluilla - mitä vain mikä varastaa sen huomion, mutta anna sille herkkupala sen kulhoon, jotta se jatkaisi syömistään rauhassa. Toista tämä usein, mutta ei joka aterialla. Jos koira jähmettyy kesken syömisen, murisee tai mulkoilee sinua, lopeta ja kokeile uudestaan toisella kertaa. Jos äriseminen jatkuu, kannattaa kysyä eläinkouluttajalta apua.

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet

 • Prescription Diet™ j/d™ Canine Reduced Calorie with Chicken

  Hill's™ <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span>Canine j/d™Reduced Calorie -ruuan on kliinisesti todistettu parantavan liikkuvuutta jo 3 viikossa. Ruoka sisältää oikeassa suhteessa ravintoaineita, EPA:a (erityinen omega-3-rasvahappoa) ja omega-3-rasvahappoja.<BR><BR><B>
 • Science Plan™ Canine Adult Savoury Turkey

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Turkey (kalkkuna) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.
 • Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ Lamb & Rice

  Hill's&#153;</cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153 Canine Adult Lamb and Rice (lammas ja riisi) on suunniteltu vahvistamaan immuunijärjestelmää ja pitämään yllä hyvää lihaskuntoa. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja helposti sulavaa lammasta.
 • Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ Mini with Chicken

  Hill's&#153; </cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Mini with Chicken (kana) on suunniteltu koirille, jotka pitävät pienistä ruokanappuloista. Ruoka pitää yllä hyvää lihaskuntoa ja tukee elimistön terveyttä. Sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.